Квас — прекрасний натуральний напій. Як самостійно приготувати квас з житнього солоду, читайте нижче.
Квас із житнього ферментованого солоду - рецепт
Інгредієнти: очищена вода — 2 літри; житній ферментований солод — 120 г; пісок цукровий — 180 г; сухі дріжджі — 5 р. Приготування В охолоджену приблизно до 50 градусів кип'ячену воду висипаємо солод. Добре розмішуємо і пару годинок даємо настоятися. Коли сусло охолоне, відливаємо близько 100 мл у склянку, всипаємо туди сухі дріжджі і ретельно розмішуємо. Залишаємо хвилин на 10 щоб дріжджі активувалися, а потім вже виливаємо в загальну масу. Туди ж додаємо цукор і гарненько перемішуємо до його повного розчинення. Залишаємо квас годин на 8 бродити, нещільно прикривши ємність кришкою. Отриманий напій проціджують, розподіляємо по пляшках і прибираємо в холод.
Квас на житньому солоді — рецепт
Інгредієнти: житній ферментований солод — 5 ст. ложок; вода — 3 літри; пісок цукровий — 50 г; родзинки — 180 р. Приготування Спочатку підготуємо закваску - 3 столові ложки солоду заливаємо 1 літром гарячої води, всипаємо цукор і на 2 години залишаємо настоюватися. Після цього додаємо решту солод, родзинки і вливаємо іншу воду. Ємність з сумішшю накриваємо чистою тканиною і годин 15 даємо настоятися. Після цього готовий квас розливаємо по пляшках і охолоджуємо. А залишився на дні ємності густий осад можна використовувати як закваску при виготовленні нової партії квасу.
Квас з житнього солоду в домашніх умовах
Інгредієнти: очищена вода — 1 літр; дріжджі свіжі — 10 г; солод житній — 1 склянка; цукор — 100 р. Приготування В емальованому каструльці кип'ятимо воду, всипаємо туди житній солод і даємо постояти приблизно 25 години. Потім настій зливаємо в скляний посуд, всипаємо цукор, додаємо розведені дріжджі і ставимо в холод на 7 годин.
Домашній квас з житнього солоду
Інгредієнти: борошно — 3 /4 склянки; солод житній — 250 г; цукор — 1/2 ч. ложки; дріжджі — 15 г; мед — 250 р. Приготування Для закваски змішуємо дріжджі з цукром, додаємо борошно і 100 мл теплої води. Прибираємо в тепло на 2 години. Житній солод заливаємо 25 склянками окропу, замішуємо густе тісто і на 3 години ставимо в тепло. Коли маса підійде, розводимо її 8 літрами окропу і даємо настоятися. Верхню частину прозорого сусла перелити в інший посуд, додаємо закваску, мед і залишаємо в теплі для бродіння. Готовий квас проціджують, розливаємо по пляшках, щільно укупориваем, одну ніч витримуємо в теплі, а потім на 3 дні ставимо в холод. Через 3 дні квас буде готовий.
Приготування квасу житнього солоду
Інгредієнти: вода — 10 літрів; житній солод — 2 склянки; дріжджі сухі швидкої дії — 20 г; житній хліб — 1/2 буханки; борошно — 1 склянка; пісок цукровий — 400 г; родзинки — 50 р. Приготування Воду кип'ятимо, всипаємо житній солод, борошно, додаємо нарізану шматочками хліб і все це заварюємо. Коли маса охолоне, проціджуємо її, додаємо дріжджі, цукор. Потім все це гарненько розмішуємо і даємо постояти годину. Готовий житній квас розливаємо по пляшках, додаємо туди трохи родзинок, укупориваем і прибираємо в холод.