Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
Для шанувальників хачапурі пропонуємо рецепти приготування страви на кефірі . Тісто, зроблене на основі цього кисломолочного продукту, виходить пишним, ніжним і неймовірно смачним. В якості начинки можна взяти будь-який твердий або адигейський сир.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 450-490 г;
кефір – 240 мл;
цукровий пісок – 240 мл;
яйце – 1 шт.;
олія рослинна рафінована – 35 мл;
сода – 5 г;
сіль – 2 щіпки;
Для начинки:
сир твердий – 320 г;
яйце – 1 шт.;
свіжа зелень (за бажанням);
мелений перець;
вершкове масло-для змазування готових виробів – 65 р.
Приготування
Приготування тіста для хачапурі починаємо зі збивання яєць. Домагаємося за допомогою міксера пишної піни, а потім вливаємо кефір, додаємо соду, цукровий пісок і сіль, ще раз збиваємо і даємо розчинитися всім кристалам. Після цього починаємо вводити просіяне борошно, поступово потроху підсипаючи її в тісто і перемішуючи. Припиняємо її додавання після того, як буде досягнута м'яка, не пливе і трохи липка консистенція тіста. Скачуємо його грудочкою, прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо для вистоювання на тридцять-сорок хвилин.
Для начинки обробляємо на тертці відріз твердого сиру, змішуємо отриману стружку з яйцем, при бажанні приправляємо нарубаної зеленню і меленим перцем.
Вистояла тісто ділимо на вісім рівних частин, розкачуємо кожну до отримання коржі товщиною в середньому п'ять міліметрів. У центр кожної накладаємо потроху сирної начинки, піднімаємо краю, збираємо їх догори мішечком і ретельно защипуємо. Тепер укладаємо «мішечок» швом вниз, придавлюємо долонею і розкачуємо акуратно качалкою.
По готовності обсмажуємо заготовки на сухий товстостінній сковороді з двох сторін приблизно по чотири хвилинки з кожного. Залишилося тільки щедро змащувати поверхню хачапурі вершковим маслом і можна подавати.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 125 г;
кефір – 125 мл;
розпушувач – 05 ч. ложки;
яйця – 2 шт.;
сир адигейський – 220 г;
свіжа зелень (за бажанням);
мелений перець;
масло вершкове для змащування сковороди – 25 р.
Приготування
Тісто для ледачих хачапурі з сиром на кефірі готується в три рахунки. Досить змішати трохи збиті яйця з кефіром, натертим адигейський сиром, розпушувачем, перцем і свіжою зеленню, а також вмішати муку і можна приступати безпосередньо до випікання хачапурі. Робити це ми будемо на промасленим розігрітій сковороді. Виливаємо в неї підготовлену масу, прикриваємо сковороду кришкою і витримуємо хачапурі на помірному вогні до підрум'янення з двох сторін.
Рецепт хачапурі з сиром на кефірі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Приготування тіста для хачапурі починаємо зі збивання яєць. Домагаємося за допомогою міксера пишної піни, а потім вливаємо кефір, додаємо соду, цукровий пісок і сіль, ще раз збиваємо і даємо розчинитися всім кристалам. Після цього починаємо вводити просіяне борошно, поступово потроху підсипаючи її в тісто і перемішуючи. Припиняємо її додавання після того, як буде досягнута м'яка, не пливе і трохи липка консистенція тіста. Скачуємо його грудочкою, прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо для вистоювання на тридцять-сорок хвилин.
Для начинки обробляємо на тертці відріз твердого сиру, змішуємо отриману стружку з яйцем, при бажанні приправляємо нарубаної зеленню і меленим перцем.
Вистояла тісто ділимо на вісім рівних частин, розкачуємо кожну до отримання коржі товщиною в середньому п'ять міліметрів. У центр кожної накладаємо потроху сирної начинки, піднімаємо краю, збираємо їх догори мішечком і ретельно защипуємо. Тепер укладаємо «мішечок» швом вниз, придавлюємо долонею і розкачуємо акуратно качалкою.
По готовності обсмажуємо заготовки на сухий товстостінній сковороді з двох сторін приблизно по чотири хвилинки з кожного. Залишилося тільки щедро змащувати поверхню хачапурі вершковим маслом і можна подавати.
Ледачі хачапурі з адигейський сиром на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Тісто для ледачих хачапурі з сиром на кефірі готується в три рахунки. Досить змішати трохи збиті яйця з кефіром, натертим адигейський сиром, розпушувачем, перцем і свіжою зеленню, а також вмішати муку і можна приступати безпосередньо до випікання хачапурі. Робити це ми будемо на промасленим розігрітій сковороді. Виливаємо в неї підготовлену масу, прикриваємо сковороду кришкою і витримуємо хачапурі на помірному вогні до підрум'янення з двох сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для хачапурі - грузинський рецепт
Існує кілька способів приготування основи для справжніх грузинських хачапурі і кожен, напевно, можна назвати традиційним. Пропонуємо три основних
Хачапурі з сиром на сковороді
Найпростішим способом побалувати рідних грузинським стравою є приготування найпростіших сирних коржів, які успішно можна посмажити на сковороді. Далі
Хачапурі з сиром
Одним із сучасних рецептів грузинські хачапурі є їх варіація з наповненням з сиру. Блюдо виходить таким же смачним, ароматним, як і його класичний
Ледачі хачапурі
Часом так хочеться почастувати домашніх чимось смачним і, щоб не морочитися з готуванням. В такому разі завжди стають доречними всілякі ледачі
Хачапурі по-імеретинськи
Справжні хачапурі по-імеретинськи готуються за особливою технологією і мають свою неповторну форму і, звичайно впізнаваний смак. Якщо ви не проти
Хачапурі на кефірі
Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його