Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею
Скумбрія в мультиварці зберігає свою природну соковитість і, просочуючись смаками спецій, прянощів та супроводжуючих її компонентів, набуває особливо пікантні ноти. Підсумок – чудові ситні і поживні страви для повсякденного або святкового подачі.
Страви з скумбрії в мультиварці вражають різноманітністю і можуть подаватися самостійно або доповнюватися всілякими гарнірами.
Цілком самодостатньою, що не потребує доповнення, буде риба, приготована разом з картоплею або всілякими овочами шляхом гасіння або запікання.
Скумбрія в мультиварці, рецепти приготування якої припускають ловлення риби в соусі, варіння на пару, смаження або запікання, буде особливо смачною, якщо подати до неї відварену або запечена картопля, рис, свіжі або термічно оброблені овочі.
На перше з скумбрії можна зварити смачну наваристу юшку, доповнивши склад тільки овочами або для густоти крупою: рисом, пшоном.
Любителям рибних консервів буде цікавий рецепт такого застосування скумбрії в кулінарії.
Перед використанням свіжі або попередньо розморожені в щадному режимі тушки позбавляють від нутрощів. При цьому ретельно вичищають чорну плівку, яка може надати стравам небажану гіркоту. Відрізають хвіст, плавники і голову. Якщо останню залишають, то видаляють зябра.
Скумбрія, запечена в мультиварці у фользі, може бути доповнена, крім традиційного овочевого набору, солодким болгарським перцем, томатами, стеблами або коренем селери, петрушки, гілочками свіжої зелені. Готується подібне блюдо без зайвого жиру, завдяки чому вдається особливо корисним і дієтичним.
Інгредієнти:
скумбрія – 3 шт.;
морква – 3 шт.;
цибуля – 200 г;
лимон – 05 шт.;
спеції для риби – 15 ч. ложки;
сіль, перець – за смаком.
Приготування
Підготовлену рибу натирають сіллю, перцем, спеціями, залишають на 10 хвилин.
Розташовують рибини на окремих відрізах фольги.
Зверху розкладають гуртки моркви, кільця ріпчастої цибулі і шматочки лимона.
Загортають фольгу і поміщають згортки в пристрій, включивши режим «Випічка».
Через 50 хвилин смачна скумбрія в мультиварці буде готова.
Скумбрія в мультиварці з морквою і цибулею може бути приготована і без фольги, але доповнена соусом для соковитості. Використовувати можна розрізають на порційні шматочки тушки або зовсім взяти філе без кісток. Замість томатної пасти з водою застосовують готовий соус, пюре або сік з помідорів, доповнюючи його при бажанні сметаною або майонезом.
Інгредієнти:
скумбрія – 1 кг;
морква – 3 шт.;
цибуля – 3 шт.;
масло рослинне – 50 мл;
паста томатна – 3 ст. ложки;
вода – 300 мл;
лавр – 2-3 шт.;
часник – 1-2 зубчики;
оцет яблучний – 1-2 ч. ложки;
сіль, цукор, перець – за смаком.
Приготування
Подрібнюють морква, цибуля, нарізають рибу, укладають шарами в чашу пристрої з рослинним маслом.
Змішують томат з водою, додавши за смаком сіль, перець, цукор і часник.
Заливають отриманим соусом рибу з овочами, додають лавр.
Через 15-2 години на приготування «Тушкуванні» скумбрія в мультиварці буде готова.
Завжди смачною виходить скумбрія з картоплею в мультиварці. Овочева нарізка і рибні скибочки обмінюються смаками, створюючи багате, гармонійне і апетитне блюдо. Рибини слід правильно підготувати, позбавивши не тільки від голови і нутрощів, але і почистивши від шкірки, відокремивши філе від всіх кісток.
Інгредієнти:
скумбрія – 3 шт.;
картопля – 15 кг;
морква – 2 шт.;
цибуля – 2 шт.;
майонез – 5 ст. ложок;
прованські трави – 3 щіпки;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, перець – за смаком.
Приготування
У чашу з рослинним маслом викладають подрібнену цибулю з морквою.
Наступним шаром розташовують приправлений і змішаний з майонезом картоплю.
Розкладають зверху скибочки риби, присмачують їх сіллю, перцем, прованськими травами.
Включають програму «Випічка» на 15 хвилин, після чого переводять пристрій на «Гасіння».
Через годину скумбрія з картоплею в мультиварці буде готова.
Приготування скумбрії в мультиварці зі сметаною дозволить отримати максимально делікатний смак рибної нарізки. Можна використовувати молочнокислий продукт будь-якої жирності, а підсумкову густоту соусу відрегулювати кількістю доданої води або бульйону. Для пікантності блюдо часто доповнюють відповідними доречними спеціями.
Інгредієнти:
скумбрія – 3 шт.;
сметана – 250 г;
вода або бульйон – 200 мл;
морква – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Скумбрію підготовляють, розрізають на порції.
Очищають і нарізають овочі, укладають шарами з рибою в чашу.
Сметану змішують з водою, приправляють за смаком, виливають до риби з овочами.
Включають режим «Випічка»
Через 40 хвилин скумбрія в мультиварці буде готова.
Скумбрія, тушкована з овочами в мультиварці, вийде однаково смачною з додаванням сметани і без неї. Для посилення пахощів складу страви часто доповнюють часником, зеленню петрушки, кінзи, базиліка, кропу. Подавати таку рибу можна самостійно або доповнивши відвареним рисом, картоплею.
Інгредієнти:
скумбрія – 1 кг;
сметана – 200 г;
помідори – 200 г;
болгарський перець – 150 г;
морква – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
масло рослинне – 50 мл;
коріандр, спеції, зелень, часник – за смаком;
сіль, перець – за смаком.
Приготування
Обсмажують на «Випікання» цибулю з морквою, викладають на тарілку.
Закладають на дно пристрою скибочки риби, покривають приправленою спеціями і часником, сметаною і овочевий піджаркою.
Зверху розташовують нарізаний болгарський перець і помідори, приправивши овочі за смаком.
Включають програму «Тушкування» на 1 годину.
Навіть з мінімальним супроводом скумбрія тушкована в мультиварці вдалося вище всяких похвал. В даному випадку рибну нарізку доповнюють цибулею і томатним соусом, який можна взяти готовий або приготувати з помідорів або томатної пасти. Кількість доданої води буде залежати від бажаної густоти підливи.
Інгредієнти:
скумбрія – 1 кг;
томатний соус – 350 г;
вода – 1 склянка;
цибуля – 2 шт.;
рослинна олія – 50 мл;
лавр – 2 шт.;
сіль, перець – за смаком.
Приготування
Підготовлені рибини розрізають на порційні шматочки, закладають в чашу.
Зверху розкладають цибульну нарізку і заливають все соусом, змішаним з водою, і приправленим за смаком.
Кидають лавр, закривають кришку приладу і включають програму «Випічка».
Через 40 хвилин скумбрія в томаті в мультиварці буде готова.
Зварити суп свіжомороженої з скумбрії в мультиварці можна з участю рису, іншої крупи або доповнити склад тільки овочами, якщо бажана і очікувана рідка текстура гарячого. Дієтичну версію страви готують без попереднього обсмажування овочів, що дозволить значно заощадити час.
Інгредієнти:
скумбрія – 1 шт.;
вода – 15 л;
рис – 1 ст. ложка;
картопля – 2-3 шт.;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
рослинна олія – 40 мл;
лавр – 1 шт.;
сіль, перець, зелень – за смаком.
Приготування
В олії на «Випікання» обсмажують цибулю з морквою, перекладають ан тарілку.
У чашу закладають скибки риби, картопля, промитий рис, заливають все водою.
Включають режим «Суп» або «Тушкування» на 1 годину.
За 15 хвилин до кінця програми додають піджарку з овочів, лавр і спеції.
Подають юшку з зеленню.
Подати і в будні і в свята можна фаршировану скумбрію . Замість начинки з рису з овочами можна використовувати піджарку з грибів, яку доповнити перетертим сиром, іншими складовими на свій вибір. Готувати рибу можна прямо в чаші, уклавши тушку з начинкою на овочеву подушку, або помістити її у фольгу.
Інгредієнти:
скумбрія – 1 шт.;
вода – 15 л;
рис – 100 г;
кабачок – 05 шт.;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
олія рослинна сметана – 2 ст. ложки;
томатна паста – 1 ст. ложка;
спеції – за смаком;
сіль, перець, зелень – за смаком.
Приготування
Відварюють до повної готовності рис, вибравши відповідний режим, перекладають у тарілку.
Обсмажують на олії на «Випікання» цибулю, моркву і кабачок, нарізуючи дрібними кубиками овочі.
Приправляють овочеву масу по смаку, додавши трави, томатну пасту змішують з рисом.
Рибину надрізають уздовж по спині, витягають хребет, всі кістки і нутрощі, приправляють, наповнюють начинкою, покривають сіточкою з сметани.
Укладають рибину в чашу на відріз фольги або на скибочки овочів, включають режим «Випічка».
Через 50 хвилин скумбрія з рисом в мультиварці буде готова.
Особливо просто і швидко готується скумбрія на пару в мультиварці. Додатковий смак риби вдасться надати, замаринувавши тушку або нарізку в пряної суміші з улюблених приправ і спецій, додавши при цьому сік лимона. Продукт розташовують просто на решітці або для більшої соковитості загортають у фольгу.
Інгредієнти:
скумбрія – 1 шт.;
лимонний сік – 1 ст. ложка;
спеції для риби – на смак;
сіль, перець, зелень.
Приготування
Цілу або розрізану на порції рибу натирають сіллю, перцем, спеціями, приправляють лимонним соком.
Розташовують скумбрію на решітці і готують в режимі «Пар» 20-25 хвилин.
Приготовлені консерви з скумбрії в мультиварці можна подавати з картоплею, рисом, використовувати для створення всіляких салатів, других страв. Крім того така риба – ідеальне доповнення начинки для пирогів. Якщо рибини великі і хребетні кістки не встигли стати м'якими, можна збільшити час гасіння ще на 1-2 години. Кількість олії визначають за смаком або зовсім виключають зі складу, якщо потрібна заготівля в своєму соку.
Інгредієнти:
скумбрія – 1 кг;
лимонний сік – 2 ст. ложки;
сіль – 15 ч. ложки;
цибуля – 1 шт.;
вода – 3/4 склянки;
масло рослинне – 50-100 мл;
перець, коріандр, куркума, лавр.
Приготування
Рибу порошат, не порушуючи цілісності черевця і не знімаючи шкіру, розрізають на порції.
Укладають рибну нарізку разом з кільцями цибулі в чашу.
Змішують воду з сіллю, лимонним соком, олією та спеціями, виливають до риби.
Включають «Тушкування» на 7 годин.
Як приготувати скумбрію в мультиварці?
Страви з скумбрії в мультиварці вражають різноманітністю і можуть подаватися самостійно або доповнюватися всілякими гарнірами.
Скумбрія в фользі в мультиварці
Скумбрія, запечена в мультиварці у фользі, може бути доповнена, крім традиційного овочевого набору, солодким болгарським перцем, томатами, стеблами або коренем селери, петрушки, гілочками свіжої зелені. Готується подібне блюдо без зайвого жиру, завдяки чому вдається особливо корисним і дієтичним.
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрія під маринадом в мультиварці
Скумбрія в мультиварці з морквою і цибулею може бути приготована і без фольги, але доповнена соусом для соковитості. Використовувати можна розрізають на порційні шматочки тушки або зовсім взяти філе без кісток. Замість томатної пасти з водою застосовують готовий соус, пюре або сік з помідорів, доповнюючи його при бажанні сметаною або майонезом.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати скумбрію в мультиварці з картоплею?
Завжди смачною виходить скумбрія з картоплею в мультиварці. Овочева нарізка і рибні скибочки обмінюються смаками, створюючи багате, гармонійне і апетитне блюдо. Рибини слід правильно підготувати, позбавивши не тільки від голови і нутрощів, але і почистивши від шкірки, відокремивши філе від всіх кісток.
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрія в сметані в мультиварці
Приготування скумбрії в мультиварці зі сметаною дозволить отримати максимально делікатний смак рибної нарізки. Можна використовувати молочнокислий продукт будь-якої жирності, а підсумкову густоту соусу відрегулювати кількістю доданої води або бульйону. Для пікантності блюдо часто доповнюють відповідними доречними спеціями.
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрія з овочами в мультиварці
Скумбрія, тушкована з овочами в мультиварці, вийде однаково смачною з додаванням сметани і без неї. Для посилення пахощів складу страви часто доповнюють часником, зеленню петрушки, кінзи, базиліка, кропу. Подавати таку рибу можна самостійно або доповнивши відвареним рисом, картоплею.
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрія в томаті в мультиварці
Навіть з мінімальним супроводом скумбрія тушкована в мультиварці вдалося вище всяких похвал. В даному випадку рибну нарізку доповнюють цибулею і томатним соусом, який можна взяти готовий або приготувати з помідорів або томатної пасти. Кількість доданої води буде залежати від бажаної густоти підливи.
Інгредієнти:
Приготування
Юшка з скумбрії в мультиварці
Зварити суп свіжомороженої з скумбрії в мультиварці можна з участю рису, іншої крупи або доповнити склад тільки овочами, якщо бажана і очікувана рідка текстура гарячого. Дієтичну версію страви готують без попереднього обсмажування овочів, що дозволить значно заощадити час.
Інгредієнти:
Приготування
Фарширована скумбрія в мультиварці
Подати і в будні і в свята можна фаршировану скумбрію . Замість начинки з рису з овочами можна використовувати піджарку з грибів, яку доповнити перетертим сиром, іншими складовими на свій вибір. Готувати рибу можна прямо в чаші, уклавши тушку з начинкою на овочеву подушку, або помістити її у фольгу.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати скумбрію на пару в мультиварці?
Особливо просто і швидко готується скумбрія на пару в мультиварці. Додатковий смак риби вдасться надати, замаринувавши тушку або нарізку в пряної суміші з улюблених приправ і спецій, додавши при цьому сік лимона. Продукт розташовують просто на решітці або для більшої соковитості загортають у фольгу.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати консерви з скумбрії в мультиварці?
Приготовлені консерви з скумбрії в мультиварці можна подавати з картоплею, рисом, використовувати для створення всіляких салатів, других страв. Крім того така риба – ідеальне доповнення начинки для пирогів. Якщо рибини великі і хребетні кістки не встигли стати м'якими, можна збільшити час гасіння ще на 1-2 години. Кількість олії визначають за смаком або зовсім виключають зі складу, якщо потрібна заготівля в своєму соку.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія гарячого копчення
Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Скумбрія, запечена з овочами
Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
Тушкована скумбрія
Про користь риби для нашого харчування постійно нагадують дієтологи. І щадним режимом її приготування, звичайно ж, є гасіння. І сьогодні ми розповімо
Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
Скумбрія в мультиварці
Скумбрія - досить смачна і популярна у приготуванні різноманітних страв риба. І сьогодні ми поговоримо про те, як її можна приготувати в мультиварці.