Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
![Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі](/uploads/posts/2016-01/recept-lobo-po-gruzinski-z-chervonoyi-kvasol_861.jpeg)
Лобіо з квасолі по-грузинськи – рецепт
У класичній варіації лобіо немає місця зайвим інгредієнтів зразок м'яса, квасолі додаються традиційні спеції, овочі, трави: кінзу, часник, цибулю, пажитник та інше.
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування бобові слід замочити приблизно на пару годин, після чого рідину зливають, а квасолю відварюють до м'якості разом з лавровими листами. Подрібніть цибулю, обсмажте його і покладіть в ступу разом з часником, зеленню коріандру, гуньбою і пучкою крупної солі. Розітріть інгредієнти в пасту. Червону квасолю пюрируйте, зберігши трохи рідини. Додайте цибульно-часникову суміш до фасолевому пюре і влийте 200 мл води. Поставте лобіо по-грузинськи з червоної квасолі на вогонь і проварити 7 хвилин.
Рецепт грузинського лобіо з квасолі з томатом
У модифікованій версії рецепта боби тушкують з овочами начебто моркви, порею/ріпчастої цибулі і томату. Подібне блюдо пішло від оригіналу не дуже далеко, але відрізняється більш м'яким і різноманітним смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Горіхові ядра перетворіть в крихту з половиною всього масла з допомогою блендера. Іншу половину використовуйте для пасерування овочів. Як тільки останні стануть золотистими, додайте зелень і паприку, а через хвилину всипте квасоля і залийте її 3 літрами води. Після закипання зменшіть жар до середнього і варити квасолю 2 1/2 години. По закінченні часу відберіть частина бобів, збийте з допомогою блендера і поверніть назад в жаровню. У фіналі додайте горіхове пюре, зелень і оцет. Приправивши все за смаком, сервіруйте разом з лавашем.
Лобіо з квасолі по-грузинськи можна зробити і в мультиварці, для цього спершу обсмажте овочі на «Випікання», а після додавання рідини перейдіть на «Гасіння» на аналогічний період часу.
Лобіо з консервованої квасолі по-грузинськи
Для того, щоб скоротити час приготування, ви можете використовувати консервовану червону, білу квасолю або їх суміш.
Інгредієнти:
Приготування
Злийте зайву рідину з-під консервованої квасолі і залиште її. Подрібніть і спасеруйте цибулю. Горіхові
![Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі](/uploads/posts/2016-01/recept-lobo-po-gruzinski-z-chervonoyi-kvasol_212.jpeg)
Взявши за основу цей рецепт, ви також можете приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи з куркою, для цього попередньо розберіть відварну курятину на волокна, а потім додайте її під час прогрівання страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт](/uploads/posts/2016-01/lobo-z-chervonoyi-kvasol-klasichniy-recept_711.jpeg)
Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт
Класичне грузинське лобіо готують на основі червоної квасолі. Не будемо відступати від сформованої давньою традицією і розповімо, як приготувати це
![Лобіо - класичний рецепт](/uploads/posts/2016-01/lobo-klasichniy-recept_731.jpeg)
Лобіо - класичний рецепт
Класичний рецепт лобіо готують з червоної квасолі (не має принципового значення свіжої або консервованої), і страву прийнято подавати гарячим. Однак
![Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?](/uploads/posts/2016-01/yak-prigotuvati-lobo-z-kvasol-po-gruzinski_901.jpeg)
Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
Лобіо, напевно, найяскравіше блюдо, яке представляє грузинську кухню. І це неспроста, адже готувати його можна з різних видів квасолі. Далі
![Як приготувати лобіо з червоної квасолі?](/uploads/posts/2016-01/yak-prigotuvati-lobo-z-chervonoyi-kvasol_361.png)
Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
![Рецепт лобіо з білої квасолі](/uploads/posts/2016-01/recept-lobo-z-bloyi-kvasol_181.jpeg)
Рецепт лобіо з білої квасолі
Серед великої кількості різноманітних рецептів грузинського лобіо варто приділити особливу увагу його не зовсім традиційної варіації - з білої
![Лобіо з стручкової квасолі](/uploads/posts/2016-01/lobo-z-struchkovoyi-kvasol_611.jpeg)
Лобіо з стручкової квасолі
Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,