Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді

Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді

15-02-2016, 16:41
1 992
Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
Для шанувальників хачапурі пропонуємо рецепти приготування страви на кефірі . Тісто, зроблене на основі цього кисломолочного продукту, виходить пишним, ніжним і неймовірно смачним. В якості начинки можна взяти будь-який твердий або адигейський сир.

Рецепт хачапурі з сиром на кефірі


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне – 450-490 г;

  • кефір – 240 мл;

  • цукровий пісок – 240 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • олія рослинна рафінована – 35 мл;

  • сода – 5 г;

  • сіль – 2 щіпки;


  • Для начинки:

  • сир твердий – 320 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • свіжа зелень (за бажанням);

  • мелений перець;

  • вершкове масло-для змазування готових виробів – 65 р.


  • Приготування
    Приготування тіста для хачапурі починаємо зі збивання яєць. Домагаємося за допомогою міксера пишної піни, а потім вливаємо кефір, додаємо соду, цукровий пісок і сіль, ще раз збиваємо і даємо розчинитися всім кристалам. Після цього починаємо вводити просіяне борошно, поступово потроху підсипаючи її в тісто і перемішуючи. Припиняємо її додавання після того, як буде досягнута м'яка, не пливе і трохи липка консистенція тіста. Скачуємо його грудочкою, прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо для вистоювання на тридцять-сорок хвилин.
    Для начинки обробляємо на тертці відріз твердого сиру, змішуємо отриману стружку з яйцем, при бажанні приправляємо нарубаної зеленню і меленим перцем.
    Вистояла тісто ділимо на вісім рівних частин, розкачуємо кожну до отримання коржі товщиною в середньому п'ять міліметрів. У центр кожної накладаємо потроху сирної начинки, піднімаємо краю, збираємо їх догори мішечком і ретельно защипуємо. Тепер укладаємо «мішечок» швом вниз, придавлюємо долонею і розкачуємо акуратно качалкою.
    По готовності обсмажуємо заготовки на сухий товстостінній сковороді з двох сторін приблизно по чотири хвилинки з кожного. Залишилося тільки щедро змащувати поверхню хачапурі вершковим маслом і можна подавати.

    Ледачі хачапурі з адигейський сиром на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 125 г;

  • кефір – 125 мл;

  • розпушувач – 05 ч. ложки;

  • яйця – 2 шт.;

  • сир адигейський – 220 г;

  • свіжа зелень (за бажанням);
  • Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді

  • мелений перець;

  • масло вершкове для змащування сковороди – 25 р.


  • Приготування
    Тісто для ледачих хачапурі з сиром на кефірі готується в три рахунки. Досить змішати трохи збиті яйця з кефіром, натертим адигейський сиром, розпушувачем, перцем і свіжою зеленню, а також вмішати муку і можна приступати безпосередньо до випікання хачапурі. Робити це ми будемо на промасленим розігрітій сковороді. Виливаємо в неї підготовлену масу, прикриваємо сковороду кришкою і витримуємо хачапурі на помірному вогні до підрум'янення з двох сторін.


    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для хачапурі - грузинський рецепт
    Тісто для хачапурі - грузинський рецепт
    Існує кілька способів приготування основи для справжніх грузинських хачапурі і кожен, напевно, можна назвати традиційним. Пропонуємо три основних
    Хачапурі з сиром на сковороді
    Хачапурі з сиром на сковороді
    Найпростішим способом побалувати рідних грузинським стравою є приготування найпростіших сирних коржів, які успішно можна посмажити на сковороді. Далі
    Хачапурі з сиром
    Хачапурі з сиром
    Одним із сучасних рецептів грузинські хачапурі є їх варіація з наповненням з сиру. Блюдо виходить таким же смачним, ароматним, як і його класичний
    Ледачі хачапурі
    Ледачі хачапурі
    Часом так хочеться почастувати домашніх чимось смачним і, щоб не морочитися з готуванням. В такому разі завжди стають доречними всілякі ледачі
    Хачапурі по-імеретинськи
    Хачапурі по-імеретинськи
    Справжні хачапурі по-імеретинськи готуються за особливою технологією і мають свою неповторну форму і, звичайно впізнаваний смак. Якщо ви не проти
    Хачапурі на кефірі
    Хачапурі на кефірі
    Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його