Манник на сметані в мультиварці
Щодо випічки з додаванням молочних продуктів слід запам'ятати одне просте правило: чим жирніше той молочний продукт, який ви вирішили додати, тим щільніше вийде текстура готового страви. Не винятком є і популярний рецепт лепешняку. Переконатися в цьому правилі на практиці можна, приготувавши маннік на сметані в мультиварці.
У цьому рецепті ми вирішили використовувати натуральні аромати начебто цитрусових і ванілі, а саму текстуру страви відтінити шматочками фундука.
Інгредієнти:
вершкове масло - 175 г;
цукровий пісок - 275 г;
апельсиновий сік - 145 мл;
апельсини - 3 шт.;
борошно - 95 г;
манна крупа - 135 г;
подрібнений фундук 75 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
яєчний жовток - 1 шт.;
стручок ванілі;
яйця - 2 шт.;
сметана - 260 р.
Приготування
Змішайте половину цукрового піску з апельсиновим соком і цедрою. Слідом відправте та вміст ванільного стручка. Додайте сироп над вогнем, чекаючи його закипання і розчинення кристалів.
Окремо збийте залишився цукровий пісок з м'яким маслом і почніть поступово вводити яйця. Додайте сметану слідом, повторно перемішайте. Всипте суміш з борошна, розпушувача, шматочків фундука і манки. Поступово додайте сухі складові до масляно-сметанною основі і обережно вимісити тісто, на цей раз орудуючи лопаткою.
Готуйте манник зі сметаною в мультиварці на режимі «Випічка» на протязі 50 хвилин. Гарячий манник негайно просочіть ванільно-апельсиновим сиропом і залиште до охолодження.
Інгредієнти:
яйця - 3 шт.;
сметана - 165 г;
цукор - 75 г;
рослинне масло - 230 мл;
манна крупа - 155 г;
щіпка ваніліну;
розпушувач - 1 ч. ложка;
цедра одного лимона.
Приготування
Почніть зі збивання яєць разом з цукровим піском до білого. Опрацьовуючи суміш віночком, поступово вливайте рослинне масло, а слідом покладіть сметану. Доповніть основу лепешняку щіпка ваніліну і цитрусової цедрою. З'єднайте манку з розпушувачем, після чого всипте її до сметанною основі. Замісивши тісто, розподіліть його в промасленим мультиварочной чаші. Манник в мультиварці на сметані без борошна готується на «Випікання» протягом години. Готовий пиріг можна просочити простим цукровим сиропом чи залишити без просочення.
Рецепт лепешняку на сметані в мультиварці
У цьому рецепті ми вирішили використовувати натуральні аромати начебто цитрусових і ванілі, а саму текстуру страви відтінити шматочками фундука.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте половину цукрового піску з апельсиновим соком і цедрою. Слідом відправте та вміст ванільного стручка. Додайте сироп над вогнем, чекаючи його закипання і розчинення кристалів.
Окремо збийте залишився цукровий пісок з м'яким маслом і почніть поступово вводити яйця. Додайте сметану слідом, повторно перемішайте. Всипте суміш з борошна, розпушувача, шматочків фундука і манки. Поступово додайте сухі складові до масляно-сметанною основі і обережно вимісити тісто, на цей раз орудуючи лопаткою.
Готуйте манник зі сметаною в мультиварці на режимі «Випічка» на протязі 50 хвилин. Гарячий манник негайно просочіть ванільно-апельсиновим сиропом і залиште до охолодження.
Як приготувати маннік на сметані без борошна в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Почніть зі збивання яєць разом з цукровим піском до білого. Опрацьовуючи суміш віночком, поступово вливайте рослинне масло, а слідом покладіть сметану. Доповніть основу лепешняку щіпка ваніліну і цитрусової цедрою. З'єднайте манку з розпушувачем, після чого всипте її до сметанною основі. Замісивши тісто, розподіліть його в промасленим мультиварочной чаші. Манник в мультиварці на сметані без борошна готується на «Випікання» протягом години. Готовий пиріг можна просочити простим цукровим сиропом чи залишити без просочення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати манник в мультиварці?
Приготувати звичайний манник неймовірно просто, це напевно знає кожна господиня. Ми ж пропонуємо зменшити клопоти з випіканням і скористатися
Манник на кефірі – рецепт
Технологія приготування манников практично не відрізняється від кексів, а ось склад інгредієнтів може змінюватися. І тому ми розберемо відразу кілька
Манник на кефірі без борошна
Існує безліч варіантів випічки без використання пшеничного борошна. Про одному з таких поговоримо далі. Розповімо, як спекти чудовий, пишний і
Манник на сметані
Коли потрібно приготувати що-небудь нехитре до чаю, з мінімумом витрат коштів і часу - на виручку приходить пиріг манник. Легкий у приготуванні,
Манник на кисляку
Манник - смачний пиріг на основі манкою крупи. Його можна готувати на воді, молоці, кефірі, ряжанці. І зараз ми розповімо, як його спекти на кисляку,
Манник з вишнею
Манник - простий пиріг, який готують не з пшеничного борошна, а з додаванням манної крупи. І сьогодні мова піде про те, як спекти чудовий манник з