Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Плов в мультиварці

Плов в мультиварці

2-11-2015, 20:38
652
Плов в мультиварці
Звичайно, плов, приготовлений професіоналом у казані на баранячому курдючному салі, з витоплювання зірвака й усіма потрібними спеціями, не зрівняється з тим, що можна спорудити без знання всіх тонкощів, однак плов в мультиварці теж виходить дуже гідним. До того ж приготування плову в мультиварці дозволяє економити море часу, а це для багатьох значимо.
Оскільки плов – дуже популярне блюдо і вимагає застосування дещо інший кулінарної технології, що в більшості моделей прошитий спеціальний режим для приготування плову.
Щоб приготувати смачний плов в мультиварці, потрібно вибрати якісне м'ясо. Є безліч рецептів і з бараниною, і з телятиною, і зі свининою, і навіть з куркою. Так що загальні умови: м'ясо купуємо свіже, від молодого тварини (птиці), не занадто пісне.
Друга умова – рис. Найкраще – пропарений довгастий, вміст клейковини в нього нижче, клеїтися він буде менше.
Третє – співвідношення цибулі і м'яса для правильного плову – все ж 1:1. Решта – деталі.
Базовий рецепт
Інгредієнти:

  • свинина (шия) – 1 кг;

  • топлений жир або олія рафінована без запаху – 50 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 кг;

  • рис довгозернистий жовтий – 2 чашки;

  • морква – 2 шт.;

  • сіль – 15 ч. ложки;

  • набір спецій для плову – 2 ч. ложки;

  • часник – 15 головки.


  • Приготування
    Готуємо піджарку. Підготуємо всі інгредієнти заздалегідь, щоб потім швидко не мити руки в процесі. Чистимо цибулю і морквину, промиваємо і м'ясо обсушуємо. Свинину ріжемо невеликими шматочками, цибулю шаткуємо тонкими пір'ям, моркву – длинненькой соломкою, половину головки часнику чистимо і теж дрібненько ріжемо. У чашу мультиварки розтоплюємо жир і закладаємо м'ясо. Якщо використовуємо олію, його гріти не треба – наливаємо і відразу додаємо свинину. У режимі «Смаження» готуємо чверть години м'яса, після чого додаємо овочі і повторюємо – той же режим, такий же час. Рис промиваємо ретельно – вода повинна бути абсолютно чистою і прозорою. Всипаємо рис до піджарки, солимо, додаємо спеції і заливаємо воду. Зверху утапливаем цілу головку часнику, з якої зняли верхню лушпиння і промили дочиста. Щоб отримати розсипчастий плов в мультиварці, пам'ятаємо два обов'язкових правил. Воду вливаємо гарячу – найкраще окріп. Її кількість залежить від обсягу чаші – вода повинна приблизно на 1 см покривати рис. Друга умова – ні в якому разі не перемішуємо. Закриваємо кришку, встановлюємо наш режим і на годину йдемо з кухні займатися будь-якими справами. Як бачите, зробити плов в мультиварці досить нескладно і недовго.
    Овочевий плов
    Точно так само готується плов з іншими видами м'яса, лише час приготування м'ясної піджарки буде довше для баранини і яловичини. Однак не менш популярний вегетаріанський варіант цієї страви. Розповімо, як приготувати овочевий плов в мультиварці. Зазвичай овочевий плов готується з горохом або нутом.
    Інгредієнти:

  • нут (квасоля, горох сушений) – 1 склянка;

  • олія рафінована без запаху – 5-6 ст. ложок;

  • цибуля ріпчаста великий – 4 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • жовтий довгий рис – 2 склянки;

  • баклажан – 1 шт.;

  • гогошар – 1 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • спеції для плову – 1 ч. ложка;

  • часник – 1 головка;

  • петрушка і кінза – по 4-5 гілочок.
  • Плов в мультиварці


    Приготування
    Бобові необхідно замочити заздалегідь – краще всього на ніч і обов'язково в гарячій воді, потім промити. Всі овочі чистимо і ріжемо: цибулю шаткуємо пір'ям, моркву і гогошар – соломкою, баклажан – кубиками. Ретельно моєму рис. У чашу наливаємо олію, до нього кладемо цибулю і морквину і тушкуємо 10 хвилин, додаємо баклажани і гогошар, готуємо ще стільки ж. Нарешті всипаємо нут, рис, спеції, солимо і перемішуємо. Наливаємо воду – неодмінно гарячу, щоб вона покрила вміст чаші приблизно на півтора пальця. Встромляємо часник – цілою головкою. Закриваємо кришкою і готуємо в режимі «Плов» хвилин 40.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов зі свининою в мультиварці - рецепт
    Плов зі свининою в мультиварці - рецепт
    Класичний плов традиційно готують в чавунному казані або товстостінній жаровні. Однак, коли це блюдо стало вельми популярним, кмітливі господині
    Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
    Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
    Багато власниці мультиварки стверджують, що головним достоїнством цього диво-приладу є можливість готувати обід практично без присутності кухаря на
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов з індичкою
    Плов з індичкою
    М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
    Плов з куркою в мультиварці
    Плов з куркою в мультиварці
    Смачний плов можна приготувати не тільки в казані на плиті, але і в мультиварці. Мяско можна взяти будь-яку, наприклад, курку, а точніше філе, ніжки
    Як готувати плов в мультиварці?
    Як готувати плов в мультиварці?
    Те, що готувати плов складно знає навіть досвідчений кулінар, а ось володарем мультиварок, як завжди, все по руках, адже узбецький плов вони можуть