Цей смачний хліб, як правило, подається до страв східної та індійської кухні. Сам по собі він дуже смачний і повітряний. Ви цілком можете приготувати його на сніданок. Якщо ж у вас є хлібопічка, то приготування і зовсім не складе вам праці, оскільки рецепт кукурудзяного хліба для хлібопічки досить простий.
Хліб з кукурудзяного борошна - рецепт
Домашній хліб завжди набагато корисніше магазинного. Цей хліб з кукурудзяного борошна в хлібопічці, припаде до смаку всій вашій родині. Особливо він смакує із медом до ранкового чаю. Цей рецепт розрахований на приготування кукурудзяного хліба в хлібопічці Панасонік, якщо ж у вас інша модель, то придивіться до рецептури уважніше і спробуйте зробити таке ласощі в своєму приладі.
Інгредієнти: пшеничне борошно - 400 г; кукурудзяне борошно - 100 г; сухі дріжджі - 2 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст. ложка; оливкова олія - 1 ст. ложка; вода - 370 мл Приготування В чашу хлібопічки висипте пшеничну і кукурудзяну муку. В одну сторону від борошняного гірки насипте сіль і налийте оливкова олія, в іншу сторону сухі дріжджі, поверх яких насипте цукор. Так само поверх солі вилийте воду. Налаштуйте хлібопічку на програму «звичайний хліб», час - 4 години, розмір - XL, скоринка - середня. Коли хліб буде готовий, викладіть його на блюдо і накрийте рушником, щоб він трохи постояв.
Як спекти хліб кукурудзяний з сиром?
Інгредієнти: кукурудзяне борошно - 2 ст.; пшеничне борошно - 2 ст.; кефір - 2 ст.; оливкова олія - 1 ст. ложка; яйця - 1 шт.; сіль - 1 ч. ложка; сухі дріжджі - 2 ч. ложки; цукор - 15 ст. ложки; сир - 200 г; суміш італійських трав. Приготування У глибокій мисці змішайте кукурудзяну і пшеничне борошно. Додайте сіль, сухі дріжджі, суміш італійських трав (якщо не знайдете суміш, то просто додайте окремо - базилік, чебрець, зелений лук) і тертий сир. Добре все перемішайте. Сформуйте з борошняної суміші гірку і зробіть в середині поглиблення, потім влити оливкове масло і кефір. Замісіть тісто, щоб воно отлипало від рук. При необхідності додайте пшеничного борошна. Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 40 хвилин, щоб тісто підійшло. Після цього вимісити його ще раз. Викладіть хліб у форму, попередньо змащену маслом, зробіть пару разів виделкою, зробіть кілька надрізів і залиште хліб настоятися ще хвилин 25. Хлібопічку розігрійте до 200 градусів і випікайте хліб приблизно 40 хвилин. По закінченню часу вимкніть хлібопічку і залиште хліб настоятися 10 хвилин.
Кукурудзяний хліб на заквасці
Інгредієнти: кукурудзяне борошно - 150 г; пшеничне борошно - 300 г; темна патока - 1 ст. ложка; пшенична закваска - 150 г; гаряча вода - 200 мл; сіль - 15 ч. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Кукурудзяне борошно висипте в невелику ємність, залийте гарячою водою і накрийте кришкою. Коли маса охолоне до кімнатної температури, можете починати замішувати тісто. У глибоку миску висипте пшеничне борошно, додайте сіль, кукурудзяну суміш, закваску, патоку і оливкове масло. Добре перемішайте і замісіть тісто, щоб не липло до рук. Якщо ж воно вийде розсипчастим, додайте трохи води. Готове тісто скачайте в кулю, обгорніть в плівку і приберіть на ніч в холодильник на нижню полицю.

На наступний день вийміть тісто з холодильника і дайте йому відігрітися півтора години в теплому місці. Потім викладіть на присипану борошном дошку і сформуйте батон, зробивши невеликий розріз уздовж. Дно контейнера для хлібопічки присипте кукурудзяним борошном і викладіть в нього ваш батон. Накрийте рушником і дайте постояти приблизно 2 години. Перед початком випікання збризніть верхівку хліба водою. Випікайте кукурудзяний хліб при температурі 210 градусів протягом 50 хвилин. Перші 10 хвилин періодично збризкуйте хліб водою. Готовий хліб викладіть на обробну дошку і дайте йому охолонути.