Кукурудзяний хліб в хлібопічці
Цей смачний хліб, як правило, подається до страв східної та індійської кухні. Сам по собі він дуже смачний і повітряний. Ви цілком можете приготувати його на сніданок. Якщо ж у вас є хлібопічка, то приготування і зовсім не складе вам праці, оскільки рецепт кукурудзяного хліба для хлібопічки досить простий.
Домашній хліб завжди набагато корисніше магазинного. Цей хліб з кукурудзяного борошна в хлібопічці, припаде до смаку всій вашій родині. Особливо він смакує із медом до ранкового чаю. Цей рецепт розрахований на приготування кукурудзяного хліба в хлібопічці Панасонік, якщо ж у вас інша модель, то придивіться до рецептури уважніше і спробуйте зробити таке ласощі в своєму приладі.
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 400 г;
кукурудзяне борошно - 100 г;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
вода - 370 мл
Приготування
В чашу хлібопічки висипте пшеничну і кукурудзяну муку. В одну сторону від борошняного гірки насипте сіль і налийте оливкова олія, в іншу сторону сухі дріжджі, поверх яких насипте цукор. Так само поверх солі вилийте воду. Налаштуйте хлібопічку на програму «звичайний хліб», час - 4 години, розмір - XL, скоринка - середня. Коли хліб буде готовий, викладіть його на блюдо і накрийте рушником, щоб він трохи постояв.
Інгредієнти:
кукурудзяне борошно - 2 ст.;
пшеничне борошно - 2 ст.;
кефір - 2 ст.;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
яйця - 1 шт.;
сіль - 1 ч. ложка;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки;
цукор - 15 ст. ложки;
сир - 200 г;
суміш італійських трав.
Приготування
У глибокій мисці змішайте кукурудзяну і пшеничне борошно. Додайте сіль, сухі дріжджі, суміш італійських трав (якщо не знайдете суміш, то просто додайте окремо - базилік, чебрець, зелений лук) і тертий сир. Добре все перемішайте. Сформуйте з борошняної суміші гірку і зробіть в середині поглиблення, потім влити оливкове масло і кефір. Замісіть тісто, щоб воно отлипало від рук. При необхідності додайте пшеничного борошна. Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 40 хвилин, щоб тісто підійшло. Після цього вимісити його ще раз. Викладіть хліб у форму, попередньо змащену маслом, зробіть пару разів виделкою, зробіть кілька надрізів і залиште хліб настоятися ще хвилин 25. Хлібопічку розігрійте до 200 градусів і випікайте хліб приблизно 40 хвилин. По закінченню часу вимкніть хлібопічку і залиште хліб настоятися 10 хвилин.
Інгредієнти:
кукурудзяне борошно - 150 г;
пшеничне борошно - 300 г;
темна патока - 1 ст. ложка;
пшенична закваска - 150 г;
гаряча вода - 200 мл;
сіль - 15 ч. ложки;
оливкова олія - 2 ст. ложки.
Приготування
Кукурудзяне борошно висипте в невелику ємність, залийте гарячою водою і накрийте кришкою. Коли маса охолоне до кімнатної температури, можете починати замішувати тісто. У глибоку миску висипте пшеничне борошно, додайте сіль, кукурудзяну суміш, закваску, патоку і оливкове масло. Добре перемішайте і замісіть тісто, щоб не липло до рук. Якщо ж воно вийде розсипчастим, додайте трохи води. Готове тісто скачайте в кулю, обгорніть в плівку і приберіть на ніч в холодильник на нижню полицю.
На наступний день вийміть тісто з холодильника і дайте йому відігрітися півтора години в теплому місці. Потім викладіть на присипану борошном дошку і сформуйте батон, зробивши невеликий розріз уздовж. Дно контейнера для хлібопічки присипте кукурудзяним борошном і викладіть в нього ваш батон. Накрийте рушником і дайте постояти приблизно 2 години. Перед початком випікання збризніть верхівку хліба водою. Випікайте кукурудзяний хліб при температурі 210 градусів протягом 50 хвилин. Перші 10 хвилин періодично збризкуйте хліб водою. Готовий хліб викладіть на обробну дошку і дайте йому охолонути.
Хліб з кукурудзяного борошна - рецепт
Домашній хліб завжди набагато корисніше магазинного. Цей хліб з кукурудзяного борошна в хлібопічці, припаде до смаку всій вашій родині. Особливо він смакує із медом до ранкового чаю. Цей рецепт розрахований на приготування кукурудзяного хліба в хлібопічці Панасонік, якщо ж у вас інша модель, то придивіться до рецептури уважніше і спробуйте зробити таке ласощі в своєму приладі.
Інгредієнти:
Приготування
В чашу хлібопічки висипте пшеничну і кукурудзяну муку. В одну сторону від борошняного гірки насипте сіль і налийте оливкова олія, в іншу сторону сухі дріжджі, поверх яких насипте цукор. Так само поверх солі вилийте воду. Налаштуйте хлібопічку на програму «звичайний хліб», час - 4 години, розмір - XL, скоринка - середня. Коли хліб буде готовий, викладіть його на блюдо і накрийте рушником, щоб він трохи постояв.
Як спекти хліб кукурудзяний з сиром?
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці змішайте кукурудзяну і пшеничне борошно. Додайте сіль, сухі дріжджі, суміш італійських трав (якщо не знайдете суміш, то просто додайте окремо - базилік, чебрець, зелений лук) і тертий сир. Добре все перемішайте. Сформуйте з борошняної суміші гірку і зробіть в середині поглиблення, потім влити оливкове масло і кефір. Замісіть тісто, щоб воно отлипало від рук. При необхідності додайте пшеничного борошна. Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 40 хвилин, щоб тісто підійшло. Після цього вимісити його ще раз. Викладіть хліб у форму, попередньо змащену маслом, зробіть пару разів виделкою, зробіть кілька надрізів і залиште хліб настоятися ще хвилин 25. Хлібопічку розігрійте до 200 градусів і випікайте хліб приблизно 40 хвилин. По закінченню часу вимкніть хлібопічку і залиште хліб настоятися 10 хвилин.
Кукурудзяний хліб на заквасці
Інгредієнти:
Приготування
Кукурудзяне борошно висипте в невелику ємність, залийте гарячою водою і накрийте кришкою. Коли маса охолоне до кімнатної температури, можете починати замішувати тісто. У глибоку миску висипте пшеничне борошно, додайте сіль, кукурудзяну суміш, закваску, патоку і оливкове масло. Добре перемішайте і замісіть тісто, щоб не липло до рук. Якщо ж воно вийде розсипчастим, додайте трохи води. Готове тісто скачайте в кулю, обгорніть в плівку і приберіть на ніч в холодильник на нижню полицю.
На наступний день вийміть тісто з холодильника і дайте йому відігрітися півтора години в теплому місці. Потім викладіть на присипану борошном дошку і сформуйте батон, зробивши невеликий розріз уздовж. Дно контейнера для хлібопічки присипте кукурудзяним борошном і викладіть в нього ваш батон. Накрийте рушником і дайте постояти приблизно 2 години. Перед початком випікання збризніть верхівку хліба водою. Випікайте кукурудзяний хліб при температурі 210 градусів протягом 50 хвилин. Перші 10 хвилин періодично збризкуйте хліб водою. Готовий хліб викладіть на обробну дошку і дайте йому охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хлібні палички
Відмінна закуска до будь-якої страви - хлібні палички. Їх можна подавати замість хліба. А ще вони чудово підійдуть до пива, особливо, якщо
Житній хліб в духовці
Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,
Хліб без дріжджів в хлібопічці
Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої
Цибулевий хліб в хлібопічці
Якщо вам набридло піч звичайний білий хліб, то задумайтеся про приготування ароматного цибульного хлібця. Спекти його в хлібопічці не проблема,
Кукурудзяний хліб
Якщо ви любите свіжоспечений хліб, але звичайний пшеничний вже трохи набрид, то пропонуємо вам новий рецепт - кукурудзяний хліб. Його можна
Чіабатта - рецепт
Увазі досвідчених господинь представляємо рецепт чіабатти - хрусткого і ніжного італійського хліба, після приготування якого ви навряд чи повернетеся