Вернуться назад Распечатать

Холодна кава

Холодна кава
Любителям кави важко уявити, як прожити день без цього напою. А якщо за вікном літо, море, пляж? Або, що ще сумніше, літо проходить в мегаполісі, де від спеки плавиться асфальт, то до чашечки чи гарячої кави тут? Але з будь-якого положення завжди є вихід! Холодний кави - рецепт, який подарує вам свіжість і бадьорість. Холодний кави настільки прижився у нас, що любителі готують і п'ють цей напій навіть взимку.

  • холодний кави можна приготувати «гарячим способом», а потім охолодити;

  • холодний кави можна приготувати шляхом настоювання меленої кави в холодній воді;

  • холодний кави можна подавати гарячим, але окремо поставити лід, в кількості, достатній для потрібної ступеня охолодження кави.


  • Зараз ми розповімо вам, як зробити холодний кави найбільш смачним. Найпопулярніший рецепт холодної кави це:

    Холодний кави «Фраппе»


    Цей напій народився абсолютно випадково. Просто одній людині прийшло в голову збовтати в шейкері суміш розчинної кави, цукру і води.
    Інгредієнти:

  • кави тонкого помелу - 14 м;

  • вода - 60 мл;

  • молоко жирне - 100 мл;

  • лід - 4-8 кубиків;

  • добавки за смаком: морозиво, шоколад, мед, ягоди, горіхи, фрукти.


  • Приготування
    Починаємо з приготування подвійного «Еспрессо» з даної кількості кави і води. Температура води не повинна перевищувати 90 градусів.
    Змішуємо крижане молоко з гарячою кавою, додаємо кубики льоду, будь смакову добавку (можна не одну) і збиваємо блендером, поки кубики не перетворяться в крихти. Готовий напій перелити в стакан. П'ємо обов'язково через соломинку. Холодна кава з морозивом - це найбільш популярний вид приготування кава «Фраппе» .
    А хочете навчитися робити смачний кавовий коктейль? Тоді спеціально для вас коктейль «Латте айс», рецепт якого доведеться за смаком, практично всім любителям холодної кави.
    Інгредієнти:

  • кави тонкого помелу - 7 г;

  • молоко - 160 г;

  • сироп ванільний - 20 мл;

  • Холодна кава
  • лід - 3-4 кубика.


  • Приготування
    Приготування, як і в минулий раз, починається з приготування кави «Еспрессо». Температура води 90 градусів. Змішуємо лід, молоко, сироп. Вливаємо в суміш охолоджений «Еспрессо» і збовтуємо до повного розчинення льоду.
    Холодний кава «Латте» можна готувати і шарами. На дно келиха покласти колотий лід, потім холодне молоко, потім ванільний, кавовий або фруктовий сироп. На завершення, акуратно наливаємо холодний «Еспрессо».