Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
У багатьох прісноводних водоймах Євразії у достатку водяться (і штучно розводяться) карпи. З цієї риби можна готувати різні звичні і нескладні страви. А можна і цілком вигадливі, тобто цілком цікаві та незвичайні.
Розповімо, як можна приготувати коропа в кисло-солодкому соусі по-китайськи.
У общекитайских кулінарних традиціях відомо безліч варіантів і варіацій цієї страви. Ось один з них, близький до автентичного.
Інгредієнти:
короп - 1 рибка вагою близько 1-12 кг;
лимон або лайм;
імбир свіжий - 1 невеликий корінець;
сухі спеції (запашний перець, аніс, коріандр і фенхель (мелене насіння);
кукурудзяний крохмаль;
олія кунжутна (можна в суміші з соняшниковою);
соєвий соус;
мед натуральний;
апельсин;
гострий червоний перець;
часник - 2-3 зубчики;
насіння кунжуту;
кедрові горішки;
зелень свіжа різна.
Приготування
Видалимо у коропа зябра, очистимо від луски і акуратно випотрошим. Голову, хвіст і плавники відріжемо (це все разом з хребтом піде на бульйон для рибного супу). Зріжемо з боків тушки філе (з шкірою). З внутрішньої сторони кожного з шматків зробимо надрізи (крок близько 2 см) хрест-навхрест по діагоналі.
Складемо маринад. Змішаємо свіжовичавлений сік лимона і/або лайма з мелкорубленним або протертим коренем імбиру і сухими спеціями (див. список інгредієнтів). Замаринуем рибу і залишаємо хвилин на 20.
Поки риба маринується, приготуємо кисло-солодкий соус. Змішаємо свіжовичавлений сік апельсина з медом, соєвим соусом і продавлений часником. Приправимо гострим червоним перцем. Можна процідити. Регулювати консистенцію можна додаванням крохмалю.
Тепер смажимо рибу. Шматки філе обсушим серветкою. Добре розігріваємо велику плоскодонну сковороду на сильному вогні і вливаємо олію. Чекаємо на 3 хвилини, щоб воно було дуже гарячим. Паніруємо (тобто обвалюємо) філе коропа у крохмалі і смажимо до красивого золотисто-коричневого відтінку скоринки. Сковороду в процесі обсмажування кілька разів струшуємо. Риба без кісток смажиться зовсім недовго, не більше 8 хвилин; не слід смажити, що називається, «хрускіт».
Тепер викладаємо рибу на довгасте блюдо для сервірування (або 2 страви) шкірою донизу. Поливаємо кисло-солодким соусом. Посипаємо кедровими горіхами і насінням кунжуту. Оформляємо зеленню. Окремо можна подати рис, квасолю, картоплю, локшину, мариновані овочі, салати, рисове або фруктове вино, міцні напої (маотай, эрготоу або інші).
Розповімо, як можна приготувати коропа в кисло-солодкому соусі по-китайськи.
У общекитайских кулінарних традиціях відомо безліч варіантів і варіацій цієї страви. Ось один з них, близький до автентичного.
Короп в кисло-солодкому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Видалимо у коропа зябра, очистимо від луски і акуратно випотрошим. Голову, хвіст і плавники відріжемо (це все разом з хребтом піде на бульйон для рибного супу). Зріжемо з боків тушки філе (з шкірою). З внутрішньої сторони кожного з шматків зробимо надрізи (крок близько 2 см) хрест-навхрест по діагоналі.
Складемо маринад. Змішаємо свіжовичавлений сік лимона і/або лайма з мелкорубленним або протертим коренем імбиру і сухими спеціями (див. список інгредієнтів). Замаринуем рибу і залишаємо хвилин на 20.
Поки риба маринується, приготуємо кисло-солодкий соус. Змішаємо свіжовичавлений сік апельсина з медом, соєвим соусом і продавлений часником. Приправимо гострим червоним перцем. Можна процідити. Регулювати консистенцію можна додаванням крохмалю.
Тепер смажимо рибу. Шматки філе обсушим серветкою. Добре розігріваємо велику плоскодонну сковороду на сильному вогні і вливаємо олію. Чекаємо на 3 хвилини, щоб воно було дуже гарячим. Паніруємо (тобто обвалюємо) філе коропа у крохмалі і смажимо до красивого золотисто-коричневого відтінку скоринки. Сковороду в процесі обсмажування кілька разів струшуємо. Риба без кісток смажиться зовсім недовго, не більше 8 хвилин; не слід смажити, що називається, «хрускіт».
Тепер викладаємо рибу на довгасте блюдо для сервірування (або 2 страви) шкірою донизу. Поливаємо кисло-солодким соусом. Посипаємо кедровими горіхами і насінням кунжуту. Оформляємо зеленню. Окремо можна подати рис, квасолю, картоплю, локшину, мариновані овочі, салати, рисове або фруктове вино, міцні напої (маотай, эрготоу або інші).
Рекомендуємо добрі рецепти
Короп у сметані
Риба - дуже корисний і поживних продукт, а тому готувати її потрібно хоча б раз на тиждень. Це не тільки підтримає ваш організм у тонусі, але й
Як приготувати коропа?
Багато дієтологи вже давно говорять про користь риби для нашого харчування. Вона повинна бути на нашому столі як можна частіше. І сьогоднішня наша
Курка у медовому соусі
Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами
Сібас на грилі
Сібас - смачна доступна рибка, в якій містяться корисні сполуки фосфору і кальцію, протеїни, вітамін А. Цей продукт є низькокалорійним і підходить
Короп в мультиварці
Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря
Курка в кисло-солодкому соусі
Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.