Грузинська аджика – рецепт
![Грузинська аджика – рецепт Грузинська аджика – рецепт](/uploads/posts/2016-01/gruzinska-adzhika-recept_891.jpeg)
Справжня грузинська аджика – рецепт
Оригінальний рецепт аджики не розрахований на людей зі слабкими нервами або страждають від проблем з травленням, оскільки він на левову частку складається з гострого перцю, доповненого великою кількістю часнику і солі. Зберігатися така вогниста заправка може навіть без додаткової стерилізації тари: розклали по чистим банкам, залили тонким шаром масла і залишайте в прохолоді до моменту потреби.
Інгредієнти:
Приготування
За три дні до початку приготування, гострі перці слід викласти на сонце і залишити злегка злегка зів'янути. По закінченні часу очистіть стручки від плодоніжок і видаліть насіння, не забувши неодмінно захищати руки гумовими рукавичками. Стінки очищених плодів довільно наріжте разом з солодким перцем і відправте в чашу блендера. Слідом покладіть очищені зубки часнику, додайте коріандр, сіль і добру жменю кінзи. Влийте оцет і перетворіть всі складові в кашку. Подібну процедуру можна зробити і за допомогою блендера, або вручну, якщо вистачить сил і терпіння.
Грузинська аджика з горіхами на зиму - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Надягши гумові рукавички, зріжте з перців плодоніжки і видаліть насіння. Стінки плодів покладіть в чашу блендера, додайте часникові зубки, підсушені і ретельно очищені волоські горіхи, а також зелень і коріандр з сіллю. Подрібніть все в пасту.
Обдайте банки для заготовок окропом і розкладіть по них гострий соус. Покрийте аджику рослинним маслом на сантиметр, потім загорніть банки і зберігайте в прохолоді.
Гостра грузинська аджика з помідорами – рецепт
Додавання томатів у традиційний рецепт неприпустимо, однак, якщо ви хочете приготувати соус з м'якою гостротою, то така опція стане ідеальною.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть солодкий перець та томати від насіння, а стінки плодів пюрируйте будь-яким зручним способом разом з гострим перцем і часником. Додайте в овочеве пюре сіль і перелийте його в широкий посуд. Залиште аджику бродити на 4-5 днів, щодня перемішуючи, щоб дати вихід газу. Перебродив соус розлийте по банках, покрийте шаром масла і зберігайте, накривши кришкою, при будь-якому температурному режимі.
Зелена грузинська аджика – рецепт
Інгредієнти:
![Грузинська аджика – рецепт Грузинська аджика – рецепт](/uploads/posts/2016-01/gruzinska-adzhika-recept_302.jpeg)
Приготування
Очистивши обидва види перцю, подрібніть стінки плодів, пропустивши їх через м'ясорубку. До кашки з перців додайте пюрированные часникові зубки, подрібнену зелень, розтерті в ступі горіхи, оцет і хмелі-сунелі з сіллю. Повторно збийте всі складові разом і розлийте аджику по чистій тарі. Через пару днів соус можна буде пробувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Аджика по-грузинськи - традиційний рецепт](/uploads/posts/2016-01/adzhika-po-gruzinski-tradicyniy-recept_401.jpeg)
Аджика по-грузинськи - традиційний рецепт
Традиційний рецепт грузинської аджики не розрахований на тих хто не любить гостре, оскільки основним компонентом є гіркий перець. Аджика виходить
![Аджика з зелених помідорів на зиму](/uploads/posts/2015-09/adzhika-z-zelenih-pomdorv-na-zimu_121.jpeg)
Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
![Абхазька аджика](/uploads/posts/2015-09/abhazka-adzhika_231.jpeg)
Абхазька аджика
Абхазька аджика відмінна від інших варіантів такого соусу, тим, що вона дуже солона і досить пекуча. І в цьому її перевага, завдяки якій вона може
![Аджика з хріном і помідорами](/uploads/posts/2015-09/adzhika-z-hrnom-pomdorami_821.jpeg)
Аджика з хріном і помідорами
Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
![Аджика з болгарського перцю](/uploads/posts/2015-09/adzhika-z-bolgarskogo-percyu_631.jpeg)
Аджика з болгарського перцю
Аджику з болгарського і гіркого перцю можна готувати без томатів. Вона виходить насичено червоного кольору, має приємну шовковисту консистенцію і
![Аджика з агрусу](/uploads/posts/2015-09/adzhika-z-agrusu_521.jpeg)
Аджика з агрусу
Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового