Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати ачму?

Як приготувати ачму?

4-01-2015, 18:11
2 165
Як приготувати ачму?
Кожен, хто хоча б раз в житті спробував грузинське народне блюдо - ачму, стає його шанувальником на все життя. Цей листковий пиріг з сиром не залишає байдужими навіть тих, хто стежить за своєю фігурою, і багато хто хотів би дізнатися, як готувати ачму в домашніх умовах. Тому ми пропонуємо вашій увазі кілька найпоширеніших рецептів приготування ачми.

Рецепт ачми з сиром


Приготування ачми займає чимало часу і є досить копітким процесом, але отриманий результат компенсує всі витрачені зусилля.
Інгредієнти:

  • молоко - 1/2 ст.;

  • борошно - 1 кг;

  • яйця - 6 шт.;

  • вода - 1/2 ст.;

  • масло вершкове - 250-300 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сир сулугуні - 05 кг;

  • майонез - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Щоб зробити тісто, 4 яйця збийте до утворення крутої піни. Потім додайте борошно, воду і сіль, і гарненько все перемішайте. Готове тісто поділіть на 8 частин і дайте постояти 10 хвилин.
    Воду доведіть до кипіння у великій каструлі, розкачайте кожну частину тіста і опустіть в киплячу воду на 30-60 секунд. Потім дістаньте і опустіть в каструлю з дуже холодною водою. Після цього пласт тіста перекладіть в друшляк і дайте їй стекти.
    Змастіть форму для запікання олією, акуратно розкладіть пласт, зверху на нього натріть масло. Наступний пласт тіста посипте тертим сулугуні і чергуйте їх так, поки все тісто не закінчиться. Останній шар нічим посипати не треба. Замість цього розріжте ачму на квадрати і залийте зверху сумішшю з 2 яєць, молока і майонезу.
    Нагрійте духовку до 180 градусів і запікайте блюдо 30 хвилин, після чого збільшіть температуру до 220 градусів і готуйте ще 10 хвилин.

    Ачма з м'ясом


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • м'ясний фарш - 500-600 г;

  • топлене масло - 1 ст.;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    Борошно просійте і додайте в неї яйця, сіль, кілька ложок масла і півсклянки теплої води. Замісіть тісто так, щоб воно було м'яким, загорніть його в плівку і дайте постояти півгодини. Потім розділіть тісто на 10 частин і кожну тонко розкачайте. 8 аркушів відваріть протягом однієї хвилини у воді, і викладіть на паперовий рушник для того, щоб вони обсохнули.
    Посуд для запікання змастіть маслом, викладіть лист невареного тесту, який теж змастіть маслом, а потім укладіть 4 аркуша вареного тіста, змащуючи кожен з них. Потім рівномірно розподіліть м'ясний фарш, і знову укладіть 4 пласта вареного тіста, змащуючи їх маслом, а в кінці пласт звичайного.
    Розріжте ачму на порційні шматки, розрізи залийте масло і поставте в холодильник на 30 хвилин. Після чого запікайте блюдо в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.

    Ачма з сиром


    Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 4-5 ст.;

  • вода - 15 склянки;

  • сир - 700 г;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    Змішайте борошно, яйця, воду, сіль і замісіть м'яке тісто. Поділіть його на 6 частин, розкачайте кожну і 4 з них відваріть у воді (30-60 сек.), а потім перекладіть в холодну воду для охолодження. Дайте тісту стекти і починайте викладати блюдо.
    Перший шар - неварений пласт тіста, посипте його сиром, після цього викладіть відварені шари, пересипаючи кожен з них сиром, і закінчите знову звичайним пластом. Його змастіть збитим яйцем, розріжте ачму на порції і випікайте в духовці при 180 градусах 50-60 хвилин.

    Ачма з листкового тіста


    Цей рецепт відрізняється від класичної грузинської ачми, і він готується набагато швидше і простіше.
    Інгредієнти:
    Як приготувати ачму?


  • листкове бездріжджове тісто - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • сир сулугуні - 400 р.


  • Приготування
    Тісто розкачайте дуже тонко і посипте тертим сиром. Поверніть його в рулет і покладіть у форму для запікання, змащену олією. Молоко збийте з яйцем і залийте їм рулет. Надішліть ачму в духовку і готуйте при 180-200 градусах 35 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати сосиски в тісті?
    Як приготувати сосиски в тісті?
    Сосиски в тісті - улюблені ласощі дітей і дорослих. Так чому б не порадувати сім'ї і не приготувати це просте, але приносить стільки радості страву?
    Ачма в мультиварці
    Ачма в мультиварці
    Щоб швидко приготувати грузинське національне блюдо ачма, вам знадобиться лаваш, сир, вершкове масло і трохи додаткових знань, про яких якраз і
    Пахлава медова - рецепт
    Пахлава медова - рецепт
    Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських
    Пиріг зі смородиною
    Пиріг зі смородиною
    Пиріг з чорною смородиною. Який же він смачний виходить, коли правильний рецепт знаєш. Представлений матеріал розповість вам про те, як готувати
    Ачма з лаваша
    Ачма з лаваша
    Не знаєте що приготувати? Може ачму з лаваша? Це смачний пиріг, який подарувала нам грузинська кухня. Дана стаття розповідає про те, як приготувати