Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Пудинг - рецепт

3-11-2015, 21:30
788
Пудинг - рецепт
Пропонуємо рецепти приготування смачного пудингу. Це нехитре блюдо чудово підійде до сніданку або на полуденок, а його безперечна користь дозволяє вживати його навіть маленьким дітям.

Як приготувати шоколадний пудинг – рецепт?


Інгредієнти:

  • молоко – 520 мл;

  • яєчні жовтки – 2 шт.;

  • порошок какао – 90 г;

  • крохмаль – 60 г;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • масло вершкове – 60 р.


  • Приготування
    Наливаємо в каструльку або кухлик триста мілілітрів молока, додаємо вершкове масло і визначаємо на помірний вогонь.
    Жовтки розтираємо з цукровим піском, додаємо молоко, що залишилося і крохмаль, перемішуємо до однорідності і розбиваємо за допомогою міксера.
    Малими порціями при інтенсивному помішуванні вливаємо приготовану суміш у підігріте молоко з маслом. Витримуємо масу на вогні до загусання, помішуючи, і після закипання проварюємо її ще дві хвилини.
    Готовий пудинг розливаємо по чашках або креманках, охолоджуємо до теплого або холодного стану (за смаком) і подаємо до столу.

    Пудинг з гарбуза


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 720 г;

  • молоко – 120 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • розпушувач – 25 г;

  • борошно пшеничне – 200 г;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • сіль – щіпка;

  • кориця мелена (за бажанням) – за смаком;

  • масло вершкове – 70 р.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо від шкірки, шаткуємо невеликими шматочками, заливаємо водою в кількості ста мілілітрів і визначаємо на вогонь. Підігріваємо масу до кипіння і протушиваем на малому вогні до м'якості. Потім пробиваємо гарбуз блендером до отримання пюре.
    Розм'якшене вершкове масло збиваємо за допомогою міксера з цукровим піском, потім по черзі додаємо яйця і продовжуємо збивати. Потім вливаємо молоко, додаємо дрібку солі, викладаємо гарбузове пюре, додаємо за бажанням корицю і перемішуємо. Просіваємо в отриману суміш борошно з розпушувачем і розмішуємо до повного розчинення борошняних грудочок.
    Виливаємо отриману масу в промаслений форму і визначаємо її в заздалегідь прогріту до 180 градусів форму на одну годину або до готовності, яку перевіряємо по сухій зубочистці.
    По готовності пудингу даємо трохи охолонути. Разом з пудингом можна подати сметану, змішану з цукровим піском.

    Приготування дитячого пудингу з молока


    Інгредієнти:

  • молоко – 450 мл;

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 20-25 г;

  • крохмаль картопляний – 15 г;

  • ванільний цукор – 5 г;

  • ягоди (за бажанням) – за смаком;

  • горіхи (за бажанням) – за смаком.


  • Приготування
    Сто мілілітрів молока змішуємо з крохмалем, ванільним цукром і яєчним жовтком. Решту молока наливаємо в каструльку або кухлик і визначаємо на вогонь. Додаємо цукровий пісок і перемішуємо до його повного розчинення. У підігріте молоко потроху вливаємо молочну суміш з крохмалем і жовтком і інтенсивно заважаємо до загустіння, але не даємо повністю закипіти.
    Розливаємо пудинг по креманкам, при бажанні прикрашаємо зверху свіжими ягодами і горіхами, даємо охолонути спочатку при кімнатній температурі, а потім ставимо ненадовго в холодильник.

    Дитячий пудинг з молока і манки з вишнею в духовці


    Інгредієнти:

  • молоко – 125 л;

  • манна крупа – 200 г;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • масло вершкове – 30 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • ягоди вишні без кісточок – за смаком;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    З молока і манної крупи варимо традиційну манну кашу. Не забуваємо додати цукровий пісок і вершкове
    Пудинг - рецепт
    масло. По готовності даємо каші трохи охолонути.
    Тим часом поділяємо яйця на білки і жовтки. Білки збиваємо за допомогою міксера до щільної і густої піни. Два жовтки додаємо в остигнула кашу і перемішуємо. Туди ж вводимо і білкову масу, акуратно перемішуючи легкими рухами. Викладаємо половину манної каші в промаслений форму. Зверху розкладаємо вишні і покриваємо залишилася кашею. Промазуємо поверхню пудингу яєчним жовтком і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на сорок хвилин.
    По готовності даємо пудингу повністю охолонути і подаємо до столу, приправивши киселем або варенням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ванільний пудинг
    Ванільний пудинг
    Пудинг - це смачний англійський десерт, який обожнюють всі діти. Готують його з найпростіших інгредієнтів молока, цукру, яєць, борошна. І зараз ми
    Манний пудинг
    Манний пудинг
    Манний пудинг - це солодкий десерт, який можна готувати з різними ягодами, фруктами, згущеним молоком, шоколадом - все залежить від ваших уподобань.
    Молочний пудинг
    Молочний пудинг
    Пудинг - це ніжне і легке ласощі, яке відмінно підходить для сніданку. Основою його приготування є молоко. Ось про рецепти молочного пудингу ми
    Банановий пудинг
    Банановий пудинг
    Любите пудинги? Тоді ця стаття написана саме для вас. У ній ми розповімо про приготування ніжного бананового десерту, яке припаде до смаку усій
    Фруктовий пудинг
    Фруктовий пудинг
    Пудинг - це популярний англійське блюдо, яке зазвичай подають на сніданок. Він буває овочевий, м'ясний, молочний, і звичайно ж, фруктовий. Ось про
    Пудинг з гарбуза
    Пудинг з гарбуза
    Пудинг з гарбуза - це корисне і смачне ласощі, яке сподобається навіть дітям. А зробити його зовсім не складно, і в цій справі вам допоможуть наші