Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком
Курка в мультиварці зберігає соковитість, купуючи ніжний і насичений смак, який легко урізноманітнити, застосовуючи на практиці прості ідеї застосування маринадів і добавок до м'яса. Існує маса способів приготувати птицю в пристрої, кожен з яких обов'язково варто спробувати.
Страви з курки в мультиварці славляться не тільки відмінними смаковими якостями, але і порівняно простим приготуванням.
Готувати птицю можна цілком, попередньо замаринувавши тушку в будь-якому доречному маринаді.
Гомілки, стегна або оброблену на порційні шматочки цілу птицю в мультиварці смажать, тушкують у своєму соку або з додаванням соусів, овочів, інших компонентів.
Легко і просто зварити прозорий курячий бульйон в мультиварці, суп або холодець, зробити дієтичне парові котлети з птиці або живильну і ситну тушонку.
Режим, необхідний для приготування того чи іншого блюда визначається рецептом або може бути скориговано залежно від вимог інструкції до конкретного пристрою.
Елементарно готується курка цілком в мультиварці і вимагає від кухаря мінімальних трудовитрат. Замість представленого набору складових для маринування курячої тушки можна використовувати асорті прянощів на свій розсуд або зовсім обмежитися лаконічним набором з солі, перцю і часнику.
Інгредієнти:
курка – 13-15 кг;
сметана і майонез – по 1 ст. ложці;
мелена суміш перців – 1 ст. ложка;
часник сушений – 05 ст. ложки;
сіль.
Приготування
Курку промивають, обсушують, натирають сіллю, перцем і часником, а зверху сумішшю з сметани з майонезом.
Поміщають тушку в рукав, який проколюють.
Готується ціла курка в мультиварці на режимі «Випічка» по 30 хвилин з одного і з іншого боку.
Смачної, рум'яної і при цьому соковитою вийде курка смажена в мультиварці. В даному випадку використовуються гомілки, але з тим же успіхом можна приготувати подібним манером стегна, оброблену на порції тушку. Результатом буде чудове блюдо для подачі з гарніром з картоплі, рису, інших злаків, овочів.
Інгредієнти:
курячі гомілки – 1 кг;
часник – 1 головка;
олія рослинна соєвий соус – 5 ст. ложок;
майонез – 4 ст. ложки;
аджика кавказька – 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Гомілки споліскують, обсушують, солять, перчать, додають подрібнений часник і всі компоненти зі списку.
Маринують м'ясо 2 години, перекладають у чашу з рослинним маслом.
Готується смажена курка в мультиварці може на програмі «Випічка» або «Смаження» по 15 хвилин з кожної сторони.
Для отримання самостійного смачного, поживного і смачної страви, що не потребують гарніру, курятину можна доповнити рисом і овочами, приготувавши в результаті апетитний плов. Зі спецій додають тільки традиційну зіру і барбарис або застосовують готовий мікс прянощів для плову, складений професіоналами.
Інгредієнти:
курятина – 500 г;
рис – 300 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
часник – 1 зубок;
вода – 500 мл;
зіра і барбарис – по 1/3 ч. ложки;
масло рослинне – 150 мл;
часник – 1 головка;
сіль.
Приготування
В олії на «Випікання» смажать нарізану цибулю з морквою.
Додають розрізану на порційні шматочки курятину, а через 10 хвилин приправи і рис.
Вливають окріп, підсолюють блюдо, доповнюють головкою часнику.
Готують курячий плов в мультиварці на режимі «Плов» або «Рис» до сигналу.
Приготовлена курка в мультиварці з маринадом на основі соєвого соусу, набуває приємний пікантний присмак і аромат. Легку карамельну скоринку додасть доданий мед, а гірчиця зробить м'ясні волокна ніжніше і трохи гостріше. Особливо смачні і апетитні в подібному виконанні курячі крильця.
Інгредієнти:
курячі крильця – 10 шт.;
мед, гірчиця, томатна паста і рослинну олію – по 1 ст. ложці;
соєвий соус – 2 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Змішують в мисці рослинну олію, томатну пасту, соєвий соус, гірчицю і мед.
Натирають крильця перцем, кладуть у маринад на пару годин.
Викладають промаринованную птицю в чашу пристрою, додавши трохи олії.
Через 45 хвилин приготування в режимі «Випічка» курка в соєвому соусі в мультиварці буде готова.
На перше в мультиварці легко зварити з курки будь-суп. Наповненням може бути локшина, всілякі злакові крупи, овочеве асорті, бобові. Однією з найсмачніших версій гарячого є блюдо з горохом. Крупу слід обов'язково попередньо замочити на 12 годин, час від часу міняючи воду.
Інгредієнти:
курятина – 500 г;
горох – 1 склянка;
морква і цибуля – 2 шт.;
картопля – 3 шт.;
вода – 4 л;
рослинна олія – 40 мл;
сіль, перець, лавр, зелень.
Приготування
Включають режим «Випічка».
Пасерують На маслі нарізану цибулю з морквою.
Додають шматочки курятини, розмочений горох, картопля і приправи.
Заливають все підігрітою до кипіння водою.
Готують гороховий суп з куркою в мультиварці на режимі «Мультиповар» або «Суп» 1 год.
Вразить своїми смаковими властивостями курка в мультиварці, приготовлена з овочами по грузинським рецептом. У складі свіжі помідори, солодкий перець, багато цибулі і свіжої зелені, серед якої переважно кінза. Для гостроти блюдо доповнюють нарізаним гострим перцем, кількість якого визначають по смаку.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.;
помідори – 700 г;
солодкий перець – 2 шт.;
цибуля – 4 шт.;
часник – 4 зубки;
кріп, петрушка, кінза базилік – за смаком;
гострий перець – 05 шт.;
томатна паста – 1 ст. ложка;
часник – 3 зубки;
сіль, перець.
Приготування
Курку розрізати на скибочки, які обсмажують без масла 20 хвилин в режимі «Смаження».
Додають нарізану цибулю, а через 5 хвилин часник, гострий і солодкий перець, подрібнені помідори.
Закладають в чашу томатну пасту, сіль, перець.
Курка з овочами готується в мультиварці на режимі «Гасіння» 1 год.
В кінці гасіння додають зелень.
Чудовим доповненням відвареної пасти, рису або картоплі стане куряче філе в мультиварці, потушенное в сметані. Незмінною добавкою тут є асорті сухих італійських трав, яке надає характерний пікантний смак і аромат страви, а в поєднанні з часником перетворює його на справжній кулінарний шедевр.
Інгредієнти:
куряче філе – 800 г;
цибуля – 100 г;
часник – 5 зубків;
кріп, петрушка і базилік – по 05 пучка;
італійські трави – 05 ч. ложки;
сіль, перець, олія.
Приготування
На маслі в режимі «Смаження» обсмажують нарізане кубиками філе до зміни кольору.
Додають цибулю, половину порції часнику і смажать 3 хвилини.
Закладають сметану, трави, сіль, перець.
Готують куряче філе в мультиварці під кришкою на «Гасіння» 20 хвилин, додавши за 5 хвилин до сигналу часник і зелень.
Шанувальників вишуканого жульєна доведеться за смаком курка з грибами в мультиварці , приготовлена за таким рецептом. За смаковими якостями страва не поступається тому, що запікається традиційним способом в духовці порційних кокотницях, вдається таким же насиченим, смачним, і ще більш соковитим.
Інгредієнти:
куряче філе – 800 г;
цибуля – 300 г;
гриби – 600 г;
вершки – 200 мл;
сир – 200 г;
сіль, перець, олія.
Приготування
Включають мультиварку, налаштувавши її на режим «Випічка» і встановивши таймер на 55-60 хвилин.
Закладають нарізану кубиками курятину, гриби і цибулю, смажать складові, помішуючи, при відкритій кришці 15 хвилин.
Вливають вершки, прикривають кришку і продовжують готування в тому ж режимі 30 хвилин.
Посипають страву сиром, чекають закінчення роботи програми.
Ніщо так не піднімає апетит перед трапезою, як аромат, излучающийся в процесі приготування наступного страви. Тушкована картопля з куркою в мультиварці вгамує голод і потішить смакові рецептори гармонійним смаком. Крім прованських трав склад часто доповнюють наприкінці гасіння просто лавром і часником.
Інгредієнти:
курка – 800 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
солодкий перець – 1 шт.;
олія – 50 мл;
вода – 400 мл;
сіль, перець, лавр, часник.
Приготування
В олії на «Випікання» чи «Смаженню» пасерують нарізані цибулю з морквою.
Через 20 хвилин додають оброблену птицю, всі спеції, воду.
Закладають очищений і нарізаний великими кубиками картопля і солодкий перець.
Перемикають прилад на «Гасіння», встановивши таймер на 15 години.
Рекомендації, як загасити курку в мультиварці, стануть в нагоді тим, кому необхідно переробити птицю для тривалого зберігання і забезпечити себе цінного заготівлею. Гасити м'ясо можна прямо в банках, додавши на дно прянощі, прикривши судини кришками і помістивши їх у чашу з водою, яка доходить по плечики ємностей.
Інгредієнти:
курка – 1 кг;
лавр – 3 шт.;
горошини перцю – 15 шт.;
сіль – 1-15 ч. ложки.
Приготування
Курку нарізають невеликими порційними шматочками, підсолюють і укладають в чашу мультиварки без масла.
Включають режим «Гасіння» на 4 години.
Через 3 години додають лавр і перець.
Розкладають тушковане м'ясо по стерильним банкам, закупорюють герметично, поміщають під шубу до охолодження, а потім прибирають в холод для зберігання.
Найбільш дієтичної і легкою для травлення виходить приготовлена курка на пару в мультиварці. Варити м'ясо можна цілими скибочками, але набагато смачніше вийде птах, якщо зробити з її м'якоті м'які і ніжні котлети. У фарш крім цибулі і часнику бажано додати трохи кропу для аромату, смаку і кольору.
Інгредієнти:
куряче філе – 800 г;
цибуля – 2 шт.;
білий хліб – 250 г;
яйця – 2 шт.;
молоко;
сіль, перець, кріп.
Приготування
Хліб замочують у молоці на кілька хвилин.
Перекручують через м'ясорубку курятину, цибулю, хліб.
Додають яйця, сіль, перець, відбивають масу, формують заготовки.
Готують курячі котлети в мультиварці на решітці 20 хвилин в режимі «Пар», додавши в чашу воду.
Курка в мультиварці – рецепти, якими особливо зручно користуватися при тривалій варінні птиці. Одним з таких випадків є приготування холодцю в різних його варіаціях. Базову версію, представлену далі, легко урізноманітнити, додавши до складу інше м'ясо або приправивши бульйон на свій розсуд за смаком.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.;
курячі ніжки – 05 кг;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
лавр – 2 шт.;
горошини чорного, духмяного перцю, гвоздика – по 5 шт.;
вода – 13 л;
сіль, часник.
Приготування
Курку розрізають на порції, ніжки позбавляють від фаланг з кігтями, закладають в чашу.
Додають інші компоненти зі списку, крім часнику.
Включають «Тушкування» на 4 години.
Відокремлюють м'ясо від кісток, закладають у форму для холодцю, додавши часник, заливають процідженим бульйоном.
Поміщають ємності в холодильник мінімум на 4 години.
Як приготувати курку в мультиварці?
Страви з курки в мультиварці славляться не тільки відмінними смаковими якостями, але і порівняно простим приготуванням.
Курка в мультиварці цілком
Елементарно готується курка цілком в мультиварці і вимагає від кухаря мінімальних трудовитрат. Замість представленого набору складових для маринування курячої тушки можна використовувати асорті прянощів на свій розсуд або зовсім обмежитися лаконічним набором з солі, перцю і часнику.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі гомілки в мультиварці
Смачної, рум'яної і при цьому соковитою вийде курка смажена в мультиварці. В даному випадку використовуються гомілки, але з тим же успіхом можна приготувати подібним манером стегна, оброблену на порції тушку. Результатом буде чудове блюдо для подачі з гарніром з картоплі, рису, інших злаків, овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Плов в мультиварці з куркою – рецепт
Для отримання самостійного смачного, поживного і смачної страви, що не потребують гарніру, курятину можна доповнити рисом і овочами, приготувавши в результаті апетитний плов. Зі спецій додають тільки традиційну зіру і барбарис або застосовують готовий мікс прянощів для плову, складений професіоналами.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі крильця в мультиварці
Приготовлена курка в мультиварці з маринадом на основі соєвого соусу, набуває приємний пікантний присмак і аромат. Легку карамельну скоринку додасть доданий мед, а гірчиця зробить м'ясні волокна ніжніше і трохи гостріше. Особливо смачні і апетитні в подібному виконанні курячі крильця.
Інгредієнти:
Приготування
Суп в мультиварці з курки
На перше в мультиварці легко зварити з курки будь-суп. Наповненням може бути локшина, всілякі злакові крупи, овочеве асорті, бобові. Однією з найсмачніших версій гарячого є блюдо з горохом. Крупу слід обов'язково попередньо замочити на 12 годин, час від часу міняючи воду.
Інгредієнти:
Приготування
Чахохбілі з курки в мультиварці
Вразить своїми смаковими властивостями курка в мультиварці, приготовлена з овочами по грузинським рецептом. У складі свіжі помідори, солодкий перець, багато цибулі і свіжої зелені, серед якої переважно кінза. Для гостроти блюдо доповнюють нарізаним гострим перцем, кількість якого визначають по смаку.
Інгредієнти:
Приготування
Курка в сметані в мультиварці
Чудовим доповненням відвареної пасти, рису або картоплі стане куряче філе в мультиварці, потушенное в сметані. Незмінною добавкою тут є асорті сухих італійських трав, яке надає характерний пікантний смак і аромат страви, а в поєднанні з часником перетворює його на справжній кулінарний шедевр.
Інгредієнти:
Приготування
Жульєн з грибами і куркою в мультиварці
Шанувальників вишуканого жульєна доведеться за смаком курка з грибами в мультиварці , приготовлена за таким рецептом. За смаковими якостями страва не поступається тому, що запікається традиційним способом в духовці порційних кокотницях, вдається таким же насиченим, смачним, і ще більш соковитим.
Інгредієнти:
Приготування
Печеня в мультиварці з курки з картоплею
Ніщо так не піднімає апетит перед трапезою, як аромат, излучающийся в процесі приготування наступного страви. Тушкована картопля з куркою в мультиварці вгамує голод і потішить смакові рецептори гармонійним смаком. Крім прованських трав склад часто доповнюють наприкінці гасіння просто лавром і часником.
Інгредієнти:
Приготування
Тушонка з курки в мультиварці
Рекомендації, як загасити курку в мультиварці, стануть в нагоді тим, кому необхідно переробити птицю для тривалого зберігання і забезпечити себе цінного заготівлею. Гасити м'ясо можна прямо в банках, додавши на дно прянощі, прикривши судини кришками і помістивши їх у чашу з водою, яка доходить по плечики ємностей.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі котлети на пару в мультиварці
Найбільш дієтичної і легкою для травлення виходить приготовлена курка на пару в мультиварці. Варити м'ясо можна цілими скибочками, але набагато смачніше вийде птах, якщо зробити з її м'якоті м'які і ніжні котлети. У фарш крім цибулі і часнику бажано додати трохи кропу для аромату, смаку і кольору.
Інгредієнти:
Приготування
Холодець з курки в мультиварці
Курка в мультиварці – рецепти, якими особливо зручно користуватися при тривалій варінні птиці. Одним з таких випадків є приготування холодцю в різних його варіаціях. Базову версію, представлену далі, легко урізноманітнити, додавши до складу інше м'ясо або приправивши бульйон на свій розсуд за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею
Скумбрія в мультиварці може бути приготована з додаванням різноманітних свіжих овочів, соусів і смакових добавок. Кожна страва по-своєму смачне,
Плов без м'яса по-узбецьки, з родзинками, овочами, айвою і грибами - рецепти в мультиварці або в казані
Плов без м'яса – блюдо, яке якісно урізноманітнює пісне меню або харчування вегетаріанців і дозволить отримати справжнє задоволення від трапези.
Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках
Пісна солянка готується без додавання м'ясних продуктів і сировини тваринного жиру. Вельми гідні смакові і поживні характеристики страва набуває за
М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини
М'ясо з підливою – нехитре, але завжди апетитне, ситне додаток, яке можна подати до будь-якого гарніру або просто так зі свіжим хлібом. Варіації
Качині стегенця - рецепти приготування в духовці на сковороді, в мультиварці
Качині ніжки, рецепти приготування прості і допоможуть створити відмінні страви з м'яса птиці. Продукт маринують в пікантних сумішах, після чого
Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу
Навіть таке просте блюдо, як яловичина, тушкована з підливою, можна приготувати по-різному, виконуючи на практиці перевірені ідеї досвідчених