Картопляні пиріжки з капустою
Якщо по-господарськи підійти до використання, що залишився у вас картопляного гарніру, то можна без особливих кулінарних навичок і за короткий період часу приготувати автономне блюдо. Картопляне пюре з додаванням до нього яєць і борошна перетворюється в основу картопляних пиріжків. Начинкою для них можуть послужити різноманітні інгредієнти, наприклад, тушкована свіжа або квашена капуста , м'ясний або рибний фарш, гриби, овочі.
Розглянемо кілька рецептів картопляних пиріжків з капустою і способи їх приготування.
Інгредієнти:
картопля – 2 кг;
яйце – 2 шт.;
капуста білокачанна – 1 кг;
борошно – 250 г;
масло рослинне – 100 мл;
морква – 300 г;
цибуля ріпчаста – 300 г;
томатна паста - 50 г;
лаврове листя – 2 шт.;
перець духмяний горошком – 3 шт.;
сіль – за смаком.
Приготування
Миємо картоплю і варимо в каструлі з водою до готовності.
Поки картопля вариться, готуємо начинку для пиріжків. На розігріту сковороду з додаванням невеликої кількості рослинного масла викладаємо дрібно нашатковану капусту і обсмажуємо. Перекладаємо капусту в каструлю, краще казанок. Пропускаємо через крупну тертку очищену моркву і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю і також відправляємо в казан. Додаємо перець запашний, лавровий лист, томатну пасту і половину склянки кип'яченої води, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на повільному вогні протягом тридцяти-сорока хвилин. Даємо капусті охолонути.
Зварену картоплю очищаємо від шкірки і перемелюємо за допомогою м'ясорубки. Небажано проводити цю операцію за допомогою блендера, так як порушуються склеюючі властивості.
Розбиваємо 2 яйця і, відокремивши білок від жовтка, додаємо в картоплю спочатку жовток, потім злегка збиті за допомогою виделки або віночка білки. Потім солимо за смаком і ретельно перемішуємо. На стіл просіваємо борошно і висипаємо на нього пюре. Присипаючи борошном, замішуємо до пружного стану.
З замісу робимо порції коржів, куди накладаємо тушковану капусту. Сформувавши пиріжки, смажимо їх на сковороді до рум'яного стану. Подаємо зі сметаною.
Інгредієнти:
картопля – 1000 м;
яйце куряче – 3 шт.;
борошно – 100 г;
капуста квашена – 400 г;
морква – 100 г;
печериці – 200 г;
цибуля ріпчаста – 250 г;
перець мелений чорний – за смаком;
масло рослинне – 80 г;
спеції - за смаком;
сіль – за смаком;
цукор – за смаком.
Приготування
Очищений картопля варимо протягом 25 хвилин. Зливаємо воду і товкачкою з картоплі робимо пюре і даємо охолонути. Потім вбиваємо яйце, додаємо просіяне борошно, сіль і розминаємо масу до еластичного стану.
Очищений цибулю ріжемо на дрібні кубки. Печериці ретельно промиваємо та нарізаємо тонкими смужками. Квашену капусту пробуємо на смак і, якщо вона дуже кисла поміщаємо в друшляк і промиваємо під проточною водою. Даємо час стекти рідини.
На розігріту сковороду додаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю п'ять хвилин. Потім додаємо гриби і тушкуємо до готовності. У розігріте масло на іншу сковороду покласти квашену капусту, додаємо цукор, приправляємо спеціями за смаком і тушкуємо протягом години. Остиглу грибну і капустяну масу змішуємо, додавши за смаком сіль і перець. Начинка готова.
З картопляного пюре робимо коржі, покласти на середину 1 столову ложку начинки, скріплюємо і формуємо овальний пиріжок. Смажимо картопляні пиріжки в розпеченому рослинному маслі з обох боків до рум'яного, гарного кольору. Подаємо зі сметаною.
Розглянемо кілька рецептів картопляних пиріжків з капустою і способи їх приготування.
Як приготувати картопляні пиріжки з капустою на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Миємо картоплю і варимо в каструлі з водою до готовності.
Поки картопля вариться, готуємо начинку для пиріжків. На розігріту сковороду з додаванням невеликої кількості рослинного масла викладаємо дрібно нашатковану капусту і обсмажуємо. Перекладаємо капусту в каструлю, краще казанок. Пропускаємо через крупну тертку очищену моркву і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю і також відправляємо в казан. Додаємо перець запашний, лавровий лист, томатну пасту і половину склянки кип'яченої води, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на повільному вогні протягом тридцяти-сорока хвилин. Даємо капусті охолонути.
Зварену картоплю очищаємо від шкірки і перемелюємо за допомогою м'ясорубки. Небажано проводити цю операцію за допомогою блендера, так як порушуються склеюючі властивості.
Розбиваємо 2 яйця і, відокремивши білок від жовтка, додаємо в картоплю спочатку жовток, потім злегка збиті за допомогою виделки або віночка білки. Потім солимо за смаком і ретельно перемішуємо. На стіл просіваємо борошно і висипаємо на нього пюре. Присипаючи борошном, замішуємо до пружного стану.
З замісу робимо порції коржів, куди накладаємо тушковану капусту. Сформувавши пиріжки, смажимо їх на сковороді до рум'яного стану. Подаємо зі сметаною.
Пиріжки з картопляного пюре з квашеною капустою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Очищений картопля варимо протягом 25 хвилин. Зливаємо воду і товкачкою з картоплі робимо пюре і даємо охолонути. Потім вбиваємо яйце, додаємо просіяне борошно, сіль і розминаємо масу до еластичного стану.
Очищений цибулю ріжемо на дрібні кубки. Печериці ретельно промиваємо та нарізаємо тонкими смужками. Квашену капусту пробуємо на смак і, якщо вона дуже кисла поміщаємо в друшляк і промиваємо під проточною водою. Даємо час стекти рідини.
На розігріту сковороду додаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю п'ять хвилин. Потім додаємо гриби і тушкуємо до готовності. У розігріте масло на іншу сковороду покласти квашену капусту, додаємо цукор, приправляємо спеціями за смаком і тушкуємо протягом години. Остиглу грибну і капустяну масу змішуємо, додавши за смаком сіль і перець. Начинка готова.
З картопляного пюре робимо коржі, покласти на середину 1 столову ложку начинки, скріплюємо і формуємо овальний пиріжок. Смажимо картопляні пиріжки в розпеченому рослинному маслі з обох боків до рум'яного, гарного кольору. Подаємо зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні пиріжки
Ідеальним варіантом швидкого і дуже ситного перекушування можуть стати картопляні пиріжки. Рецепти, які представлені в статті, відрізняються своєю
Пиріг з квашеною капустою
Ароматний пиріг з квашеною капустою зможе приготувати навіть починаюча господиня. Крім того, така випічка підійде для пісного столу і для
Пиріжки з листкового тіста з капустою
Пропонуємо вам швидкий рецепт приготування пиріжків з капустою з готового листкового тіста. Пиріжки виходять дуже смачними: ніжна капустяна начинка у
Картопляні зрази з капустою
Картопляні зрази з капустою - досить просте у приготуванні і дуже економічне блюдо, яке вразить вас своїм насиченим і яскравим смаком. Такі зрази
Пиріжки з м'ясом і капустою
Пиріжки - блюдо улюблені багатьма. Їх готують з різними начинками: овочевими, м'ясними, солодкими. І сьогодні мова піде про дивовижних пиріжках з
Начинка з капусти для пиріжків
Ароматні домашні пиріжки люблять всі! Важливу роль в пиріжках грає начинка - м'ясна, овочева, сирна, а може фруктова? Але особливо смачними виходять