Приємно іноді посидіти за чаркою і ніжного солодкого лікеру. Багато хто звик до лікерів з фруктів, ягід. Але і просто з спецій виходить прекрасний смак напою. Така спеція, як аніс чудово поєднується зі спиртними напоями, а лікер з цієї прянощі володіє розслаблюючим властивістю. Ми розповімо вам, як приготувати анісовий лікер будинку. Для цього не потрібно багато зусиль, просто трішечки терпіння.
Лікер з анісу
Інгредієнти: аніс - 40 г; коріандр - 5 шт.; кориця - 1 шт.; цукор - 04 кг; вода - 05 л; спирт - 1 л. Приготування Для приготування анісового лікеру потрібно взяти пляшку, обов'язково з вузьким горлом. Укладаємо на дно спеції і заливаємо спиртом. Наполягати потрібно два місяці. Потім готуємо з води і цукру солодкий сироп і додаємо до настою. Наполягаємо тиждень, при цьому кожні два дні обов'язково потрібно все перемішувати. Після закінчення цього терміну лікер фільтруємо і розливаємо по тарам для подачі. Важливо, щоб тара була закупориваемая.
Так само є більш швидкий спосіб приготування анісового лікеру.
Рецепт анісового лікеру
Інгредієнти: насіння анісу - 200 г; вода - 2 л; горілка - 5 л; цукровий сироп - 4 ст. Приготування Анісове насіння потрібно як слід розмолоти в ступці, засипати в ємність і залити горілкою. Наполягаємо горілку в темному місці два тижні. Потім настоянку заливаємо в перегінний апарат і додаємо кип'ячену воду. Переганяємо горілчану суміш так, щоб у підсумку вийшло близько двох з половиною літрів анісового спирту. Цукровий сироп повинен бути густою. Вливаємо його в спирт, перемішуємо і розливаємо по герметично закривається пляшках.
Анісовий лікер "Самбука"
Інгредієнти: аніс - 100 г; квіти бузини чорної - 25 г; спирт - 07 л; цукор - 400 гр; вода - 250 мл Приготування Анісовий лікер, який по-іншому називається самбука, в домашніх умовах готується дуже просто. Спеції заливаємо спиртом і наполягаємо в темряві близько тижня, але можна і менше. Далі готуємо сироп з цукру: розчиняємо цукор в киплячій воді і не забуваємо
кілька разів знімати образовивающуюся пінку. У настояний спирт необхідно влити охолоджений сироп і отриману суміш продистиллировать. Перші 50-70 мл рідини обов'язково виливаємо! Проганяємо до отримання 700 мл рідини - не більше, не менше. Якщо будете ще додавати - це дуже зіпсує смак, так що скупитися не варто. Далі переливаємо анісовий лікер в пляшку і залишаємо на добу. Тільки потім фільтруємо і залишаємо настоюватися ще тиждень.
Шукайте цікаві рецепти лікерів для вечірки, тоді рекомендуємо зробити в домашніх умовах лікер «Амаретто» або «Бейліз» , які неодмінно сподобаються вашим друзям.