Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями
Зварена солянка в мультиварці мало чим відрізняється від класичної, хіба що спрощеним процесом приготування. У класичній версії страву готують на яловичині і свинині, з великою кількістю перцю, особливо рецепт затребуваний взимку, коли жирна і гостра їжа допомагає зігрітися. Раніше цей суп називали «селянка» і вважалося, що його готували тільки бідняки. Сьогодні таке частування подають у багатьох ресторанах.
Смачна солянка в мультиварці може бути приготована в один прийом, без варіння бульйону. Страва не втратить у смаку і завдяки можливостям пристрою вийде насиченим, ароматним і апетитним. Для м'ясного густого супу всі складові просто з'єднують в чаші і варять в режимі «Суп».
Збірна солянка в мультиварці вариться з різного м'яса і копченостей або з змішаних складових, доповнених ще і ковбасою.
Важливо пам'ятати, що цей суп дуже густий, тому не варто доливати багато бульйону.
Якщо замінити сіль, повністю або частково, огірковим або оливковою розсолом, суп вийде ароматніше.
Оливки кладуть цілими, без кісточок. Томатну пасту можна замінити консервованими помідорами у власному соку.
Важливо пам'ятати, що м'ясні інгредієнти повинні поєднуватися, а великі солоні огірки варто очищати від жорсткої шкірки.
М'ясна солянка в мультиварці буде більш насичена, якщо м'ясо та ковбасні продукти перед закладкою обсмажити.
Збірна солянка в мультиварці готується з довільного м'ясного асорті, у складі якого кілька видів свіжого м'яса, копченості, сосиски, сосиски, мисливські ковбаски, всілякі ковбаси, балик, корейка. Замість бочкових солених огірків допустимо застосовувати і мариновані, не забувши про розсолі, яким можна частково замінити сіль.
Інгредієнти:
свинина і курка – 500 г;
ребра копчені – 300 г;
сосиски – 5 шт.;
мисливські ковбаски – 3 шт.;
ковбаса варена – 200 г;
огірки – 6 шт.;
цибуля – 2 шт.;
паста томатна – 2 ст. ложки;
маслини, лимон, дрібку цукру, зелень;
Приготування
Відварити м'ясо з ребрами.
На «Смаження» спасерувати цибулю, огірки, влити трохи води, тушкувати 15 хвилин, ввести пасту, цукор.
Порізати не дуже сосиски, ковбасу, м'ясо, перекласти в чашу до піджарки.
Додати маслини, приправити.
Готується солянка в мультиварці в режимі «Суп» 30 хвилин.
Подавати з лимоном і сметаною.
Пікантною, наваристою і смачною виходить солянка, зварена в мультиварці, з варено-копченої або сирокопченою ковбасою. Її додають в суп до готовності яловичини. За бажанням для бульйону можна використовувати свинину, птицю, інше м'ясо на вибір на кістки або у вигляді нарізаного філе. Аромату додадуть страві гострі мисливські ковбаски.
Інгредієнти:
яловичина – 05 кг;
салямі – 200 г;
мисливські ковбаски – 3 шт.;
огірки – 5 шт.;
томатна паста – 3 ст. ложки;
цибуля – 1 шт.;
маслини – 100 г;
сіль, перець, цукор, лавр, масло.
Приготування
Відварити яловичину. М'ясо порізати дрібним кубиком.
У режимі «Смаження» спасерувати цибулю і ковбасу, додати м'ясо, томат-пасту, огірки.
Приправити, долити води, щоб покривала інгредієнти в чаші.
Приготування солянки в мультиварці триватиме 35 хвилин в режимі «Суп».
За 5 хвилин до сигналу кинути маслини.
М'ясна солянка з картоплею в мультиварці – нетрадиційний рецепт наваристого супу з копченостями. За рахунок додавання картоплі, страва набуває додаткову густину і бархатистий присмак. В основі супу може бути яловичина, свинина, курятина, інше м'ясо і довільний набір копченостей, де переважають сосиски, сардельки або ковбаса.
Інгредієнти:
м'ясо – 600 г;
ребра копчені – 05 кг;
сосиски – 3-5 шт.;
салямі – 400 г;
огірки – 5 шт.;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
картопля – 5 шт.;
паста томатна – 3 ст. ложки;
маслини, лимон, зелень.
Приготування
У режимі «Суп» зварити м'ясо, нарізати, повернути в бульйон.
Не змінюючи режим, додати копченості, варити 20 хвилин.
Окремо обсмажити на олії цибулю з морквою.
Додають в піджарку огірки, томат, пересипати в миску, додати картоплю.
Приправити, варити 20 хвилин.
У режимі «Підтримання тепла» залишити страву на 15 хвилин.
Найпростіша солянка з капусти в мультиварці придбає пікантності і нового цікавого присмаку при додаванні каперсів. Мариновані пуп'янки гармонійно поєднуються з капустою і копченостями, серед яких може бути будь-яка ковбаса, грудинка, балик, корейка, мисливські ковбаски або просто сосиски з сардельками.
Інгредієнти:
копченості – 400 г;
капуста квашена – 05 кг;
морква – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
томатна паста – 2 ст. ложка;
в'ялені помідори – 100 г;
маслини – 170 г;
каперси – 2-3 ст. ложки;
корінь імбиру – 50 г;
перець чилі – 1 шт.;
сіль, цукор, прянощі, масло, зелень.
Приготування
На маслі в режимі «Смаження» обсмажити цибулю з морквою і імбир.
Додати копченості, помідори, перець, маслини. каперси і томат.
Додати квашену капусту, перемішати.
Готувати в режимі «Гасіння» 40 хвилин.
Чудово конкурує з усіма класичними версіями страви солянка в мультиварці, рецепт з грибами та м'ясом. Завжди доступні печериці замінять ароматні лісові гриби, але їх попередньо необхідно відварити, а потім нарізати. В якості м'ясної основи використовують курку, індичку, свинину чи яловичину.
Інгредієнти:
м'ясо на кістці – 800 г;
шинка, ковбаса варена та копчена – 200 г;
огірки солоні – 3 шт.;
томатна паста – 2 ст. ложки;
цибуля – 1 шт.;
печериці – 200 г;
маслини – 100 г;
сіль, перець, цукор, масло.
Приготування
Відварити м'ясо, видалити кістки, м'якоть нарізати.
У режимі «Смаження» обсмажити цибулю з грибами, огірками і томатною пастою.
Приправити, додати м'ясо, влити бульйон.
Готується солянка в мультиварці на режимі «Суп» або «Гасіння» 25 хвилин.
Наприкінці варіння кинути маслини.
Рибна солянка в мультиварці – рецепт, який реалізують з декількох сортів свіжої риби і додають для аромату копчене рибне філе. Томатну заправку з огірками можна доповнити солодким перцем, а бульйон приправити додатково меленим гострим чилі, огірковим розсолом за смаком або доповнити блюдо каперсами.
Інгредієнти:
свіжа риба різних сортів – 800 г;
копчене рибне філе – 300 г;
солоні огірки – 4 шт.;
цибуля – 1 шт.;
паста томатна – 2-3 ст. ложки;
оливки, лимон, зелень;
сіль, цукор, спеції, олія.
Приготування
Зварити бульйон з голови і хвоста риби.
Бульйон процідити, додати свіжу рибу.
Обсмажити і протушкувати цибулю з томатом і огірками.
З'єднати обидві частини страви в чаші.
Приправити. Солянка вариться в мультиварці на режимі «Суп» 25 хвилин.
Солянка з яловичиною в мультиварці за грузинським рецептом вариться без копченостей доповнюється кавказькими спеціями, гострим перцем, виноградним вином і подається з щедрою порцією свіжої кінзи або петрушки. Додаткову пікантність смаку додасть розтертий з сіллю часник. Подають страву не у вигляді супу, а як гаряче зі скибкою хліба або лавашем.
Інгредієнти:
яловичина – 600 г;
солоні огірки – 3-4 шт.;
цибуля – 2 шт.;
паста томатна – 3 ст. ложки;
вино – 1/3 склянки;
бульйон – 1 склянка;
кінза, хмелі-сунелі;
сіль, перець, цукор, масло.
Приготування
Яловичину нарізати на шматки, підрум'янити в маслі, «Смаження».
Додати цибулю, смажити ще 5 хвилин.
Ввести огірки, вино, бульйон, томат, приправи, перець.
Накрити кришкою, готувати в режимі «Гасіння» не менше 40 хвилин до м'якості м'яса. Подавати з кінзою.
Більш пікантною і ароматною виходить солянка з реберцями в мультиварці, які можна поєднувати з іншими копченостями і зі свіжим м'ясом. Готують страву з грудинкою, салямі, сосисками, сардельками чи можна додавати до складу мисливські ковбаски або гострі чорізо, пепероні. Копчену нарізку за бажанням додатково обсмажують для повного розкриття смаку.
Інгредієнти:
копченості – 05 кг;
капуста солона – 15 кг;
морква – 1 шт.;
цибуля – 2 шт.;
соус томатний – 200 г;
часник – 2-4 зубчики;
сіль, цукор, оливки, масло, зелень.
Приготування
На «Смаження» спасерувати цибулю з морквою.
Додати копченості, смажити хвилин 5 кинути часник.
Ввести капусту, томатний соус, 100 мл води і всі приправи.
У режимі «Гасіння» готувати 30 хвилин.
Подавати з січеною зеленню.
Овочева проста солянка в мультиварці – щось середнє між густим супом і гарячим рагу, який поєднує в собі кілька узагальнюючих моментів. Унікальність страви в відсутність м'ясних компонентів і копченостей, альтернативою яким в даному випадку буде червона квасоля і мариновані гриби. Допускається додавати інші овочі або соління.
Інгредієнти:
цвітна капуста – 600 г;
капуста квашена – 600 г;
морква – 2 шт.;
цибуля – 2 шт.;
квасоля червона – 1 банка;
гриби мариновані – 400 г;
протерті томати – 500 г;
часник – 4 зубки;
солоні огірки – 4-5 шт.;
сіль, цукор, оливки, масло, зелень.
Приготування
На «Смаження» спасерувати цибулю і моркву, квасолю, протерті томати, огірки.
Ввести гриби, нарзанную цвітну капусту квашену.
Залити водою, готувати на «Гасіння» 25 хвилин.
Приправити спеціями, а за 5 хвилин до сигналу кинути оливки і часник.
Подавати з зеленню.
Як приготувати солянку в мультиварці?
Смачна солянка в мультиварці може бути приготована в один прийом, без варіння бульйону. Страва не втратить у смаку і завдяки можливостям пристрою вийде насиченим, ароматним і апетитним. Для м'ясного густого супу всі складові просто з'єднують в чаші і варять в режимі «Суп».
Збірна м'ясна солянка в мультиварці
Збірна солянка в мультиварці готується з довільного м'ясного асорті, у складі якого кілька видів свіжого м'яса, копченості, сосиски, сосиски, мисливські ковбаски, всілякі ковбаси, балик, корейка. Замість бочкових солених огірків допустимо застосовувати і мариновані, не забувши про розсолі, яким можна частково замінити сіль.
Інгредієнти:
Приготування
Солянка з сосисками в мультиварці
Пікантною, наваристою і смачною виходить солянка, зварена в мультиварці, з варено-копченої або сирокопченою ковбасою. Її додають в суп до готовності яловичини. За бажанням для бульйону можна використовувати свинину, птицю, інше м'ясо на вибір на кістки або у вигляді нарізаного філе. Аромату додадуть страві гострі мисливські ковбаски.
Інгредієнти:
Приготування
Солянка в мультиварці з картоплею – рецепт
М'ясна солянка з картоплею в мультиварці – нетрадиційний рецепт наваристого супу з копченостями. За рахунок додавання картоплі, страва набуває додаткову густину і бархатистий присмак. В основі супу може бути яловичина, свинина, курятина, інше м'ясо і довільний набір копченостей, де переважають сосиски, сардельки або ковбаса.
Інгредієнти:
Приготування
Солянка з капусти в мультиварці - рецепт
Найпростіша солянка з капусти в мультиварці придбає пікантності і нового цікавого присмаку при додаванні каперсів. Мариновані пуп'янки гармонійно поєднуються з капустою і копченостями, серед яких може бути будь-яка ковбаса, грудинка, балик, корейка, мисливські ковбаски або просто сосиски з сардельками.
Інгредієнти:
Приготування
Солянка з грибами в мультиварці
Чудово конкурує з усіма класичними версіями страви солянка в мультиварці, рецепт з грибами та м'ясом. Завжди доступні печериці замінять ароматні лісові гриби, але їх попередньо необхідно відварити, а потім нарізати. В якості м'ясної основи використовують курку, індичку, свинину чи яловичину.
Інгредієнти:
Приготування
Рибна солянка в мультиварці - рецепт
Рибна солянка в мультиварці – рецепт, який реалізують з декількох сортів свіжої риби і додають для аромату копчене рибне філе. Томатну заправку з огірками можна доповнити солодким перцем, а бульйон приправити додатково меленим гострим чилі, огірковим розсолом за смаком або доповнити блюдо каперсами.
Інгредієнти:
Приготування
Солянка по-грузинськи в мультиварці
Солянка з яловичиною в мультиварці за грузинським рецептом вариться без копченостей доповнюється кавказькими спеціями, гострим перцем, виноградним вином і подається з щедрою порцією свіжої кінзи або петрушки. Додаткову пікантність смаку додасть розтертий з сіллю часник. Подають страву не у вигляді супу, а як гаряче зі скибкою хліба або лавашем.
Інгредієнти:
Приготування
Солянка з копченостями в мультиварці
Більш пікантною і ароматною виходить солянка з реберцями в мультиварці, які можна поєднувати з іншими копченостями і зі свіжим м'ясом. Готують страву з грудинкою, салямі, сосисками, сардельками чи можна додавати до складу мисливські ковбаски або гострі чорізо, пепероні. Копчену нарізку за бажанням додатково обсмажують для повного розкриття смаку.
Інгредієнти:
Приготування
Солянка овочева в мультиварці
Овочева проста солянка в мультиварці – щось середнє між густим супом і гарячим рагу, який поєднує в собі кілька узагальнюючих моментів. Унікальність страви в відсутність м'ясних компонентів і копченостей, альтернативою яким в даному випадку буде червона квасоля і мариновані гриби. Допускається додавати інші овочі або соління.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках
Пісна солянка готується без додавання м'ясних продуктів і сировини тваринного жиру. Вельми гідні смакові і поживні характеристики страва набуває за
Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт
Звичайно домашню збірну солянку готують з м'ясних компонентів, що залишилися з вчорашнього застілля - це, в двох словах, і весь рецепт. А докладно,
Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
Збірна солянка - відносно молоде блюдо, проте вже встигло обрости деякими варіаціями. Традиційно страва готується з великої кількості різних м'ясних
Рецепт солянки з копченостями
Солянка - це наваристий, гострий і ситний суп. Це поживну страву можна вживати як влітку, так і в холодну пору року. Давайте познайомимося з
Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам