Пудинг - рецепт
Пропонуємо рецепти приготування смачного пудингу. Це нехитре блюдо чудово підійде до сніданку або на полуденок, а його безперечна користь дозволяє вживати його навіть маленьким дітям.
Інгредієнти:
молоко – 520 мл;
яєчні жовтки – 2 шт.;
порошок какао – 90 г;
крохмаль – 60 г;
цукровий пісок – 100 г;
масло вершкове – 60 р.
Приготування
Наливаємо в каструльку або кухлик триста мілілітрів молока, додаємо вершкове масло і визначаємо на помірний вогонь.
Жовтки розтираємо з цукровим піском, додаємо молоко, що залишилося і крохмаль, перемішуємо до однорідності і розбиваємо за допомогою міксера.
Малими порціями при інтенсивному помішуванні вливаємо приготовану суміш у підігріте молоко з маслом. Витримуємо масу на вогні до загусання, помішуючи, і після закипання проварюємо її ще дві хвилини.
Готовий пудинг розливаємо по чашках або креманках, охолоджуємо до теплого або холодного стану (за смаком) і подаємо до столу.
Інгредієнти:
гарбуз – 720 г;
молоко – 120 мл;
яйця – 3 шт.;
розпушувач – 25 г;
борошно пшеничне – 200 г;
цукровий пісок – 110 г;
сіль – щіпка;
кориця мелена (за бажанням) – за смаком;
масло вершкове – 70 р.
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки, шаткуємо невеликими шматочками, заливаємо водою в кількості ста мілілітрів і визначаємо на вогонь. Підігріваємо масу до кипіння і протушиваем на малому вогні до м'якості. Потім пробиваємо гарбуз блендером до отримання пюре.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо за допомогою міксера з цукровим піском, потім по черзі додаємо яйця і продовжуємо збивати. Потім вливаємо молоко, додаємо дрібку солі, викладаємо гарбузове пюре, додаємо за бажанням корицю і перемішуємо. Просіваємо в отриману суміш борошно з розпушувачем і розмішуємо до повного розчинення борошняних грудочок.
Виливаємо отриману масу в промаслений форму і визначаємо її в заздалегідь прогріту до 180 градусів форму на одну годину або до готовності, яку перевіряємо по сухій зубочистці.
По готовності пудингу даємо трохи охолонути. Разом з пудингом можна подати сметану, змішану з цукровим піском.
Інгредієнти:
молоко – 450 мл;
яєчний жовток – 1 шт.;
цукровий пісок – 20-25 г;
крохмаль картопляний – 15 г;
ванільний цукор – 5 г;
ягоди (за бажанням) – за смаком;
горіхи (за бажанням) – за смаком.
Приготування
Сто мілілітрів молока змішуємо з крохмалем, ванільним цукром і яєчним жовтком. Решту молока наливаємо в каструльку або кухлик і визначаємо на вогонь. Додаємо цукровий пісок і перемішуємо до його повного розчинення. У підігріте молоко потроху вливаємо молочну суміш з крохмалем і жовтком і інтенсивно заважаємо до загустіння, але не даємо повністю закипіти.
Розливаємо пудинг по креманкам, при бажанні прикрашаємо зверху свіжими ягодами і горіхами, даємо охолонути спочатку при кімнатній температурі, а потім ставимо ненадовго в холодильник.
Інгредієнти:
молоко – 125 л;
манна крупа – 200 г;
цукровий пісок – 50 г;
масло вершкове – 30 г;
яйця – 3 шт.;
ягоди вишні без кісточок – за смаком;
сіль – щіпка.
Приготування
З молока і манної крупи варимо традиційну манну кашу. Не забуваємо додати цукровий пісок і вершкове масло. По готовності даємо каші трохи охолонути.
Тим часом поділяємо яйця на білки і жовтки. Білки збиваємо за допомогою міксера до щільної і густої піни. Два жовтки додаємо в остигнула кашу і перемішуємо. Туди ж вводимо і білкову масу, акуратно перемішуючи легкими рухами. Викладаємо половину манної каші в промаслений форму. Зверху розкладаємо вишні і покриваємо залишилася кашею. Промазуємо поверхню пудингу яєчним жовтком і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на сорок хвилин.
По готовності даємо пудингу повністю охолонути і подаємо до столу, приправивши киселем або варенням.
Як приготувати шоколадний пудинг – рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в каструльку або кухлик триста мілілітрів молока, додаємо вершкове масло і визначаємо на помірний вогонь.
Жовтки розтираємо з цукровим піском, додаємо молоко, що залишилося і крохмаль, перемішуємо до однорідності і розбиваємо за допомогою міксера.
Малими порціями при інтенсивному помішуванні вливаємо приготовану суміш у підігріте молоко з маслом. Витримуємо масу на вогні до загусання, помішуючи, і після закипання проварюємо її ще дві хвилини.
Готовий пудинг розливаємо по чашках або креманках, охолоджуємо до теплого або холодного стану (за смаком) і подаємо до столу.
Пудинг з гарбуза
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки, шаткуємо невеликими шматочками, заливаємо водою в кількості ста мілілітрів і визначаємо на вогонь. Підігріваємо масу до кипіння і протушиваем на малому вогні до м'якості. Потім пробиваємо гарбуз блендером до отримання пюре.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо за допомогою міксера з цукровим піском, потім по черзі додаємо яйця і продовжуємо збивати. Потім вливаємо молоко, додаємо дрібку солі, викладаємо гарбузове пюре, додаємо за бажанням корицю і перемішуємо. Просіваємо в отриману суміш борошно з розпушувачем і розмішуємо до повного розчинення борошняних грудочок.
Виливаємо отриману масу в промаслений форму і визначаємо її в заздалегідь прогріту до 180 градусів форму на одну годину або до готовності, яку перевіряємо по сухій зубочистці.
По готовності пудингу даємо трохи охолонути. Разом з пудингом можна подати сметану, змішану з цукровим піском.
Приготування дитячого пудингу з молока
Інгредієнти:
Приготування
Сто мілілітрів молока змішуємо з крохмалем, ванільним цукром і яєчним жовтком. Решту молока наливаємо в каструльку або кухлик і визначаємо на вогонь. Додаємо цукровий пісок і перемішуємо до його повного розчинення. У підігріте молоко потроху вливаємо молочну суміш з крохмалем і жовтком і інтенсивно заважаємо до загустіння, але не даємо повністю закипіти.
Розливаємо пудинг по креманкам, при бажанні прикрашаємо зверху свіжими ягодами і горіхами, даємо охолонути спочатку при кімнатній температурі, а потім ставимо ненадовго в холодильник.
Дитячий пудинг з молока і манки з вишнею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
З молока і манної крупи варимо традиційну манну кашу. Не забуваємо додати цукровий пісок і вершкове масло. По готовності даємо каші трохи охолонути.
Тим часом поділяємо яйця на білки і жовтки. Білки збиваємо за допомогою міксера до щільної і густої піни. Два жовтки додаємо в остигнула кашу і перемішуємо. Туди ж вводимо і білкову масу, акуратно перемішуючи легкими рухами. Викладаємо половину манної каші в промаслений форму. Зверху розкладаємо вишні і покриваємо залишилася кашею. Промазуємо поверхню пудингу яєчним жовтком і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на сорок хвилин.
По готовності даємо пудингу повністю охолонути і подаємо до столу, приправивши киселем або варенням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ванільний пудинг
Пудинг - це смачний англійський десерт, який обожнюють всі діти. Готують його з найпростіших інгредієнтів молока, цукру, яєць, борошна. І зараз ми
Манний пудинг
Манний пудинг - це солодкий десерт, який можна готувати з різними ягодами, фруктами, згущеним молоком, шоколадом - все залежить від ваших уподобань.
Молочний пудинг
Пудинг - це ніжне і легке ласощі, яке відмінно підходить для сніданку. Основою його приготування є молоко. Ось про рецепти молочного пудингу ми
Банановий пудинг
Любите пудинги? Тоді ця стаття написана саме для вас. У ній ми розповімо про приготування ніжного бананового десерту, яке припаде до смаку усій
Фруктовий пудинг
Пудинг - це популярний англійське блюдо, яке зазвичай подають на сніданок. Він буває овочевий, м'ясний, молочний, і звичайно ж, фруктовий. Ось про
Пудинг з гарбуза
Пудинг з гарбуза - це корисне і смачне ласощі, яке сподобається навіть дітям. А зробити його зовсім не складно, і в цій справі вам допоможуть наші