Лікер «Лімончелло»
Італійський лікер «Лімончелло» підкорив не тільки самих італійців, але і поціновувачів алкоголю по всьому світу. Причин тому кілька, і однією з перших, зрозуміло, є освіжаючий цитрусовий смак напою. З цього пункту випливає і обширну кількість способів його застосування: лімончелло додають в коктейлі, п'ють під час трапези або використовують як дижестив.
Для того щоб екстрагувати з лимонів максимум смаку, горілку доведеться наполягати не менше пари місяців, тому запасіться терпінням, кількома ароматними лимонами і гарною пляшкою горілки.
Інгредієнти:
великі лимони – 3 шт.;
горілка – 490 мл;
цукор – 45 г;
вода – 115 мл;
лимонний сік – 115 мл
Приготування
Зчистите цедру з ароматних лимонів, намагаючись не захоплювати шматочки білої м'якоті. Покладіть цедру в чисту тару і залийте горілкою. Залиште лимончелло настоюватися в прохолоді і темряві на строк від 40 до 60 днів або до тих пір, поки лимонна цедра повністю не знебарвиться. Під час настоювання ємність з горілкою необхідно щотижня струшувати.
По завершенні терміну настоювання напою зваріть сироп , використовуючи воду, сік лимона і цукор. Коли кристали розчиняться, охолодіть і влийте сироп його в пляшку з лимончелло. Після повторного струшування залиште напій настоюватися ще на тиждень, потім процідіть і зберігайте на холоді.
Щоб зробити смак і колір лимончелло більш різноманітним, спробуйте використовувати в основі рецепту не тільки лимонну цедру, але і інші цитрусові, наприклад, мандарини.
Інгредієнти:
цедра мандарина – 8-10 шматочків;
цедра лимона – 6-8 шматочків;
вода – 715 мл;
цукор – 380 г;
горілка – 740 мл
Приготування
Помістіть смужки цедри в емальований посуд, залийте водою, додайте цукор і залиште все проваритися до повного розчинення кристалів. Охолоджений сироп з'єднайте з горілкою і перелийте суміш в скляну тару. Добре закупорити лимончелло, залиште напій настоятися протягом 3 місяців, щотижня струшуючи вміст.
Лимонний лікер п'ють максимально охолодженим (прямо з морозилки) чистим перед їжею або під час трапези, або використовують рецепти коктейлів.
Італійський лікер «Лімончелло» в домашніх умовах – рецепт
Для того щоб екстрагувати з лимонів максимум смаку, горілку доведеться наполягати не менше пари місяців, тому запасіться терпінням, кількома ароматними лимонами і гарною пляшкою горілки.
Інгредієнти:
Приготування
Зчистите цедру з ароматних лимонів, намагаючись не захоплювати шматочки білої м'якоті. Покладіть цедру в чисту тару і залийте горілкою. Залиште лимончелло настоюватися в прохолоді і темряві на строк від 40 до 60 днів або до тих пір, поки лимонна цедра повністю не знебарвиться. Під час настоювання ємність з горілкою необхідно щотижня струшувати.
По завершенні терміну настоювання напою зваріть сироп , використовуючи воду, сік лимона і цукор. Коли кристали розчиняться, охолодіть і влийте сироп його в пляшку з лимончелло. Після повторного струшування залиште напій настоюватися ще на тиждень, потім процідіть і зберігайте на холоді.
Як приготувати лікер «Лімончелло» в домашніх умовах на горілці?
Щоб зробити смак і колір лимончелло більш різноманітним, спробуйте використовувати в основі рецепту не тільки лимонну цедру, але і інші цитрусові, наприклад, мандарини.
Інгредієнти:
Приготування
Помістіть смужки цедри в емальований посуд, залийте водою, додайте цукор і залиште все проваритися до повного розчинення кристалів. Охолоджений сироп з'єднайте з горілкою і перелийте суміш в скляну тару. Добре закупорити лимончелло, залиште напій настоятися протягом 3 місяців, щотижня струшуючи вміст.
Як пити лікер лимончелло?
Лимонний лікер п'ють максимально охолодженим (прямо з морозилки) чистим перед їжею або під час трапези, або використовують рецепти коктейлів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вишневий лікер в домашніх умовах – рецепт
Якщо вам вже несила варити варення з рясного вишневого врожаю, то пустіть ягоди на приготування домашніх лікерів. У цій статті ми детально опишемо,
Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт
Лікер з черешні завжди виходить особливо смачним і насиченим. Пропонуємо трохи поекспериментувати з базовим рецептом цього напою і доповнити основний
Лікер з шовковиці в домашніх умовах
Так як шовковиця містить багато вітамінів, то і лікер з цієї ягоди виходить корисним для нашого організму. Напій виходить ароматним, насиченого
Лімончелло – рецепт
Під красивим словом лимончелло ховається лимонний лікер, досить простий у приготуванні. Завдяки лимону, напій добре освіжає і збуджує апетит.
Лімончелло в домашніх умовах
Лімончелло - напій італійців. Але це не означає, що ви не зможете його спробувати, не поїхавши в Італію. Можна приготувати лимончелло будинку: для
Лимонний лікер
Лимонний лікер - це італійський спиртний напій, який відомий у багатьох країнах. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для