Як зробити кавуновий сік?
Далі ми розповімо, як правильно віджати кавуновий сік і як можна в подальшому використовувати його.
Інгредієнти:
кавун – 8-9 кг;
кислота лимонна – 10-15 г;
цукровий пісок – 300 р.
Приготування
Для соку вибираємо стиглий кавун з щільною і не пухкої м'якоттю. Відділяємо її від шкірки, розрізаємо на невеликі скибочки і укладаємо в підходящу емальовану посудину. Розминаємо шматочки за допомогою товкачика до отримання кавунового пюре. Далі щоб віджати кавуновий сік без соковижималки нам знадобиться полотняний відріз або марля, складена вчетверо. Поміщаємо її в сито або друшляк, встановлений над іншою посудиною, викладаємо невеликими порціями на неї кавунове пюре. Ретельно віджимаємо сік, додаємо до нього цукровий пісок і кислоту лимонну і маємо посудину на вогні. Прогріваємо вміст при постійному помішуванні до кипіння, проварюємо протягом п'яти хвилин і тут же розливаємо по сухим, заздалегідь простерилизованным баночках. Укупориваем ємності, що герметично, перевертаємо догори дном і маємо під теплим пледом або ковдрою для повільного остигання і самостерилизации.
Кількість цукрового піску і лимонної кислоти може змінюватись в залежності від природного солодощі кавуна.
Спростить завдання з видобутку кавунового соку шнекова соковижималка. З її допомогою вийде віджати цінний продукт без залишку, не втративши ні краплі. Готовий напій можна пити свіжовіджатим або, як і в попередньому випадку, заготовити його на зиму. Для додання заготівлі нових смакових і цінних якостей кавуновий сік можна розбавити журавлинним або яблучним. У цьому випадку кислоту лимонну можна не додавати, а мінімальні пропорції цукрового піску при заготівлі соку – 300 грам на п'ять літрів продукту.
Якщо кавуновий сік ви готуєте «на зараз» і не плануєте його консервувати, то враховуйте, що вживати його потрібно протягом перших діб. Більш тривалий час напій можна зберігати навіть у холодильнику.
Крім того, що кавуновий сік консервують на зиму в чистому вигляді або в поєднанні з іншими соками. Його можна заморозити у формочках для льоду і зберігати в морозильній камері або уварити до загустіння на плиті. В останньому випадку отримаємо шалено смачний і корисний кавуновий мед . Цукровий пісок при цьому додавати не рекомендується, а от лимонний сік або кислота буде не зайвою. Вона додасть продукту приємну кислинку і запобіжить засахаривание ласощі.
Як зробити кавуновий сік у домашніх умовах на зиму без соковижималки?
Інгредієнти:
Приготування
Для соку вибираємо стиглий кавун з щільною і не пухкої м'якоттю. Відділяємо її від шкірки, розрізаємо на невеликі скибочки і укладаємо в підходящу емальовану посудину. Розминаємо шматочки за допомогою товкачика до отримання кавунового пюре. Далі щоб віджати кавуновий сік без соковижималки нам знадобиться полотняний відріз або марля, складена вчетверо. Поміщаємо її в сито або друшляк, встановлений над іншою посудиною, викладаємо невеликими порціями на неї кавунове пюре. Ретельно віджимаємо сік, додаємо до нього цукровий пісок і кислоту лимонну і маємо посудину на вогні. Прогріваємо вміст при постійному помішуванні до кипіння, проварюємо протягом п'яти хвилин і тут же розливаємо по сухим, заздалегідь простерилизованным баночках. Укупориваем ємності, що герметично, перевертаємо догори дном і маємо під теплим пледом або ковдрою для повільного остигання і самостерилизации.
Кількість цукрового піску і лимонної кислоти може змінюватись в залежності від природного солодощі кавуна.
Як зробити кавуновий сік у соковижималці?
Спростить завдання з видобутку кавунового соку шнекова соковижималка. З її допомогою вийде віджати цінний продукт без залишку, не втративши ні краплі. Готовий напій можна пити свіжовіджатим або, як і в попередньому випадку, заготовити його на зиму. Для додання заготівлі нових смакових і цінних якостей кавуновий сік можна розбавити журавлинним або яблучним. У цьому випадку кислоту лимонну можна не додавати, а мінімальні пропорції цукрового піску при заготівлі соку – 300 грам на п'ять літрів продукту.
Якщо кавуновий сік ви готуєте «на зараз» і не плануєте його консервувати, то враховуйте, що вживати його потрібно протягом перших діб. Більш тривалий час напій можна зберігати навіть у холодильнику.
Що можна зробити з кавунового соку?
Крім того, що кавуновий сік консервують на зиму в чистому вигляді або в поєднанні з іншими соками. Його можна заморозити у формочках для льоду і зберігати в морозильній камері або уварити до загустіння на плиті. В останньому випадку отримаємо шалено смачний і корисний кавуновий мед . Цукровий пісок при цьому додавати не рекомендується, а от лимонний сік або кислота буде не зайвою. Вона додасть продукту приємну кислинку і запобіжить засахаривание ласощі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кавуновий мохіто
Незвичайний спосіб застосування популярного річного частування - приготувати шалено смачний кавуновий мохіто. Далі розповімо, як зробити незрівнянний
Кавуновий фреш в блендері
Якщо просто їсти кавун вже порядком набридло, а відмовити собі в насолоді цим прекрасним смаком неможливо - зробіть фреш. Далі підкажемо способи
Як зробити кавуновий фреш?
Коли сезон кавунів в розпалі, з'являється гостре бажання і можливість використовувати його в рецептах по максимуму. Далі запропонуємо цікаві варіанти
Кавуновий сорбет
Це дивовижне ласощі прийшло до нас з Сходу, але завоював визнання і у вітчизняних гурманів. Якщо ви ще освоюєте ази кулінарії і не впевнені, як
Кавуновий пунш
Кавуновий пунш – чудовий солодкий напій, який чудово освіжає у спекотні дні. Давайте приготуємо його з додаванням лимона, полуниці і соку винограду.
Кавуновий сік
Кавуновий сік - це чудовий напій для розвантажувальних днів. Містяться в ньому вітаміни допоможуть налагодити обмін речовин, поліпшити колір обличчя.