Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати журавлинний морс?

Як приготувати журавлинний морс?

13-03-2015, 09:22
931
Як приготувати журавлинний морс?
Журавлина є лідером серед ягід за кількістю містяться в ній вітамінів і мікроелементів. Її корисні властивості використовують у медицині і косметології. Але все ж найпоширеніше її застосування - кулінарія.
З журавлини роблять варення, додають її у випічку, готують чай і морси. От як раз про те, як правильно варити журавлинний морс ми і хочемо розповісти. Цей напій чудово втамовує спрагу і виходить дуже смачним, а приготування морсу з журавлини не вимагає великих зусиль.

Морс з замороженої журавлини - рецепт


У цьому рецепті ми поділимося способом, як правильно приготувати журавлинний морс із заморожених ягід, щоб він не втратив свій смак і корисні властивості.
Інгредієнти:

  • журавлина заморожена - 500 г;

  • цукор - 300 г;

  • кип'ячена вода - 6-7 ст.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати журавлинний морс із заморожених ягід, їх слід дістати з морозилки і перекласти на ніч у холодильник. Вранці дістаньте журавлину, промийте, викладіть її на марлю і дерев'яним товкачем подавіть до появи соку. Потім гарненько відіжміть отриману масу. Сік, який віддасть вам ягода, розбавте теплою кип'яченою водою і додайте цукор.
    Добре розмішайте напій до повного розчинення цукру і якщо хочете, додайте кілька листочків м'яти. Охолодіть і подавайте до столу.

    Журавлинний морс з медом


    Інгредієнти:

  • вода - 1 л;

  • журавлина - 1 склянка;

  • мед - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Журавлину переберіть і промийте. Потім подрібніть ягоди в блендері або розімніть ложкою в глибокій посуді. Після цього з допомогою марлі відіжміть сік, перелийте його в пляшку або банку, щільно закрийте і відправте в холодильник.
    Вичавки ягід залийте водою, доведіть до кипіння і проваріть протягом 5-7 хвилин. Дайте охолонути до кімнатної температури і процідіть. Тепер з'єднайте отриманий відвар з журавлинним соком з холодильника, додайте кілька ложок меду і насолоджуйтеся. Такий морс можна пити як теплим, так і холодним.

    Журавлинний морс в мультиварці


    Морс з журавлини, приготований в мультиварці, чудово зберігає всі свої корисні властивості. В даному випадку мультиварка служить термосом, у якому буде настоюватися ваш напій.
    Інгредієнти:

  • журавлина - 2 ст.;

  • вода - 2 л;

  • цукор - 1 ст.


  • Приготування
    Для початку переберіть ягоди промийте їх. Потім помістіть журавлину в сито або друшляк і розімніть її ложкою. Робити це слід над тарілкою або мискою, в яку буде стікати сік, що звільнюється, журавлиною.
    У чашу мультиварки насипте цукор, налийте туди виділився журавлинний сік і туди ж покладіть макуха. Воду закип'ятіть і залийте окропом всі інгредієнти. Добре перемішайте їх і, накривши кришкою, залиште настоюватися на 3-4 години. По закінченні цього часу процідіть морс і можете приступати до дегустації.

    Рецепт приготування морсу з журавлини


    Цей рецепт гарний тим, що журавлинний сік не потрібно кип'ятити, і це зберігає максимум його користі. Але і недолік є: на приготування напою доведеться витратити чимало сил і часу.
    Інгредієнти:

  • журавлина - 500 г;

  • цукор - 300-400 г;

  • вода - 6-7 ст.

  • Як приготувати журавлинний морс?

    Приготування
    Ягоди журавлини переберіть і промийте. Потім обдайте їх окропом, а після цього знову промийте, тільки обов'язково в холодній кип'яченій воді. Розімніть ягоди ложкою, додайте до них склянку води, перемішайте і відіжміть цю масу через щільну тканину або марлю, складену в кілька разів.
    Вичавки знову покладіть в миску, знову залийте склянкою води, перемішайте і в черговий раз відіжміть. Проробіть таку ж маніпуляцію ще один раз, після чого вичавки викиньте. Отриманий сік змішайте з прохолодною кип'яченою водою, в потрібній вам пропорції, додайте за смаком цукор, а при бажанні мед, і пригощайтеся.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морси для дітей
    Морси для дітей
    Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих
    Журавлинний сік
    Журавлинний сік
    Журавлинний сік здавна вважається корисним. На жаль, деяким людям він не подобатися, оскільки смак цього напою дійсно дуже своєрідний. З цієї причини
    Морс із заморожених ягід
    Морс із заморожених ягід
    Морс з ягід готують досить часто, оскільки він містить в собі дуже багато вітамінів. Але як бути, якщо ягоди є тільки заморожені? Звичайно ж, зробити
    Кисіль з журавлини - рецепт
    Кисіль з журавлини - рецепт
    Порадувати і наситити свій організм вітамінними напоями з журавлини можна в будь-який час року. У цій статті ми навчимося готувати журавлинні киселі,
    Морс в мультиварці
    Морс в мультиварці
    Морс - освіжаючий напій, приготований з соку ягід, фруктів з додаванням води, цукру або меду. Він надзвичайно корисний, оскільки в ньому міститься