Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами
Тушкована курка в мультиварці зберігає особливий смак і аромат, м'ясо, присмачене спеціями, тане в роті. А якщо додати картоплю, капусту, гриби або кабачки, легко забезпечити ситний вечеря великої родини або компанії гостей. Курятина вважається дієтичним блюдом, яке при правильному приготуванні може стати коронним в блокноті рецептів.
Вивчаючи рецепти, як смачно покласти курку в мультиварці, важливо враховувати, що час приготування наводиться приблизний, оскільки у кожної моделі свої варіанти. Різниця може становити до 10 хвилин, тому надійніше буде проконтролювати цей момент при першій пробі, щоб врахувати на майбутнє. Найбільш вдалий варіант - домашня курка, тушкована в мультиварці, вона вийде дуже смачною, якщо врахувати прості рекомендації.
Більш ароматним вийде м'ясо, якщо його попередньо обсмажити на режимі «Смаження» протягом 15 хвилин.
Зручні режими для томління: «Випічка» - 45 хвилин, «Гасіння» - 1 година, «Запікання» - 30 хвилин для філе, 1 годину для м'яса з кісточкою.
Зробити м'якше і соковитіше курячу грудку допоможуть шматочки вершкового або топленого масла, вкладені під шкірку.
М'ясо потрібно обов'язково промити, обсушити і тільки після цього натирати приправами.
Така частина курки, як крильця, майже не користується попитом, оскільки в них мало м'яса. Але є рецепт, який перетворює тушковані курячі крильця в мультиварці у вишукане частування. Скоринка вийде гарною, якщо готувати на вершковому маслі. Подаються з зеленню, овочами, соусами.
Інгредієнти :
крильця – 400 г;
майонез – 50 г;
кетчуп 50 г;
сіль – 10 г;
масло – 20 мл
Приготування
Крильця натерти спеціями.
Залишити на годину.
Налити олію, викласти шаром крила.
Поставити на «Випічку» на 20 хвилин.
Полити блюдо соком, що виділився.
Через 25 хвилин перевернути.
Повністю тушкована курка в мультиварці буде готова ще через 30 хвилин.
Швидке, смачне і поживне блюдо - курячі стегна з картоплею в мультиварці, простий варіант для зайнятих роботою господинь. Виходить одночасно і гарнір, і м'ясо. За 10 хвилин до закінчення готування треба додати товчений часник. З спецій гарні чорний перець, куркума, карі, коріандр, паприка.
Інгредієнти :
стегенця – 5 шт.;
картопля – 5 шт.;
масло – 4-5 ст. л.;
сіль – 1 ч. л.;
куркума – 05 ч. л.
Приготування
Курятину натерти спеціями, обмазати маслом.
Викласти в чашу.
Картоплю очистити, обваляти в спеціях.
Вкрити м'ясо.
Виставити на «Випічку» на 1 годину.
Цінність мультиварки в тому, що вона не сушить продукти, а надає їм соковитість і красиву скориночку. Ніжки вважаються делікатесом, вони краще пропікаються, оскільки жир не випливає. Щоб курка тушкована з цибулею в мультиварці підрум'янилася рівномірно, її укладають шкіркою вниз. Рецепт можна доповнити іншими овочами.
Інгредієнти :
ніжки – 4 шт.;
картопля – 05 кг;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
вода – 05 ст.;
сіль – 1 ч. л.;
чорний перець – 05 ч. л.
Приготування
М'ясо натерти спеціями.
Викласти в чашу.
Підрум'янити на «Смаження» 15 хвилин.
Овочі подрібнити.
Додати до м'яса цибулю і моркву.
Пасерувати 15 хвилин на «Гасіння».
Влити воду, викласти картоплю, приправи.
Картопля тушкована з куркою в мультиварці готується 30 хвилин.
Філе або грудка вважаються найбільш корисними, ніжне біле м'ясо рекомендують у багатьох дієтах. Але при цьому має властивість залишатися сухуватим, тому готувати тушковане куряче філе в мультиварці потрібно з урахуванням цієї особливості. Обсмажувати рекомендується на суміші рослинного і оливкової олій.
Інгредієнти :
грудки – 4 шт.;
кабачки – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
цибуля – 2 шт.;
помідори – 4 шт.;
сіль – 1 ч. л.;
перець – 1 ч. л.;
олія – 100 мл;
вода – 100 мл
Приготування
М'ясо, цибулю, моркву і кабачки порізати.
Кабачки присипати сіллю, залишити на 10 хвилин.
З помідорів зняти шкірку, порізати.
На «Випіканні» обсмажити моркву 5 хвилин.
Додати цибулю ще на 5 хвилин.
Всипати м'ясо, віджаті кабачки і помідори.
Долити води, виставити на «Гасіння» на 30 хвилин.
Капуста – дуже корисний овоч, гарна, як гарнір, а в поєднанні з м'ясом – ще й основне блюдо. Готувати її можна круглий рік, використовуючи і ранні, і пізні сорти, а помідори взимку легко замінити томатною пастою. Дуже смачно виходить тушкована капуста з куркою в мультиварці. З м'яса краще підійде філе.
Інгредієнти :
капуста – 700 г;
філе – 400 г;
цибуля – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
масло – 2 ст. л.;
томатна паста – 2 ст. л.;
лавровий лист – 2 шт.;
сіль – 1 ч. л.;
перець – 05 ч. л.
Приготування
М'ясо і овочі порізати.
На «Смаження» пасерувати 5-7 хвилин.
Нашаткувати капусту, додати.
Покласти спеції і томат.
Перемішати, виставити на «Гасіння».
Страва з ранньої капусти готується 20 хвилин, з пізньої – до 30 хвилин.
Ніжні і м'які вийдуть курячі гомілки тушковані в мультиварці, якщо додати до них сметану. Влітку рекомендується класти кріп для повноти смаку, а товчений часник краще замінити подрібненими пір'ям. Якщо потрібно соковита підлива, потрібно щедріше покласти цибулі і моркви. Доповнити блюдо можна і грибами.
Інгредієнти :
курятина – 450 г;
борошно – 3 ст. л.;
масло – 2 ст. л.;
цибуля – 3 шт.;
лавровий лист – 1 шт.;
вода – 100 мл;
сметана – 150 мл;
каррі – 05 ч. л.;
зелений часник – 3 гілочки;
кріп – 3 гілочки;
часник – 2-3 зубки.
Приготування
М'ясо обсипати борошном, перемішати.
Виставити на «Смаження».
Подрумянивать 20 хвилин.
Додати цибулю, приправи.
Залити водою і сметаною.
Засипати зеленню і часником.
Готувати на «Гасіння» 35 хвилин.
Курка, тушкована з овочами в мультиварці може включати і кабачки, це універсальний овоч, який вбирає всі аромати. Дуже корисний при захворюваннях судин, нирок, серця, рекомендується гіпертонікам. Деякі господині доповнюють страву картоплею. Щоб кабачок зберіг форму, його ріжуть крупно.
Інгредієнти :
ніжки – 05 кг;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
кабачки – 800 г;
сметана – 70 мл;
зелень – 1 пучок;
спеції – 1 ч. л.
Приготування
М'ясо натерти спеціями і сіллю.
Залишити на 10 хвилин.
У розігріту олію покласти курятину.
Готувати 15 хвилин на «Смаження».
Подрібнити овочі, додати.
Тушкувати 5 хвилин.
Покласти сметану і зелень.
Тушкована курка з кабачками готується в мультиварці на «Гасіння» 1 год.
Тушкована курка в мультиварці – рецепт дуже простий, але якщо дозволяє час, можна приготувати страву складніше – з додаванням квасолі. Боби дуже корисні і поживні, містять багато білка, але їх потрібно замочити заздалегідь на 8-10 годин. Доповнюються будь-якими овочами. З курки краще брати грудку і стегенця.
Інгредієнти :
курка – 4 шт.;
квасоля – 2 ст.;
сметана – 05 мл;
цибуля – 3 шт.;
солодкий перець – 3 шт.;
часник – 5 зубків;
кетчуп – 8 ст. л.;
аджика – 2 ч. л.;
зелень – 1 пучок;
сіль – 1 ч. л.
Приготування
М'ясо натерти спеціями, посолити.
Викласти в чашу.
Змастити половиною порції сметани.
Вкрити квасолею.
Сметану розвести з кетчупом і аджикою.
Додати порізані овочі.
Вилити на суміш.
Виставити на «Гасіння».
Тушкована курка готується в мультиварці 15 години.
Тушковані курячі ніжки в мультиварці відмінно поєднуються з рисом, можна використовувати і філе, стегенця. Не варто класти морожену курятину. Рис годиться будь-який, якщо брати з довгими зернами, блюдо вийде більш розсипчасте. Сметану можна замінити жирними вершками. З спецій підійде паприка.
Інгредієнти :
грудка – 2 шт.;
рис – 1 ст.;
вода – 2 ст.;
сметана – 1 ст. л.;
кріп – 1 пучок;
лавровий лист – 1 шт.;
масло – 2 ст. л.;
паприка – 025 ч. л.;
вода – 05 склянки;
сіль – 05 ч. л.
Приготування
Філе порізати, змішати зі спеціями.
Залишити на 20 хвилин.
На «Смаження» гасити 10 хвилин.
Цибулю подрібнити, додати на 5 хвилин.
Покласти рис, лавровий лист, кріп, сметану.
Готувати на «Гасіння» 1 год.
Покласти курку в мультиварці – рецепт дуже смачний з грибами, вважається одним з кращих поєднань. Виходить ситне і одночасно – дієтичне блюдо З курки підійде будь-яка частина, гриби теж годяться будь-які, навіть сушені. Тільки такі потрібно буде ще заздалегідь розмочити. Найбільш безпечні – печериці.
Інгредієнти :
філе – 2 шт.;
гриби – 200 г;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
масло – 2 ст. л.;
борошно – 2 ст. л.;
сметана – 5 ст. л.;
кріп – 1 пучок;
сіль – 1 ч. л.;
спеції – 1 ч. л.;
вода – 1 ст.
Приготування
Цибулю і моркву порізати.
Обсмажити 10 хвилин на «Випікання».
Філе подрібнити, додати.
Виставити на «Гасіння» на 15 хвилин.
Гриби порізати, додати, тушкувати 15 хвилин.
Розвести з водою спеції, борошно, сметану, залити.
Виставити на «Гасіння».
Тушкована курка з грибами в мультиварці готується 1 годину.
Як загасити курку в мультиварці?
Вивчаючи рецепти, як смачно покласти курку в мультиварці, важливо враховувати, що час приготування наводиться приблизний, оскільки у кожної моделі свої варіанти. Різниця може становити до 10 хвилин, тому надійніше буде проконтролювати цей момент при першій пробі, щоб врахувати на майбутнє. Найбільш вдалий варіант - домашня курка, тушкована в мультиварці, вона вийде дуже смачною, якщо врахувати прості рекомендації.
Курячі крильця в мультиварці
Така частина курки, як крильця, майже не користується попитом, оскільки в них мало м'яса. Але є рецепт, який перетворює тушковані курячі крильця в мультиварці у вишукане частування. Скоринка вийде гарною, якщо готувати на вершковому маслі. Подаються з зеленню, овочами, соусами.
Інгредієнти :
Приготування
Курячі стегна в мультиварці
Швидке, смачне і поживне блюдо - курячі стегна з картоплею в мультиварці, простий варіант для зайнятих роботою господинь. Виходить одночасно і гарнір, і м'ясо. За 10 хвилин до закінчення готування треба додати товчений часник. З спецій гарні чорний перець, куркума, карі, коріандр, паприка.
Інгредієнти :
Приготування
Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
Цінність мультиварки в тому, що вона не сушить продукти, а надає їм соковитість і красиву скориночку. Ніжки вважаються делікатесом, вони краще пропікаються, оскільки жир не випливає. Щоб курка тушкована з цибулею в мультиварці підрум'янилася рівномірно, її укладають шкіркою вниз. Рецепт можна доповнити іншими овочами.
Інгредієнти :
Приготування
Куряча грудка з овочами в мультиварці
Філе або грудка вважаються найбільш корисними, ніжне біле м'ясо рекомендують у багатьох дієтах. Але при цьому має властивість залишатися сухуватим, тому готувати тушковане куряче філе в мультиварці потрібно з урахуванням цієї особливості. Обсмажувати рекомендується на суміші рослинного і оливкової олій.
Інгредієнти :
Приготування
Як загасити капусту з куркою в мультиварці?
Капуста – дуже корисний овоч, гарна, як гарнір, а в поєднанні з м'ясом – ще й основне блюдо. Готувати її можна круглий рік, використовуючи і ранні, і пізні сорти, а помідори взимку легко замінити томатною пастою. Дуже смачно виходить тушкована капуста з куркою в мультиварці. З м'яса краще підійде філе.
Інгредієнти :
Приготування
Курка, тушкована в сметані в мультиварці
Ніжні і м'які вийдуть курячі гомілки тушковані в мультиварці, якщо додати до них сметану. Влітку рекомендується класти кріп для повноти смаку, а товчений часник краще замінити подрібненими пір'ям. Якщо потрібно соковита підлива, потрібно щедріше покласти цибулі і моркви. Доповнити блюдо можна і грибами.
Інгредієнти :
Приготування
Тушковані кабачки з куркою в мультиварці
Курка, тушкована з овочами в мультиварці може включати і кабачки, це універсальний овоч, який вбирає всі аромати. Дуже корисний при захворюваннях судин, нирок, серця, рекомендується гіпертонікам. Деякі господині доповнюють страву картоплею. Щоб кабачок зберіг форму, його ріжуть крупно.
Інгредієнти :
Приготування
Тушкована квасоля з куркою в мультиварці
Тушкована курка в мультиварці – рецепт дуже простий, але якщо дозволяє час, можна приготувати страву складніше – з додаванням квасолі. Боби дуже корисні і поживні, містять багато білка, але їх потрібно замочити заздалегідь на 8-10 годин. Доповнюються будь-якими овочами. З курки краще брати грудку і стегенця.
Інгредієнти :
Приготування
Курка, тушкована з рисом в мультиварці
Тушковані курячі ніжки в мультиварці відмінно поєднуються з рисом, можна використовувати і філе, стегенця. Не варто класти морожену курятину. Рис годиться будь-який, якщо брати з довгими зернами, блюдо вийде більш розсипчасте. Сметану можна замінити жирними вершками. З спецій підійде паприка.
Інгредієнти :
Приготування
Курка, тушкована з грибами в мультиварці
Покласти курку в мультиварці – рецепт дуже смачний з грибами, вважається одним з кращих поєднань. Виходить ситне і одночасно – дієтичне блюдо З курки підійде будь-яка частина, гриби теж годяться будь-які, навіть сушені. Тільки такі потрібно буде ще заздалегідь розмочити. Найбільш безпечні – печериці.
Інгредієнти :
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею
Тушковані овочі в мультиварці – порятунок для жінок, які не хочуть харчуватися калорійною їжею, але не в силах відмовитися від смачної їжі. Завдяки
Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем
Тушкована картопля з куркою в мультиварці допоможе урізноманітнити звичне меню. Страву можна зробити з капустою, грибами, баклажанами, всілякими
Курячий суп з локшиною - рецепти з картоплею, яйцем, грибами і сердечками в мультиварці
Курячий суп з локшиною – звичне блюдо, яким важко здивувати, але це вдасться, якщо скористатися рецептами китайців – з саке або японців – з рисовими
Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі
Гороховий суп без м'яса – смачне і ситне блюдо, завдяки оригінальним рецептам, воно ніколи не набридне. З томатом, грибами, імбиром, куркумою, сиром
Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею
Звичний пісний суп може приємно здивувати оригінальним смаком. Багато господинь знають, що не всім членам сім'ї він подобається, але легко
Тушкована курка в мультиварці
Страви, приготовані в мультиварці відрізняються ніжною консистенцією, особливо це відноситься до м'яса. Курка, тушкована таким способом виходить