Яблучний квас в домашніх умовах
Яблучний квас – відмінний освіжаючий напій. Рецепти його приготування читайте нижче.
Яблучний квас – рецепт
Інгредієнти:
яблука середнього розміру – 3 шт.;
цукор – 50 г;
дріжджі свіжі – 5 г;
очищена вода – 1 літр;
лимонний сік – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Яблука гарненько миємо та очищаємо їх від насіння і шкірки. Ріжемо часточками яблука і відправляємо в каструлю і вливаємо гарячу воду. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Знімаємо каструлю з плити і залишаємо під кришкою охолонути до теплого стану. Потім трохи яблучного відвару зливаємо, розвести в ньому дріжджі і залишаємо на чверть години. Коли з'явиться пінна шапочка, викладаємо масу в каструлю, додаємо цукор і сік лимона. Ретельно все розмішуємо і на 15 годин залишаємо для бродіння при кімнатній температурі. Готовий квас проціджують і прибираємо в холод.
Яблучний квас – старовинний рецепт
Інгредієнти:
стиглі яблука – 500 г;
очищена вода – 2 літри;
свіжі дріжджі – 10 г;
цукор – 100 р.
Приготування
Вимиті яблука нарізаємо шматочками. При цьому кісточки і хвостики обов'язково видаляємо. Кип'ятимо воду, кладемо неї яблука і на малому вогні варимо близько 5 хвилин. Додаємо цукор і, помішуючи, варимо пару хвилин ще на малому вогні до розчинення цукру. Отриманий таким чином компот охолоджуємо до кімнатної температури, потім додаємо дріжджі, добре розмішуємо і прикривають марлею. Годинки через 2-3 з'явиться кислуватий запах і піна. Це означає, що квас вже заграв. Після цього напій повинен настоятися при кімнатній температурі 12 годин. Потім проціджуємо його, розливаємо по ємностей і ставимо в холод. Годин через 7 напій буде готовий для подачі.
Квас з яблучного соку
Інгредієнти:
сік яблучний без м'якоті – 1 літр;
розчинна кава – 1 ст. ложка;
очищена вода – 3 літри;
цукровий пісок – 200 г;
сухі дріжджі – 10 р.
Приготування
Воду кип'ятимо і охолоджуємо до температури приблизно 25-29 градусів. Вливаємо сік, кладемо цукор, кава, дріжджі і перемішуємо. Прикриваємо зверху марлею залишаємо на 12 годин прямо в кімнаті. Через щільну тканину квас проціджують, розливаємо по бутлях і закриваємо. Витримуємо в холоді 5 годин, а потім пробуємо.
Яблучний квас без дріжджів
Інгредієнти:
квас хлібний – 3 літри;
цукор – 200 г;
яблука – 1 кг
Приготування
Яблука ріжемо шматочками. Вирізаємо серцевину, а м'якоть разом з шкіркою подрібнюємо за допомогою великої терки. Готову яблучну масу кладемо в каструлю, заливаємо квасом, додаємо цукор, розмішуємо. Напій проціджують через марлю, розливаємо по пляшках, закриваємо і на 6 годин прибираємо в холод.
Як зробити яблучний квас в домашніх умовах?
Інгредієнти:
какао – 2 ст. ложки;
цукор – 100 г;
очищена вода – 2 літри;
сухі дріжджі – 1/2 ч. ложки;
сік яблучний натуральний – 500 мл
Приготування
Какао, дріжджі і цукор змішуємо. Отриману суміш розчиняємо в теплій воді. Вливаємо яблучний сік, розмішуємо, накриваємо кришкою і на 12 годин залишаємо при кімнатній температурі. Після цього напій прибираємо холод, а години через 3 вже можна його вживати.
Яблучний квас в домашніх умовах без дріжджів
Інгредієнти:
яблука свіжі стиглі – 5 кг;
лимон – 1 шт.;
кип'ячена вода очищена;
пісок цукровий – 500 р.
Приготування
Яблука перебираємо, усуваючи зіпсовані. Моєму їх, видаляємо плодоніжки на ріжемо на 4 частини. Розміщуємо їх в емальовану ємність. Заливаємо водою так, щоб яблука були нею покриті. Додаємо цукор, лимонну цедру і трохи соку. Залишаємо ємність на кілька днів для бродіння. Дня через 3 яблука добре віджимаємо. Отриманий напій і буде яблучним квасом. По пляшках розподіляємо і прибираємо в холод.
Яблучний квас – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яблука гарненько миємо та очищаємо їх від насіння і шкірки. Ріжемо часточками яблука і відправляємо в каструлю і вливаємо гарячу воду. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Знімаємо каструлю з плити і залишаємо під кришкою охолонути до теплого стану. Потім трохи яблучного відвару зливаємо, розвести в ньому дріжджі і залишаємо на чверть години. Коли з'явиться пінна шапочка, викладаємо масу в каструлю, додаємо цукор і сік лимона. Ретельно все розмішуємо і на 15 годин залишаємо для бродіння при кімнатній температурі. Готовий квас проціджують і прибираємо в холод.
Яблучний квас – старовинний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті яблука нарізаємо шматочками. При цьому кісточки і хвостики обов'язково видаляємо. Кип'ятимо воду, кладемо неї яблука і на малому вогні варимо близько 5 хвилин. Додаємо цукор і, помішуючи, варимо пару хвилин ще на малому вогні до розчинення цукру. Отриманий таким чином компот охолоджуємо до кімнатної температури, потім додаємо дріжджі, добре розмішуємо і прикривають марлею. Годинки через 2-3 з'явиться кислуватий запах і піна. Це означає, що квас вже заграв. Після цього напій повинен настоятися при кімнатній температурі 12 годин. Потім проціджуємо його, розливаємо по ємностей і ставимо в холод. Годин через 7 напій буде готовий для подачі.
Квас з яблучного соку
Інгредієнти:
Приготування
Воду кип'ятимо і охолоджуємо до температури приблизно 25-29 градусів. Вливаємо сік, кладемо цукор, кава, дріжджі і перемішуємо. Прикриваємо зверху марлею залишаємо на 12 годин прямо в кімнаті. Через щільну тканину квас проціджують, розливаємо по бутлях і закриваємо. Витримуємо в холоді 5 годин, а потім пробуємо.
Яблучний квас без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Яблука ріжемо шматочками. Вирізаємо серцевину, а м'якоть разом з шкіркою подрібнюємо за допомогою великої терки. Готову яблучну масу кладемо в каструлю, заливаємо квасом, додаємо цукор, розмішуємо. Напій проціджують через марлю, розливаємо по пляшках, закриваємо і на 6 годин прибираємо в холод.
Як зробити яблучний квас в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Какао, дріжджі і цукор змішуємо. Отриману суміш розчиняємо в теплій воді. Вливаємо яблучний сік, розмішуємо, накриваємо кришкою і на 12 годин залишаємо при кімнатній температурі. Після цього напій прибираємо холод, а години через 3 вже можна його вживати.
Яблучний квас в домашніх умовах без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Яблука перебираємо, усуваючи зіпсовані. Моєму їх, видаляємо плодоніжки на ріжемо на 4 частини. Розміщуємо їх в емальовану ємність. Заливаємо водою так, щоб яблука були нею покриті. Додаємо цукор, лимонну цедру і трохи соку. Залишаємо ємність на кілька днів для бродіння. Дня через 3 яблука добре віджимаємо. Отриманий напій і буде яблучним квасом. По пляшках розподіляємо і прибираємо в холод.
Рекомендуємо добрі рецепти
Квас з цикорію в домашніх умовах - рецепт
Спробуйте приготувати незвичайний, новий і дійсно корисний літній напій, керуючись наведеними далі рекомендаціями. Пропонуємо зробити смачний квас з
Квас з житнього борошна в домашніх умовах
Спробуйте зробити шалено смачний, насичений квас з житнього борошна. Процес цей зовсім не клопіткий, хоча і не швидкий. Але напій в результаті
Квас із житнього ферментованого солоду — рецепт
Прекрасний літній напій пропонуємо зробити вдома, самостійно. Розповімо, як з абсолютно доступних компонентів швидко створити натуральний і шалено
Квас в домашніх умовах
Квас - стародавній напій, який готували на Русі в кожній сім'ї, незалежно від стану. Любили квас і поміщики і селяни. І до наших днів дійшло безліч
Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
Житній квас
Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш