Домашній хлібний квас
![Домашній хлібний квас Домашній хлібний квас](/uploads/posts/2016-09/domashny-hlbniy-kvas_911.jpeg)
Як зробити хлібний квас в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Основою квасу в даному випадку буде житній хліб. Особливо насиченим напій виходить з бородінського хліба, але можна брати і будь-який інший. Нарізаємо буханець невеликими скибочками, розкладаємо їх тонким шаром на деко і відправляємо в прогріту духовку подсушиваться і підрум'янюватися. Чим рум'яної хлібні шматочки, тим темніше буде колір готового квасу, але при цьому враховуємо також той факт, що підгорілі кірки додадуть напою гіркоти.
Складаємо підготовлений хліб в емальовану посудину, додаємо цукровий пісок, заливаємо все киплячою водою, даємо цукровий кристалам розчинитися, і залишаємо остигати до температури приблизно сорок п'ять градусів. Після цього відбираємо невелику кількість тепленькою хлібної рідини, розпускаємо в ній дріжджі і виливаємо в загальну ємність. Перемішуємо вміст, прикриваємо чистим тканинним відрізу і забуваємо про нього на дві доби. По закінченні часу проціджуємо масу через кілька шарів марлі, рідку основу приправляємо цукром і перелити в скляну банку. Додаємо в напій жменю родзинок і залишаємо на полиці холодильника ще на добу, після чого знімаємо готовий напій з осаду і насолоджуємося.
Отриманий хлібний макуху можна використовувати як закваски для приготування чергової порції напою.
Приготування хлібного квасу в домашніх умовах без дріжджів
Інгредієнти:
![Домашній хлібний квас Домашній хлібний квас](/uploads/posts/2016-09/domashny-hlbniy-kvas_632.jpeg)
Приготування
Дуже простий рецепт приготування хлібного квасу без застосування дріжджів передбачає використання тільки хліба, води і цукрового піску. Кладемо нарізану хлібець і цукор у скляну банку, заливаємо тепленькою водичкою, прикриваємо нещільно кришкою і ставимо в тепло для бродіння як мінімум на дві доби. Готовий квас проціджують через складений утроє або вчетверо марлевий відріз, а хлібний макуха можемо використовувати в якості закваски для повторного бродіння і приготування нової порції напою.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Хлібний квас в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-09/hlbniy-kvas-v-domashnh-umovah_931.jpeg)
Хлібний квас в домашніх умовах
У наш же час квас стає менш популярним, поступаючись або надмірно підсолодженим магазинним аналогам, або напоїв зовсім іншої категорії. Тому
![Бездріжджовий квас](/uploads/posts/2016-09/thumbs/bezdrzhdzhoviy-kvas_671.jpeg)
Бездріжджовий квас
Шалено смачним і по-справжньому тонізуючий вийде домашній квас, навіть якщо в склад не додавати дріжджі. Далі розповімо два нескладних варіанти
![Квас на житній заквасці без дріжджів](/uploads/posts/2016-09/thumbs/kvas-na-zhitny-zakvasc-bez-drzhdzhv_341.jpeg)
Квас на житній заквасці без дріжджів
Чудово смачним і тонізуючим виходить квас, приготовлений тільки власноруч. Ви самі контролюєте міцність напою, його солодкість і насиченість. А як
![Квас з житнього хліба](/uploads/posts/2016-09/thumbs/kvas-z-zhitnogo-hlba_681.jpeg)
Квас з житнього хліба
Справді смачним, насиченим і неодмінно тонізуючим вийде квас, якщо зробити його на житній основі. Далі детально опишемо, як такий незрівнянний напій
![Житній квас в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-09/thumbs/zhitny-kvas-v-domashnh-umovah_501.jpeg)
Житній квас в домашніх умовах
Цей освіжаючий напій з легким смаком швидко справляється не тільки з спрагою, але і втамовує голод, освіжає і бадьорить. Далі підкажемо декілька
![Хлібний квас](/uploads/posts/2015-03/hlbniy-kvas_171.jpeg)
Хлібний квас
Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні