Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляні пиріжки з капустою

Картопляні пиріжки з капустою

4-11-2015, 20:37
1 639
Картопляні пиріжки з капустою
Якщо по-господарськи підійти до використання, що залишився у вас картопляного гарніру, то можна без особливих кулінарних навичок і за короткий період часу приготувати автономне блюдо. Картопляне пюре з додаванням до нього яєць і борошна перетворюється в основу картопляних пиріжків. Начинкою для них можуть послужити різноманітні інгредієнти, наприклад, тушкована свіжа або квашена капуста , м'ясний або рибний фарш, гриби, овочі.
Розглянемо кілька рецептів картопляних пиріжків з капустою і способи їх приготування.

Як приготувати картопляні пиріжки з капустою на сковороді?


Інгредієнти:

  • картопля – 2 кг;

  • яйце – 2 шт.;

  • капуста білокачанна – 1 кг;

  • борошно – 250 г;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • морква – 300 г;

  • цибуля ріпчаста – 300 г;

  • томатна паста - 50 г;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • перець духмяний горошком – 3 шт.;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Миємо картоплю і варимо в каструлі з водою до готовності.
    Поки картопля вариться, готуємо начинку для пиріжків. На розігріту сковороду з додаванням невеликої кількості рослинного масла викладаємо дрібно нашатковану капусту і обсмажуємо. Перекладаємо капусту в каструлю, краще казанок. Пропускаємо через крупну тертку очищену моркву і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю і також відправляємо в казан. Додаємо перець запашний, лавровий лист, томатну пасту і половину склянки кип'яченої води, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на повільному вогні протягом тридцяти-сорока хвилин. Даємо капусті охолонути.
    Зварену картоплю очищаємо від шкірки і перемелюємо за допомогою м'ясорубки. Небажано проводити цю операцію за допомогою блендера, так як порушуються склеюючі властивості.
    Розбиваємо 2 яйця і, відокремивши білок від жовтка, додаємо в картоплю спочатку жовток, потім злегка збиті за допомогою виделки або віночка білки. Потім солимо за смаком і ретельно перемішуємо. На стіл просіваємо борошно і висипаємо на нього пюре. Присипаючи борошном, замішуємо до пружного стану.
    З замісу робимо порції коржів, куди накладаємо тушковану капусту. Сформувавши пиріжки, смажимо їх на сковороді до рум'яного стану. Подаємо зі сметаною.

    Пиріжки з картопляного пюре з квашеною капустою і грибами


    Інгредієнти:

  • картопля – 1000 м;

  • яйце куряче – 3 шт.;

  • борошно – 100 г;

  • капуста квашена – 400 г;

  • морква – 100 г;

  • печериці – 200 г;

  • цибуля ріпчаста – 250 г;

  • перець мелений чорний – за смаком;

  • масло рослинне – 80 г;

  • спеції - за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Очищений картопля варимо протягом 25 хвилин. Зливаємо воду і товкачкою з картоплі робимо пюре і даємо охолонути. Потім вбиваємо яйце, додаємо просіяне борошно, сіль і розминаємо масу до еластичного стану.
    Очищений цибулю ріжемо на дрібні кубки. Печериці ретельно промиваємо та нарізаємо тонкими смужками. Квашену капусту пробуємо на смак і, якщо вона дуже кисла поміщаємо в друшляк і промиваємо під проточною водою. Даємо час стекти рідини.
    Картопляні пиріжки з капустою

    На розігріту сковороду додаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю п'ять хвилин. Потім додаємо гриби і тушкуємо до готовності. У розігріте масло на іншу сковороду покласти квашену капусту, додаємо цукор, приправляємо спеціями за смаком і тушкуємо протягом години. Остиглу грибну і капустяну масу змішуємо, додавши за смаком сіль і перець. Начинка готова.
    З картопляного пюре робимо коржі, покласти на середину 1 столову ложку начинки, скріплюємо і формуємо овальний пиріжок. Смажимо картопляні пиріжки в розпеченому рослинному маслі з обох боків до рум'яного, гарного кольору. Подаємо зі сметаною.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні пиріжки
    Картопляні пиріжки
    Ідеальним варіантом швидкого і дуже ситного перекушування можуть стати картопляні пиріжки. Рецепти, які представлені в статті, відрізняються своєю
    Пиріг з квашеною капустою
    Пиріг з квашеною капустою
    Ароматний пиріг з квашеною капустою зможе приготувати навіть починаюча господиня. Крім того, така випічка підійде для пісного столу і для
    Пиріжки з листкового тіста з капустою
    Пиріжки з листкового тіста з капустою
    Пропонуємо вам швидкий рецепт приготування пиріжків з капустою з готового листкового тіста. Пиріжки виходять дуже смачними: ніжна капустяна начинка у
    Картопляні зрази з капустою
    Картопляні зрази з капустою
    Картопляні зрази з капустою - досить просте у приготуванні і дуже економічне блюдо, яке вразить вас своїм насиченим і яскравим смаком. Такі зрази
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки - блюдо улюблені багатьма. Їх готують з різними начинками: овочевими, м'ясними, солодкими. І сьогодні мова піде про дивовижних пиріжках з
    Начинка з капусти для пиріжків
    Начинка з капусти для пиріжків
    Ароматні домашні пиріжки люблять всі! Важливу роль в пиріжках грає начинка - м'ясна, овочева, сирна, а може фруктова? Але особливо смачними виходять