Грузинська ачма – рецепт
![Грузинська ачма – рецепт Грузинська ачма – рецепт](/uploads/posts/2016-01/gruzinska-achma-recept_601.jpeg)
Розповімо, як готувати це оригінальне блюдо, яке, безумовно, приємно здивує ваших гостей і домашніх. Повозитися, звичайно, доведеться.
Грузинська ачма – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У склянку місткістю 200 мл розбиваємо яйця і доливаємо холодної води, переливаємо в робочу миску, трохи присаливаем і перемішуємо виделкою. У цю суміш потроху додаємо борошно і замішуємо не дуже круте тісто, яке поміщаємо в холодильник на півгодини.
Підготуємо начинку: натираємо на тертці сир.
Ставимо на вогонь каструлю з водою. Розтоплюємо вершкове масло. Тісто ділимо на 6 частин: 5 приблизно рівних і 1 – трохи більшого розміру.
Вогнетривку форму з бортиками рясно змащуємо маслом.
З самого великого шматка тіста розкачуємо тонкий пласт і кладемо його в якості підкладки на дно форми так, щоб виходила за краї і трохи звисав з бортиків. Рясно змащуємо тісто олією і посипаємо сиром.
Інші грудки тіста розкачуємо в пласти потрібної форми (під ту в якій будемо випікати) і проварюємо у киплячій воді (послідовно по одному) протягом 4 хвилин після спливання.
Акуратно витягаємо підварені пласти тіста і поміщаємо на сито, можна остудити холодною водою. Стряхиваем зайву вологу і викладаємо перший подваренный пласт тіста поверх сирного шару у формі. Рясно змащуємо маслом і посипаємо сиром.
![Грузинська ачма – рецепт Грузинська ачма – рецепт](/uploads/posts/2016-01/gruzinska-achma-recept_912.jpeg)
Далі також вибудовуємо і інші шари, крім останнього, змащуючи маслом і пересипаючи сиром. Останній шар тіста розкачуємо і викладаємо на пиріг.
Защипуємо краю пирога, змащуємо залишилися олією і/або яєчно-масляною сумішшю. Можна заздалегідь розрізати ще сирий пиріг на порційні шматочки за допомогою ножа і вилки.
Випікаємо ачму при температурі близько 200 градусів протягом приблизно півгодини, подаємо теплою з овочевими стравами, свіжими фруктами, грузинськими соусами і зеленню. До ачме також можна подати свіжозаварений грузинський міцний чай або незрівнянне грузинське столове вино, краще світле.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Лінива ачма](/uploads/posts/2016-01/lniva-achma_151.jpeg)
Лінива ачма
Досить відома грузинська страва - ачму пропонуємо зробити на власній кухні. Тільки виснажливий процес приготування тіста пропонуємо пропустити,
![Ачма в мультиварці](/uploads/posts/2015-01/achma-v-multivarc_351.jpeg)
Ачма в мультиварці
Щоб швидко приготувати грузинське національне блюдо ачма, вам знадобиться лаваш, сир, вершкове масло і трохи додаткових знань, про яких якраз і
![Листкове тісто з сиром](/uploads/posts/2015-01/listkove-tsto-z-sirom_141.jpeg)
Листкове тісто з сиром
Хочете здивувати близьких смачною домашньою випічкою? Тоді зробіть дивовижні булочки з листкового тіста з сиром. А наші цікаві та оригінальні рецепти
![Ачма з лаваша](/uploads/posts/2015-01/achma-z-lavasha_891.jpeg)
Ачма з лаваша
Не знаєте що приготувати? Може ачму з лаваша? Це смачний пиріг, який подарувала нам грузинська кухня. Дана стаття розповідає про те, як приготувати
![Як приготувати ачму?](/uploads/posts/2015-01/yak-prigotuvati-achmu_971.jpeg)
Як приготувати ачму?
Ви ще не є шанувальником національної страви грузинської кухні - ачми? Значить, ви просто не знаєте, як його правильно приготувати. Цей листковий
![Як приготувати хичини?](/uploads/posts/2015-01/yak-prigotuvati-hychiny_631.jpeg)
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили