Гуляш із яловичини в мультиварці
Традиційний гуляш готується в казані або сотейнику, однак якщо у вас є мультиварка, можна абсолютно спокійно використовувати цей чудовий побутовий прилад. Погодьтеся, набагато простіше приготувати гуляш із яловичини в мультиварці, ніж стояти над казаном, особливо влітку, коли на вулиці дуже жарко, так і в квартирі не прохолодніше.
Важливо правильно вибрати м'ясо. Звичайно, оптимально готувати гуляш з телятини, однак і яловичина підійде. Головне, потрібно купувати м'ясо молодої тварини – не темно-бордового, а насичено-червоного кольору, колір жиру обов'язково білий, не кремовий, рожевий або жовтий. Свіжість м'яса перевіряється легко – дивіться, наскільки швидко і легко м'ясо спружинит при натисканні пальцем. На гуляш зазвичай вибирають м'якоть: м'ясо зі спини тварини або задньої ноги. Само собою, з нього потрібно зрізати плівки, добре промити і обсушити серветкою, а потім нарізати порційно.
Готують гуляш в двох варіантах: в якості першої страви можна зварити гострий суп-гуляш, а на друге зазвичай подають гуляш з густою, насиченою підливою. Найкраще сервірувати на гарнір деякі овочі: картоплю, томати, баклажани, перці, або каші або макарони – в будь-якому випадку, це ситно і корисно, оскільки підвищує гемоглобін і забезпечує організм білком, залізом, магнієм і іншими мікроелементами.
Розповімо, як приготувати гуляш з яловичини з підливою в мультиварці. Готувати будемо в два етапи.
Інгредієнти:
яловичина шматочками – 1 кг;
мелений перець запашний – за смаком;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
сало свиняче або топлений жир – 50 г;
стиглі томати – 5-6 шт.;
паприка мелена – 2 ст. ложки з гіркою;
лист лавра – 2 шт.;
сіль – 2-3 щіпки;
бульйон (краще м'ясний але можна і овочевий) – 05 ст.
Приготування
Цибуля почистимо і нашинкуем невеликими кубиками. Якщо використовуємо сало, його заморозимо і наріжемо максимально дрібно. Отже, ємність мультиварки кладемо сало і включаємо режим «смаження». Коли жир витопиться (якщо використовуєте топлений жир, просто недовго чекаємо, щоб він розтанув і нагрівся), кладемо шматочки м'яса і цибулю. Смажимо, помішуючи, 10 хвилин. Тим часом томати бланшируем в окропі, знімаємо шкірку, пюрируем блендером або натираємо на терці. Виходить густа маса – додаємо її в чашу. Туди ж відправляємо всі спеції, далі встановлюємо режим «гасіння» і готуємо гуляш із яловичини в мультиварці 1 годину (природно, кришка повинна бути закрита). Далі вливаємо бульйон і залишаємо ще на 40-50 хвилин. Виходить смачна страва з великою кількістю ароматною, густий підливи.
Щоб приготувати гуляш з яловичини зі сметаною в мультиварці, робимо все точно так само, але за 5-7 хвилин до готовності додаємо сметану (500 г на зазначені пропорції). Не всім подобається поєднання томату і сметани. У цьому випадку томати з процесу приготування виключаємо, вливаємо бульйон (близько 700 мл), а сметану додаємо в кінці. Це обов'язкова умова, так як сметана не зазнає тривалої теплової обробки.
Інгредієнти:
яловичина – 1 кг;
бульйон м'ясний – 1 л;
цибуля ріпчаста – 2-3 шт.;
паприка мелена – 2-3 ст. ложки;
олія без запаху рослинна рафінована – 70 мл;
картопля – 10-12 бульб;
спеції – за смаком;
сіль – 2-3 щіпки.
Приготування
Перший етап буде таким же: дрібно шаткуємо цибулю, підготуємо м'ясо, картоплю очистимо й наріжемо скибочками. У ємності розігріємо масло і 5-7 хвилин обсмажуємо м'ясо. Потім додамо цибулю і паприку, 1/3 бульйону і будемо гасити 1 годину 20 хвилин.
Наступний етап – закладаємо картоплю, сіль і спеції, доливаємо бульйон, залишаємо готуватися ще півгодини.
Такий же алгоритм приготування гуляшу з яловичини з грибами в мультиварці, просто замість картоплі використовують гриби, але бульйону потрібно менше – близько 400 мл.
Важливо правильно вибрати м'ясо. Звичайно, оптимально готувати гуляш з телятини, однак і яловичина підійде. Головне, потрібно купувати м'ясо молодої тварини – не темно-бордового, а насичено-червоного кольору, колір жиру обов'язково білий, не кремовий, рожевий або жовтий. Свіжість м'яса перевіряється легко – дивіться, наскільки швидко і легко м'ясо спружинит при натисканні пальцем. На гуляш зазвичай вибирають м'якоть: м'ясо зі спини тварини або задньої ноги. Само собою, з нього потрібно зрізати плівки, добре промити і обсушити серветкою, а потім нарізати порційно.
Готують гуляш в двох варіантах: в якості першої страви можна зварити гострий суп-гуляш, а на друге зазвичай подають гуляш з густою, насиченою підливою. Найкраще сервірувати на гарнір деякі овочі: картоплю, томати, баклажани, перці, або каші або макарони – в будь-якому випадку, це ситно і корисно, оскільки підвищує гемоглобін і забезпечує організм білком, залізом, магнієм і іншими мікроелементами.
Розповімо, як приготувати гуляш з яловичини з підливою в мультиварці. Готувати будемо в два етапи.
Гуляш з яловичини з підливою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля почистимо і нашинкуем невеликими кубиками. Якщо використовуємо сало, його заморозимо і наріжемо максимально дрібно. Отже, ємність мультиварки кладемо сало і включаємо режим «смаження». Коли жир витопиться (якщо використовуєте топлений жир, просто недовго чекаємо, щоб він розтанув і нагрівся), кладемо шматочки м'яса і цибулю. Смажимо, помішуючи, 10 хвилин. Тим часом томати бланшируем в окропі, знімаємо шкірку, пюрируем блендером або натираємо на терці. Виходить густа маса – додаємо її в чашу. Туди ж відправляємо всі спеції, далі встановлюємо режим «гасіння» і готуємо гуляш із яловичини в мультиварці 1 годину (природно, кришка повинна бути закрита). Далі вливаємо бульйон і залишаємо ще на 40-50 хвилин. Виходить смачна страва з великою кількістю ароматною, густий підливи.
Щоб приготувати гуляш з яловичини зі сметаною в мультиварці, робимо все точно так само, але за 5-7 хвилин до готовності додаємо сметану (500 г на зазначені пропорції). Не всім подобається поєднання томату і сметани. У цьому випадку томати з процесу приготування виключаємо, вливаємо бульйон (близько 700 мл), а сметану додаємо в кінці. Це обов'язкова умова, так як сметана не зазнає тривалої теплової обробки.
Гуляш з яловичини з картоплею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Перший етап буде таким же: дрібно шаткуємо цибулю, підготуємо м'ясо, картоплю очистимо й наріжемо скибочками. У ємності розігріємо масло і 5-7 хвилин обсмажуємо м'ясо. Потім додамо цибулю і паприку, 1/3 бульйону і будемо гасити 1 годину 20 хвилин.
Наступний етап – закладаємо картоплю, сіль і спеції, доливаємо бульйон, залишаємо готуватися ще півгодини.
Такий же алгоритм приготування гуляшу з яловичини з грибами в мультиварці, просто замість картоплі використовують гриби, але бульйону потрібно менше – близько 400 мл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гуляш з телятини
Традиційно угорський гуляш готується з молодої телятини. Постараємося сильно не відходити від класики, але трохи модифікуємо рецепт, додавши в звичне
Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до
Суп-гуляш - рецепт
Неймовірно густий і ситний суп-гуляш, безсумнівно, прикрасить будь-який стіл. У ньому багато м'яса і багато паприки, тому суп виходить дуже яскравим
Гуляш з курки в мультиварці
Традиційно гуляш готується з телятини. Але сьогодні існує безліч його варіацій, в тому числі з курки. Так страва виходить більш легким, так і