М'ятна настойка
Шанувальники домашнього алкоголю неодмінно оцінять м'ятну настоянку по достоїнству не тільки за її приємний прохлаждающий смак, але і за легкість і швидкість приготування. У хід можна пускати не тільки свіжі м'ятні листочки, але і висушений продукт (залишиться лише змінити пропорції), а тому таку настоянку можна готувати в абсолютно будь-який час року.
Якісний спирт не завжди доступний, так і правильно розвести його зможе не кожен, то справа готова горілка, яку можна знайти в будь-якому супермаркеті і вибрати продукт бажаного цінового сегмента. Саме горілка стане основою м'ятної настойки за цим рецептом.
Ніяких конкретних пропорцій в даному рецепті запам'ятовувати не потрібно. Все, що знадобиться – жменю м'яти, пляшка горілки і чиста банку, в якій буде настоюватися продукт.
З пучка м'яти зніміть самі чисті, красиві і цілі листочки. Утрамбуйте їх у банку, стежачи за тим, щоб обрана тара була повністю заповнена м'ятою. Залийте листочки горілкою і щільно закрийте банку. Залиште настойку в прохолоді приблизно на 2 місяці. За цей час напій радикально змінить колір і стане виражено темно-зеленим. Перед вживанням настоянку проціджують, зберігають у пляшці.
Аромат такий готової настоянки більш багатий за рахунок додавання цитрусових. Останні ви можете вибирати на свій смак готуючи м'ятно-лаймову настоянку або варіант на основі лимона.
Інгредієнти:
свіжа м'ята - 145 г;
лимони - 5 шт.;
спирт - 970 мл
Приготування
В рамках даного рецепту вам не знадобиться ні лимонний сік, ні шматочки самої м'якоті, одна лише цедра.
Перед тим, як зробити м'ятну настоянку, зчистите цедру з промитих лимонів, не зачіпаючи білої шкірки. Зніміть листочки з промитих гілочок м'яти і укладіть їх у будь-яку скляну ємність. Слідом покладіть і цедру. Залийте все розведеним до 45% спиртом, накрийте і залиште в прохолоді на 10 днів. По закінченні часу можна перевіряти готовність напою, якщо необхідна інтенсивність смаку була досягнута, настоянку проціджують і розливають по пляшках, після чого зберігають у прохолоді.
При бажанні, таку настоянку можна використовувати в якості лікеру , доповнивши вміст невеликою кількістю цукрового сиропу . Такий лікер доречний в чаї, кава і різноманітних коктейлях, але хороший і в чистому вигляді.
М'ятна настоянка на горілці – рецепт
Якісний спирт не завжди доступний, так і правильно розвести його зможе не кожен, то справа готова горілка, яку можна знайти в будь-якому супермаркеті і вибрати продукт бажаного цінового сегмента. Саме горілка стане основою м'ятної настойки за цим рецептом.
Ніяких конкретних пропорцій в даному рецепті запам'ятовувати не потрібно. Все, що знадобиться – жменю м'яти, пляшка горілки і чиста банку, в якій буде настоюватися продукт.
З пучка м'яти зніміть самі чисті, красиві і цілі листочки. Утрамбуйте їх у банку, стежачи за тим, щоб обрана тара була повністю заповнена м'ятою. Залийте листочки горілкою і щільно закрийте банку. Залиште настойку в прохолоді приблизно на 2 місяці. За цей час напій радикально змінить колір і стане виражено темно-зеленим. Перед вживанням настоянку проціджують, зберігають у пляшці.
Лимонно-м'ятна настоянка на спирту
Аромат такий готової настоянки більш багатий за рахунок додавання цитрусових. Останні ви можете вибирати на свій смак готуючи м'ятно-лаймову настоянку або варіант на основі лимона.
Інгредієнти:
Приготування
В рамках даного рецепту вам не знадобиться ні лимонний сік, ні шматочки самої м'якоті, одна лише цедра.
Перед тим, як зробити м'ятну настоянку, зчистите цедру з промитих лимонів, не зачіпаючи білої шкірки. Зніміть листочки з промитих гілочок м'яти і укладіть їх у будь-яку скляну ємність. Слідом покладіть і цедру. Залийте все розведеним до 45% спиртом, накрийте і залиште в прохолоді на 10 днів. По закінченні часу можна перевіряти готовність напою, якщо необхідна інтенсивність смаку була досягнута, настоянку проціджують і розливають по пляшках, після чого зберігають у прохолоді.
При бажанні, таку настоянку можна використовувати в якості лікеру , доповнивши вміст невеликою кількістю цукрового сиропу . Такий лікер доречний в чаї, кава і різноманітних коктейлях, але хороший і в чистому вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Настоянка з смородини
Домашні алкогольні напої неймовірно просто готувати, особливо коли ягода вирощена на власній ділянці і врожай її як ніколи радує. Спробуйте зробити
Абрикосова настоянка на горілці
Хороший варіант пустити в хід залишок абрикосового врожаю - зробити яскраву, смачну і шалено ароматну настоянку. Процес її виготовлення не з
Журавлинна настоянка на спирту в домашніх умовах
Скориставшись запропонованими далі рецептами, ви без праці зможете зробити чудовий яскравий алкогольний напій. Журавлинну настоянку на основі спирту
Настоянка на мандаринових кірках
В процесі масового поїдання мандаринів, звичайно всі позбавляються від шкірки, викидаючи її. Пропонуємо цього не робити, а приготувати надзвичайно
Мандаринова настоянка
З мандаринів виходять чудові напої. Крім соку можна трохи почаклувати над фруктами і зробити чудову настоянку. Пропонуємо доступні рецепти цього
Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці