Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодна кава

Холодна кава

19-01-2015, 14:48
4 017
Холодна кава
Любителям кави важко уявити, як прожити день без цього напою. А якщо за вікном літо, море, пляж? Або, що ще сумніше, літо проходить в мегаполісі, де від спеки плавиться асфальт, то до чашечки чи гарячої кави тут? Але з будь-якого положення завжди є вихід! Холодний кави - рецепт, який подарує вам свіжість і бадьорість. Холодний кави настільки прижився у нас, що любителі готують і п'ють цей напій навіть взимку.

  • холодний кави можна приготувати «гарячим способом», а потім охолодити;

  • холодний кави можна приготувати шляхом настоювання меленої кави в холодній воді;

  • холодний кави можна подавати гарячим, але окремо поставити лід, в кількості, достатній для потрібної ступеня охолодження кави.


  • Зараз ми розповімо вам, як зробити холодний кави найбільш смачним. Найпопулярніший рецепт холодної кави це:

    Холодний кави «Фраппе»


    Цей напій народився абсолютно випадково. Просто одній людині прийшло в голову збовтати в шейкері суміш розчинної кави, цукру і води.
    Інгредієнти:

  • кави тонкого помелу - 14 м;

  • вода - 60 мл;

  • молоко жирне - 100 мл;

  • лід - 4-8 кубиків;

  • добавки за смаком: морозиво, шоколад, мед, ягоди, горіхи, фрукти.


  • Приготування
    Починаємо з приготування подвійного «Еспрессо» з даної кількості кави і води. Температура води не повинна перевищувати 90 градусів.
    Змішуємо крижане молоко з гарячою кавою, додаємо кубики льоду, будь смакову добавку (можна не одну) і збиваємо блендером, поки кубики не перетворяться в крихти. Готовий напій перелити в стакан. П'ємо обов'язково через соломинку. Холодна кава з морозивом - це найбільш популярний вид приготування кава «Фраппе» .
    А хочете навчитися робити смачний кавовий коктейль? Тоді спеціально для вас коктейль «Латте айс», рецепт якого доведеться за смаком, практично всім любителям холодної кави.
    Інгредієнти:

  • кави тонкого помелу - 7 г;

  • молоко - 160 г;

  • сироп ванільний - 20 мл;

  • Холодна кава
  • лід - 3-4 кубика.


  • Приготування
    Приготування, як і в минулий раз, починається з приготування кави «Еспрессо». Температура води 90 градусів. Змішуємо лід, молоко, сироп. Вливаємо в суміш охолоджений «Еспрессо» і збовтуємо до повного розчинення льоду.
    Холодний кава «Латте» можна готувати і шарами. На дно келиха покласти колотий лід, потім холодне молоко, потім ванільний, кавовий або фруктовий сироп. На завершення, акуратно наливаємо холодний «Еспрессо».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кавовий коктейль
    Кавовий коктейль
    Кавові коктейлі - чудовий напій. Він цілком може замінити ранкову каву або ж стати простим доповненням до десерту. Поговоримо про приготування
    Кава латте - рецепт
    Кава латте - рецепт
    Латте - неймовірно смачну каву з густої молочної пінкою. Хочете побалувати себе цією смакотою будинку? Тоді читайте наші рецепти і готуйте з ним цей
    Кави фраппе
    Кави фраппе
    Набрид звичайний кави, але пити чай не дуже хочеться? Є альтернативний варіант - холодний кави, або по-іншому - фраппе. Цей напій представляє собою
    Кава «Амаретто»
    Кава «Амаретто»
    Якщо ви любите пити каву і готувати його за різними рецептами, то пропонуємо вам зробити Амаретто. Цей приголомшливий напій містить у собі безліч
    Рецепт кави американо
    Рецепт кави американо
    Багато хто з нас навіть не уявляють, що починають свій день з кави американо. А адже це один з найбільш поширених напоїв, який п'ють вже не одне
    Кава з морозивом
    Кава з морозивом
    Якщо ви любите каву і морозиво, тоді рецепти, які ми зібрали в нашій статті для вас. Варіантів створення кава з морозивом досить багато, і ми