Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Сациві - рецепт

31-01-2016, 14:13
336
Сациві - рецепт
Сациві — найпопулярніша страва грузинської кухні, основою якого є горіховий соус. Ця страва подається холодним і є соусом - маринадом. Під ним можна готувати не тільки домашню птицю, але і м'ясо, і рибу, і баклажани, і квасоля. Дане блюдо поєднується з будь-якими овочевими гарнірами, які тільки підкреслять аромат і смакову палітру сациві з м'ясом і трохи розбавлять його пряний смак. Враховуючи харчову цінність страви з упевненістю можна сказати, що його невеликою кількістю можна нагодувати невелику компанію друзів.

Соус сациві з курки по грузинськи - класичний рецепт приготування


Інгредієнти:

  • курка — 16 кг;

  • курячий бульйон — 450 мл;

  • ядра волоських горіхів — 2 ст.;

  • масло "Селянське" — 110 г;

  • цибуля ріпчаста — 2 головки;

  • борошно — 45 г;

  • часник (середня головка) — 1 шт.;

  • яєчний жовток (сирої) — 3 шт.;

  • оцет винний — 90 мл;

  • свіжа кінза — 30 г;

  • хмелі-сунелі — 5 г;

  • кориця — 5 г;

  • гвоздика — 5 г;

  • каррі — пучку;

  • сіль — за смаком;

  • перець гіркий стручковий) — 1 шт.


  • Приготування
    Приготовану курячу тушку (оброблену і випатрану) відварювати 35 хвилин після закипання, знімаючи з поверхні бульйону пінку. Потім перекласти курку з бульйону на деко, посолити, присмачити маслом і запікати в духовій шафі до повного приготування. У процесі запікання періодично поливати тушку виділився на деко соком.
    Щоб приготувати соус необхідно ретельно подрібнити цибулю і припустити його на присмаченої маслом жаровні до придбання прозорості, після чого додати борошно і обсмажити протягом 2-3 хвилин. Цю масу поступово розвести гарячим бульйоном, що утворився від приготування курки, і, постійно перемішуючи, томити на слабкому вогні. Потім по черзі ввести оцет, дрібно нарізану і товчену зелень, а також товчену хмелі-сунелі. Сіль додати за смаком. У готовий соус викласти розібрану на порційні шматки курку і готувати протягом 7 хвилин. Між тим ядра волоського горіха, гвоздику і корицю розтерти з перцем чилі, попередньо очистивши стручок від насіння, змішати з сирими жовтками, каррі і бульйоном, все добре розтерти, додати в соус з куркою.
    Після приготування страви необхідно дати відпочити в прохолоді не менше 8 годин. Інакше це буде звичайна їжа з підливою.
    Рецепт сациві з індички буде відрізнятися від аналогічної з курки лише часом проварки тушки індички на першому етапі приготування.

    Сациві з курки по-грузинськи - простий рецепт


    Інгредієнти:

  • курка — 1700 м;

  • цибуля (середнього розміру) — 3 шт.;

  • масло «Фермерське» - 45 г;

  • борошно пшеничне (вищого ґатунку) — 85 м;

  • бульйон (бажано курячий) — 550 мл;

  • горіхи волоські (ядра) — 255 г;

  • часник — 1 зубчик;

  • набір спецій (для курки) — 10 г;

  • курячі яйця (жовток) — 4 шт.;

  • винний оцет (з червоного винограду) — 115 мл


  • Приготування
    Курку зварити до готовності. Тушку посолити, змастити вершковим маслом і відправити в розігріту до 195 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин. Періодично необхідно перевертати курочку і поливати її соком,
    Сациві - рецепт
    який виділяється при смаженні м'яса. Цибулини дрібно порізати і злегка спасерувати на вершковому маслі. Не знімаючи з вогню, додати ложку борошна і ретельно все перемішати, усуваючи з'явилися грудочки. Не перестаючи помішувати, влити тонкою цівкою гарячий бульйон. Варити потрібно 20 хвилин.
    В окремій каструльці необхідно ядра волоського горіха розтовкти разом з часником і спеціями. Розтерти до однорідної консистенції. Додати жовтки і винний оцет. Ще раз все ретельно перемішати і нагріти і поступово ввести обсмажену цибулю. Зняти з вогню, не доводячи до кипіння. Соусом залити розрізану на шматочки птицю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сациві з курки - простий рецепт
    Сациві з курки - простий рецепт
    Основу традиційного грузинської страви сациві незмінно складають волоські горіхи, спеції і деякі додаткові компоненти. Пропонуємо прості способи
    Сациві з курки по-грузинськи
    Сациві з курки по-грузинськи
    Склад сациві мінімалістичний, але сповнений смаку, як і більшість інших страв грузинської кухні. Далі представляємо кілька рецептів цього чудового
    Сациві з риби по-грузинськи
    Сациві з риби по-грузинськи
    Як відомо, грузинська кухня славиться своїми гострими і пряними стравами. Сациві - традиційний грузинський соус, який подається з м'ясом або рибою.
    Соус сациві
    Соус сациві
    Соус сациві - це традиційне блюдо грузинської кухні, яке готується з волоських горіхів з додаванням різних спецій. Його зазвичай подають до риби і
    Сациві з кольоровою капустою
    Сациві з кольоровою капустою
    У знаменитому горіховому соусі можна готувати будь-які страви від м'ясних до овочевих. І зараз ми докладно розповімо, як приготувати сациві з
    Сациві з індички по-грузинськи
    Сациві з індички по-грузинськи
    Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І