Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кролик в сметанному соусі в мультиварці

Кролик в сметанному соусі в мультиварці

30-01-2016, 13:18
557
Кролик в сметанному соусі в мультиварці
Кролятина завжди вважалася цінним дієтичним продуктом. До того ж страви з неї виходять дуже смачними. Як приготувати кролика в сметанному соусі в мультиварці, дізнаєтеся, ознайомившись із цією статтею.

Кролик в сметанному соусі в мультиварці – рецепт


Інгредієнти:

  • кролик – 700 г;

  • морква – 200 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • сметана – 300 р;

  • цибуля – 150 г;

  • масло вершкове 73% жирності – 40 г;

  • рослинне масло – 35 мл;

  • кріп – 1 пучок;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Тушку кролика нарізаємо порційними шматочками, миємо й обсушуємо. У мультиварочную каструльку відправляємо олія шматочок вершкового. Включаємо програму «Випічка», даємо масляної маси прогрітися. Шматочки кролика викладаємо в каструлю і обсмажуємо з одного боку спочатку до рум'яності, а потім перевертаємо і даємо м'яса підрум'янитися з іншого боку. Обсмажуємо, залишаючи кришку відкритою. Коли шматочки добре підрум'яняться, викладаємо їх на тарілку. Цибулю шаткуємо півкільцями, а моркву – соломкою. Відправляємо овочі в каструлю і обсмажуємо до м'якості. Потім викладаємо зверху шматочки кролика, солимо, перчимо й перемішуємо. Після цього закриваємо кришку, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 50 хвилин. Самі тим часом готуємо сметанний соус: часник подрібнюємо, вимитий кріп дрібненько рубаємо. Додаємо сметану, солимо, перчимо. Коли зазначений час закінчиться, поливаємо кролика підготовленим соусом, перемішуємо і залишаємо на 40 хвилин все в тій же програмі.

    Кролик в сметано-часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • кролик – 1 шт.;

  • цибуля – 120 г;

  • гірчиця діжонська – 2 ст. ложки;

  • сметана 25% жирності – 300 г;

  • сіль – 3 ч. ложки;

  • чорний мелений перець – щіпка;

  • масло вершкове 73% жирності – 30 г;

  • часник – 3 зубчики.


  • Приготування
    Вимиту тушку кролика ділимо на порційні шматочки. Змішуємо половину гірчиці з 2 столовими ложками сметани, дрібкою солі і натираємо м'ясо отриманим соусом. Даємо йому промаринуватися близько години. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Включаємо програму «Випічка» і виставляємо на табло час – 20 хвилин. На вершковому маслі обсмажуємо м'ясо з кожної сторони по 10 хвилин. Далі його витягуємо, викладаємо подрібнену цибулю, а на нього вже знову м'ясо. Для соусу з'єднуємо залишилася сметану з гірчицею, подрібненим часником, перцем і сіллю. Заливаємо отриманою сумішшю м'ясо і залишаємо на 2 години в режимі «Гасіння».

    Тушкований кролик в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • тушка кролика – 1 шт.;

  • сметана – 190 г;

  • цибуля – 200 г;

  • вершкове масло 73% жирності – 100 г;

  • борошно – 100 г;

  • суміш перців – щіпка;

  • часник – 3 зубчики;

  • лаврові листочки – 2 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Тушку кролика ділимо на шматочки. А далі солимо і перчимо. Цибулю і часник подрібнюємо. Кожен шматочок м'яса обвалюємо в борошні. А потім в режимі «Випічка» обсмажуємо на вершковому маслі по 10 хвилин з усіх боків. Потім м'ясо виймаємо, закладаємо замість нього цибулю і обсмажуємо його до м'якості. Потім повертаємо кролика в каструлю, вливаємо 2 склянки води і перемішуємо. У режимі «Гасіння» готуємо 1 годину. Далі додаємо лавровий лист, сметану, подрібнений часник і в тому ж режимі готуємо ще півгодини.

    Рецепт кролика в сметанному соусі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кролик – 1 шт.;

  • цибуля – 300 г;

  • морква – 200 г;

  • сметана – 400 мл;

  • корінь петрушки – 1 шт.;

  • сіль;

  • вершкове масло 73% жирності – 4 ст. ложки;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • рафінована рослинна олія – 45 мл;

  • вода.


  • Приготування
    Тушку кролика нарізаємо порційними шматочками, миємо й обсушуємо. У мультиварочную каструльку вливаємо олію і вибираємо режим «Смаження». Коли олія нагріється, викладаємо шматочки м'яса і обсмажуємо їх при
    Кролик в сметанному соусі в мультиварці
    відкритій кришці до рум'яності. Після цього вливаємо 400 мл води, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і в режимі «Гасіння» готуємо 2 години. Потім кролика виймаємо, залишки рідини зливаємо в глибоку посуд. Подрібнюємо цибулю, моркву, корінь петрушки. Обсмажуємо овочі в мультиварці у програмі «Смаження» до легкої рум'яності, потім додаємо сметану, солимо і перемішуємо. Тепер викладаємо зверху на соус кролика, виливаємо рідина, в якій він тушкувався і акуратно перемішуємо. У режимі «Гасіння» залишаємо на півгодини. Кролика, приготованого в мультиварці в сметанному соусі перед подачею можна притрусити січеною зеленню. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
    Кролик з грибами
    Кролик з грибами
    М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
    Кролик в сметанному соусі
    Кролик в сметанному соусі
    Коли хочеться скуштувати ароматної, апетитного, смачного, ніжного і низькокалорійного страви, то варто придивитися до рецептами кролика під соусом.
    Кролик в пиві
    Кролик в пиві
    Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми