Квас із житнього ферментованого солоду — рецепт
Квас — прекрасний натуральний напій. Як самостійно приготувати квас з житнього солоду, читайте нижче.
Квас із житнього ферментованого солоду - рецепт
Інгредієнти:
очищена вода — 2 літри;
житній ферментований солод — 120 г;
пісок цукровий — 180 г;
сухі дріжджі — 5 р.
Приготування
В охолоджену приблизно до 50 градусів кип'ячену воду висипаємо солод. Добре розмішуємо і пару годинок даємо настоятися. Коли сусло охолоне, відливаємо близько 100 мл у склянку, всипаємо туди сухі дріжджі і ретельно розмішуємо. Залишаємо хвилин на 10 щоб дріжджі активувалися, а потім вже виливаємо в загальну масу. Туди ж додаємо цукор і гарненько перемішуємо до його повного розчинення. Залишаємо квас годин на 8 бродити, нещільно прикривши ємність кришкою. Отриманий напій проціджують, розподіляємо по пляшках і прибираємо в холод.
Квас на житньому солоді — рецепт
Інгредієнти:
житній ферментований солод — 5 ст. ложок;
вода — 3 літри;
пісок цукровий — 50 г;
родзинки — 180 р.
Приготування
Спочатку підготуємо закваску - 3 столові ложки солоду заливаємо 1 літром гарячої води, всипаємо цукор і на 2 години залишаємо настоюватися. Після цього додаємо решту солод, родзинки і вливаємо іншу воду. Ємність з сумішшю накриваємо чистою тканиною і годин 15 даємо настоятися. Після цього готовий квас розливаємо по пляшках і охолоджуємо. А залишився на дні ємності густий осад можна використовувати як закваску при виготовленні нової партії квасу.
Квас з житнього солоду в домашніх умовах
Інгредієнти:
очищена вода — 1 літр;
дріжджі свіжі — 10 г;
солод житній — 1 склянка;
цукор — 100 р.
Приготування
В емальованому каструльці кип'ятимо воду, всипаємо туди житній солод і даємо постояти приблизно 25 години. Потім настій зливаємо в скляний посуд, всипаємо цукор, додаємо розведені дріжджі і ставимо в холод на 7 годин.
Домашній квас з житнього солоду
Інгредієнти:
борошно — 3 /4 склянки;
солод житній — 250 г;
цукор — 1/2 ч. ложки;
дріжджі — 15 г;
мед — 250 р.
Приготування
Для закваски змішуємо дріжджі з цукром, додаємо борошно і 100 мл теплої води. Прибираємо в тепло на 2 години. Житній солод заливаємо 25 склянками окропу, замішуємо густе тісто і на 3 години ставимо в тепло. Коли маса підійде, розводимо її 8 літрами окропу і даємо настоятися. Верхню частину прозорого сусла перелити в інший посуд, додаємо закваску, мед і залишаємо в теплі для бродіння. Готовий квас проціджують, розливаємо по пляшках, щільно укупориваем, одну ніч витримуємо в теплі, а потім на 3 дні ставимо в холод. Через 3 дні квас буде готовий.
Приготування квасу житнього солоду
Інгредієнти:
вода — 10 літрів;
житній солод — 2 склянки;
дріжджі сухі швидкої дії — 20 г;
житній хліб — 1/2 буханки;
борошно — 1 склянка;
пісок цукровий — 400 г;
родзинки — 50 р.
Приготування
Воду кип'ятимо, всипаємо житній солод, борошно, додаємо нарізану шматочками хліб і все це заварюємо. Коли маса охолоне, проціджуємо її, додаємо дріжджі, цукор. Потім все це гарненько розмішуємо і даємо постояти годину. Готовий житній квас розливаємо по пляшках, додаємо туди трохи родзинок, укупориваем і прибираємо в холод.
Квас із житнього ферментованого солоду - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В охолоджену приблизно до 50 градусів кип'ячену воду висипаємо солод. Добре розмішуємо і пару годинок даємо настоятися. Коли сусло охолоне, відливаємо близько 100 мл у склянку, всипаємо туди сухі дріжджі і ретельно розмішуємо. Залишаємо хвилин на 10 щоб дріжджі активувалися, а потім вже виливаємо в загальну масу. Туди ж додаємо цукор і гарненько перемішуємо до його повного розчинення. Залишаємо квас годин на 8 бродити, нещільно прикривши ємність кришкою. Отриманий напій проціджують, розподіляємо по пляшках і прибираємо в холод.
Квас на житньому солоді — рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку підготуємо закваску - 3 столові ложки солоду заливаємо 1 літром гарячої води, всипаємо цукор і на 2 години залишаємо настоюватися. Після цього додаємо решту солод, родзинки і вливаємо іншу воду. Ємність з сумішшю накриваємо чистою тканиною і годин 15 даємо настоятися. Після цього готовий квас розливаємо по пляшках і охолоджуємо. А залишився на дні ємності густий осад можна використовувати як закваску при виготовленні нової партії квасу.
Квас з житнього солоду в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
В емальованому каструльці кип'ятимо воду, всипаємо туди житній солод і даємо постояти приблизно 25 години. Потім настій зливаємо в скляний посуд, всипаємо цукор, додаємо розведені дріжджі і ставимо в холод на 7 годин.
Домашній квас з житнього солоду
Інгредієнти:
Приготування
Для закваски змішуємо дріжджі з цукром, додаємо борошно і 100 мл теплої води. Прибираємо в тепло на 2 години. Житній солод заливаємо 25 склянками окропу, замішуємо густе тісто і на 3 години ставимо в тепло. Коли маса підійде, розводимо її 8 літрами окропу і даємо настоятися. Верхню частину прозорого сусла перелити в інший посуд, додаємо закваску, мед і залишаємо в теплі для бродіння. Готовий квас проціджують, розливаємо по пляшках, щільно укупориваем, одну ніч витримуємо в теплі, а потім на 3 дні ставимо в холод. Через 3 дні квас буде готовий.
Приготування квасу житнього солоду
Інгредієнти:
Приготування
Воду кип'ятимо, всипаємо житній солод, борошно, додаємо нарізану шматочками хліб і все це заварюємо. Коли маса охолоне, проціджуємо її, додаємо дріжджі, цукор. Потім все це гарненько розмішуємо і даємо постояти годину. Готовий житній квас розливаємо по пляшках, додаємо туди трохи родзинок, укупориваем і прибираємо в холод.
Рекомендуємо добрі рецепти
Квас з житнього хліба в домашніх умовах
Найбільш популярним в жарку пору напоєм є саме квас. Пропонуємо варіанти його виготовлення за традиційною технологією з житнього хліба. Напій
Бездріжджовий квас
Шалено смачним і по-справжньому тонізуючий вийде домашній квас, навіть якщо в склад не додавати дріжджі. Далі розповімо два нескладних варіанти
Квас на житній заквасці без дріжджів
Чудово смачним і тонізуючим виходить квас, приготовлений тільки власноруч. Ви самі контролюєте міцність напою, його солодкість і насиченість. А як
Квас з житнього борошна в домашніх умовах
Спробуйте зробити шалено смачний, насичений квас з житнього борошна. Процес цей зовсім не клопіткий, хоча і не швидкий. Але напій в результаті
Житній квас в домашніх умовах
Цей освіжаючий напій з легким смаком швидко справляється не тільки з спрагою, але і втамовує голод, освіжає і бадьорить. Далі підкажемо декілька
Житній квас
Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш