Яблучний квас – відмінний освіжаючий напій. Рецепти його приготування читайте нижче.
Яблучний квас – рецепт
Інгредієнти: яблука середнього розміру – 3 шт.; цукор – 50 г; дріжджі свіжі – 5 г; очищена вода – 1 літр; лимонний сік – 1/2 ч. ложки. Приготування Яблука гарненько миємо та очищаємо їх від насіння і шкірки. Ріжемо часточками яблука і відправляємо в каструлю і вливаємо гарячу воду. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Знімаємо каструлю з плити і залишаємо під кришкою охолонути до теплого стану. Потім трохи яблучного відвару зливаємо, розвести в ньому дріжджі і залишаємо на чверть години. Коли з'явиться пінна шапочка, викладаємо масу в каструлю, додаємо цукор і сік лимона. Ретельно все розмішуємо і на 15 годин залишаємо для бродіння при кімнатній температурі. Готовий квас проціджують і прибираємо в холод.
Яблучний квас – старовинний рецепт
Інгредієнти: стиглі яблука – 500 г; очищена вода – 2 літри; свіжі дріжджі – 10 г; цукор – 100 р. Приготування Вимиті яблука нарізаємо шматочками. При цьому кісточки і хвостики обов'язково видаляємо. Кип'ятимо воду, кладемо неї яблука і на малому вогні варимо близько 5 хвилин. Додаємо цукор і, помішуючи, варимо пару хвилин ще на малому вогні до розчинення цукру. Отриманий таким чином компот охолоджуємо до кімнатної температури, потім додаємо дріжджі, добре розмішуємо і прикривають марлею. Годинки через 2-3 з'явиться кислуватий запах і піна. Це означає, що квас вже заграв. Після цього напій повинен настоятися при кімнатній температурі 12 годин. Потім проціджуємо його, розливаємо по ємностей і ставимо в холод. Годин через 7 напій буде готовий для подачі.
Квас з яблучного соку
Інгредієнти: сік яблучний без м'якоті – 1 літр; розчинна кава – 1 ст. ложка; очищена вода – 3 літри; цукровий пісок – 200 г; сухі дріжджі – 10 р. Приготування Воду кип'ятимо і охолоджуємо до температури приблизно 25-29 градусів. Вливаємо сік, кладемо цукор, кава, дріжджі і перемішуємо. Прикриваємо зверху марлею залишаємо на 12 годин прямо в кімнаті. Через щільну тканину квас проціджують, розливаємо по бутлях і закриваємо. Витримуємо в холоді 5 годин, а потім пробуємо.
Яблучний квас без дріжджів
Інгредієнти: квас хлібний – 3 літри; цукор – 200 г; яблука – 1 кг Приготування Яблука ріжемо шматочками. Вирізаємо серцевину, а м'якоть разом з шкіркою подрібнюємо за допомогою великої терки. Готову яблучну масу кладемо в каструлю, заливаємо квасом, додаємо цукор, розмішуємо. Напій проціджують через марлю, розливаємо по пляшках, закриваємо і на 6 годин прибираємо в холод.
Як зробити яблучний квас в домашніх умовах?
Інгредієнти: какао – 2 ст. ложки; цукор – 100 г; очищена вода – 2 літри; сухі дріжджі – 1/2 ч. ложки; сік яблучний натуральний – 500 мл Приготування
Какао, дріжджі і цукор змішуємо. Отриману суміш розчиняємо в теплій воді. Вливаємо яблучний сік, розмішуємо, накриваємо кришкою і на 12 годин залишаємо при кімнатній температурі. Після цього напій прибираємо холод, а години через 3 вже можна його вживати.
Яблучний квас в домашніх умовах без дріжджів
Інгредієнти: яблука свіжі стиглі – 5 кг; лимон – 1 шт.; кип'ячена вода очищена; пісок цукровий – 500 р. Приготування Яблука перебираємо, усуваючи зіпсовані. Моєму їх, видаляємо плодоніжки на ріжемо на 4 частини. Розміщуємо їх в емальовану ємність. Заливаємо водою так, щоб яблука були нею покриті. Додаємо цукор, лимонну цедру і трохи соку. Залишаємо ємність на кілька днів для бродіння. Дня через 3 яблука добре віджимаємо. Отриманий напій і буде яблучним квасом. По пляшках розподіляємо і прибираємо в холод.