Кролятина завжди вважалася цінним дієтичним продуктом. До того ж страви з неї виходять дуже смачними. Як приготувати кролика в сметанному соусі в мультиварці, дізнаєтеся, ознайомившись із цією статтею.
Кролик в сметанному соусі в мультиварці – рецепт
Інгредієнти: кролик – 700 г; морква – 200 г; часник – 3 зубчики; сметана – 300 р; цибуля – 150 г; масло вершкове 73% жирності – 40 г; рослинне масло – 35 мл; кріп – 1 пучок; сіль; перець. Приготування Тушку кролика нарізаємо порційними шматочками, миємо й обсушуємо. У мультиварочную каструльку відправляємо олія шматочок вершкового. Включаємо програму «Випічка», даємо масляної маси прогрітися. Шматочки кролика викладаємо в каструлю і обсмажуємо з одного боку спочатку до рум'яності, а потім перевертаємо і даємо м'яса підрум'янитися з іншого боку. Обсмажуємо, залишаючи кришку відкритою. Коли шматочки добре підрум'яняться, викладаємо їх на тарілку. Цибулю шаткуємо півкільцями, а моркву – соломкою. Відправляємо овочі в каструлю і обсмажуємо до м'якості. Потім викладаємо зверху шматочки кролика, солимо, перчимо й перемішуємо. Після цього закриваємо кришку, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 50 хвилин. Самі тим часом готуємо сметанний соус: часник подрібнюємо, вимитий кріп дрібненько рубаємо. Додаємо сметану, солимо, перчимо. Коли зазначений час закінчиться, поливаємо кролика підготовленим соусом, перемішуємо і залишаємо на 40 хвилин все в тій же програмі.
Кролик в сметано-часниковому соусі
Інгредієнти: кролик – 1 шт.; цибуля – 120 г; гірчиця діжонська – 2 ст. ложки; сметана 25% жирності – 300 г; сіль – 3 ч. ложки; чорний мелений перець – щіпка; масло вершкове 73% жирності – 30 г; часник – 3 зубчики. Приготування Вимиту тушку кролика ділимо на порційні шматочки. Змішуємо половину гірчиці з 2 столовими ложками сметани, дрібкою солі і натираємо м'ясо отриманим соусом. Даємо йому промаринуватися близько години. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Включаємо програму «Випічка» і виставляємо на табло час – 20 хвилин. На вершковому маслі обсмажуємо м'ясо з кожної сторони по 10 хвилин. Далі його витягуємо, викладаємо подрібнену цибулю, а на нього вже знову м'ясо. Для соусу з'єднуємо залишилася сметану з гірчицею, подрібненим часником, перцем і сіллю. Заливаємо отриманою сумішшю м'ясо і залишаємо на 2 години в режимі «Гасіння».
Тушкований кролик в сметанному соусі
Інгредієнти: тушка кролика – 1 шт.; сметана – 190 г; цибуля – 200 г; вершкове масло 73% жирності – 100 г; борошно – 100 г; суміш перців – щіпка; часник – 3 зубчики; лаврові листочки – 2 шт.; сіль. Приготування Тушку кролика ділимо на шматочки. А далі солимо і перчимо. Цибулю і часник подрібнюємо. Кожен шматочок м'яса обвалюємо в борошні. А потім в режимі «Випічка» обсмажуємо на вершковому маслі по 10 хвилин з усіх боків. Потім м'ясо виймаємо, закладаємо замість нього цибулю і обсмажуємо його до м'якості. Потім повертаємо кролика в каструлю, вливаємо 2 склянки води і перемішуємо. У режимі «Гасіння» готуємо 1 годину. Далі додаємо лавровий лист, сметану, подрібнений часник і в тому ж режимі готуємо ще півгодини.
Рецепт кролика в сметанному соусі в мультиварці
Інгредієнти: кролик – 1 шт.; цибуля – 300 г; морква – 200 г; сметана – 400 мл; корінь петрушки – 1 шт.; сіль; вершкове масло 73% жирності – 4 ст. ложки; лавровий лист – 2 шт.; рафінована рослинна олія – 45 мл; вода. Приготування Тушку кролика нарізаємо порційними шматочками, миємо й обсушуємо. У мультиварочную каструльку вливаємо олію і вибираємо режим «Смаження». Коли олія нагріється, викладаємо шматочки м'яса і обсмажуємо їх при
відкритій кришці до рум'яності. Після цього вливаємо 400 мл води, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і в режимі «Гасіння» готуємо 2 години. Потім кролика виймаємо, залишки рідини зливаємо в глибоку посуд. Подрібнюємо цибулю, моркву, корінь петрушки. Обсмажуємо овочі в мультиварці у програмі «Смаження» до легкої рум'яності, потім додаємо сметану, солимо і перемішуємо. Тепер викладаємо зверху на соус кролика, виливаємо рідина, в якій він тушкувався і акуратно перемішуємо. У режимі «Гасіння» залишаємо на півгодини. Кролика, приготованого в мультиварці в сметанному соусі перед подачею можна притрусити січеною зеленню. Приємного апетиту!