Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чай з медом

Чай з медом

19-01-2015, 15:07
1 230
Чай з медом
Чай з лимоном і медом - перший засіб при застуді. А якщо у цей напій ще додати імбир або корицю, користь буде подвійний, та й смак буде набагато насиченішим. Зараз ми поділимося з вами секретами того, як правильно готувати чай з медом, щоб отримати максимально смачний і корисний напій.

Чай з медом і лимоном


Інгредієнти:

  • чорний або зелений чай - 1 ч. ложка;

  • вода - 1 склянка;

  • лимон - 1 зубчик;

  • цукор або мед - за смаком.


  • Приготування
    Як правильно заварювати чай? Чайник для заварювання попередньо нагріваємо, обдавши його окропом. Температура води для заварки чорного чаю повинна бути 100 градусів, а для зеленого - 80-90 градусів. Заливаємо її в чайник з заваркою і залишаємо на 2 хвилини. Довше наполягати не варто, інакше чай буде не тільки гірким, але і втратить всі свої корисні властивості. Далі проціджуємо чай і додаємо в нього цукор і скибочку лимона за смаком. Також чорний і зелений чай можна подати з медом. Додаємо його прямо в чашку за смаком або ж подаємо в окремій піалі.

    Чай з імбиром і медом


    Інгредієнти:

  • вода - 200 мл;

  • корінь імбиру - 1 см;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    З кореня імбиру чистимо шкірку, дрібно нарізаємо його або тремо на тертці. Перекладаємо його в ємність для заварювання і заливаємо окропом, даємо настоятися хвилин 5-7 і тільки після цього додаємо мед за смаком. У гарячий чай додавати мед не рекомендується, так як в такому випадку не тільки втрачаються всі його цілющі властивості, але навіть виділятися деякі шкідливі речовини.

    Чай з корицею і медом


    Інгредієнти:

  • вода - 1 літр;

  • кориця - 1 паличка;

  • чай зелений - 2 ст. ложки;

  • корінь імбиру - 10 см;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    Корінь імбиру чистимо від шкірки, натираємо на тертці, заливаємо водою і кип'ятимо 2-3 хвилини на повільному вогні. Знімаємо з вогню, додаємо паличку кориці, після чого чайник накриваємо і залишаємо на півгодини настоюватися. Потім проціджуємо настій і знову доводимо його до кипіння. Заливаємо настій у глек, у який уже засипаний зелений чай. Даємо настоятися ще 2-3 хвилини, розливаємо чай по чашках і додаємо мед за смаком. Імбирний чай з корицею і медом готовий. Приємного чаювання!
    Чай з медом

    Ромашковий чай з медом


    Інгредієнти:

  • суцвіття ромашки - 1 ч. ложка;

  • кипляча вода - 250 мл;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    В заварник засипаємо суцвіття ромашки і заливаємо окропом. Даємо настоятися протягом 10 хвилин. За цей час чай з ромашки трохи охолоне, його не рекомендується пити гарячим, і в нього можна додавати мед.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Чай з ромашки
    Чай з ромашки
    Чай з ромашкою - не просто напій, а лікувальний напій. Він корисний всім, а значить готувати його можна відразу для всієї родини. Якщо ви не знаєте
    Чай з корицею
    Чай з корицею
    Коли на вулиці сиро і холодно і хочеться тепла та затишку, згадайте про чай з корицею. Цей напій здатний не тільки зігріти вас, але і підняти
    Чай з молоком
    Чай з молоком
    Теплий чай з молоком здатний не тільки скрасити прохолодні вечора, але і подбає про вашу фігуру завдяки своїм очищаючим властивостям. Кілька
    Корисний чай з медом
    Корисний чай з медом
    Чай з медом - смачний тонізуючий напій, якій наповнить вас енергією на весь день. У нашій статті ми розглянемо декілька цікавих рецептів приготування
    Імбирний чай з лимоном
    Імбирний чай з лимоном
    Імбирний чай - корисний і смачний напій, який використовують для профілактики простудних захворювань, а також у боротьбі із зайвою вагою. І сьогодні
    Імбирний чай з корицею
    Імбирний чай з корицею
    Імбирний чай - корисний напій, який розслабляє нервову систему і зміцнює імунітет. І сьогодні ми розглянемо декілька цікавих варіантів його