Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Биточки манні як у дитячому садку

Биточки манні як у дитячому садку

22-07-2015, 20:59
614
Биточки манні як у дитячому садку
Биточки манні – не тільки оригінальна заміна кашки на сніданок для дітей, але і простий десерт, який сподобається вашим близьким. Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачні биточки манні і ви, неодмінно насолодіться чудовим смаком цієї страви.

Рецепт манних биточків як у дитячому садку


Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;

  • манна крупа – 100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • мелені сухарі – 100 г;

  • родзинки – 30 г;

  • кунжут – 3 ст. ложки;

  • масло вершкове – 20 р.


  • Для киселю:

  • вода фільтрована – 750 мл;

  • вишня, агрус – 150 г;

  • крохмаль – 2 ст. ложки;

  • цукор – 50 р.


  • Приготування
    Тепер розповімо, як приготувати биточки манні нагадують за смаком десерт, як у дитячому садку. Молоко переливаємо в каструлю і ставимо на плиту, включивши невеликий вогонь. Як тільки воно почне закипати, зменшуємо полум'я і додаємо тонкою цівкою суху манну крупу. Помішуючи ложкою, додаємо за смаком сіль, цукор і гарненько перемішуємо. Проварюємо кашу при слабкому кипінні 2 хвилини, а потім знімаємо посуд з вогню і додаємо шматочок вершкового масла. Накриваємо каструлю кришкою, загортаємо в теплу ковдру і залишаємо настоюватися на 10 хвилин. А цим часом приготуємо кисіль: ягоди перебираємо, промиваємо, виймаємо при необхідності кісточки і складаємо в глибоку миску. У невелику ємність висипаємо картопляний крохмаль і заливаємо склянкою холодної води. Залишилася воду виливаємо в каструлю з ягодами і ставимо її на вогонь. Як тільки вона закипить, додаємо за смаком цукор і перемішуємо. Через хвилину вводимо тоненькою цівкою крохмальну рідину і варимо ягідний кисіль приблизно хвилину, до легкого загусання, постійно помішуючи. Потім акуратно знімаємо каструлю з вогню і залишаємо остигати. В охолоджену манну кашу, розбиваємо яйця, додаємо ізюм і ретельно все перемішуємо. Кунжут попередньо обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого відтінку і змішати з меленими сухарями. З манної маси формуємо невеликі коржі, обвалюємо їх у паніровці і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажуємо заготовки близько 3 хвилин з кожного боку до рум'яного відтінку. Потім перекладаємо биточки манні на блюдо, поливаємо ягідним киселем і подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді. Замість киселю можете полити їх заварним кремом, варенням, квітковим медом або згущеним молоком.
    Пропонуємо ще один спосіб, як приготувати биточки з манної каші .

    Биточки манні як у дитячому садку в духовці


    Інгредієнти:

  • манна крупа – 5 ст. ложок;

  • молоко коров'яче – 150 мл;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • крохмаль – 1 ст. ложка;

  • сухарі панірувальні – 200 р.


  • Приготування
    Спочатку наливаємо в каструлю молоко, ставимо його на середній вогонь і доводимо до закипання. Потім, помішуючи ложкою, поступово всипаємо манну крупу і варимо 10 хвилин до досить густого стану. Після цього акуратно знімаємо її з вогню і залишаємо остигати, накривши кришкою. Готову набряклу кашу перекладаємо в глибоку
    Биточки манні як у дитячому садку
    емальовану миску, розбиваємо яйце і ретельно перемішуємо міксером до отримання однорідної консистенції. Далі руки злегка змочуємо водою, беремо невелику кількість каші і ліпимо котлетки середніх розмірів. Тепер обвалюємо їх у мелених сухарях або пшеничного борошна. На сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла і відправляємо туди наші манні заготовки. Обсмажуємо їх під закритою кришкою на маленькому вогні. Коли з'явиться золотава скоринка, обережно перевертаємо і засікаємо ще 3 хвилинки. Після цього перекладаємо биточки манні у форму і запікаємо в духовці, полив сметаною і присипавши цукровою пудрою. Готову страву подаємо в будь-якому вигляді з гарячим чаєм або молоком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пшоняні биточки
    Пшоняні биточки
    З такої простої і дуже корисною крупи пшоно можна готувати не тільки каші. Далі ми розповімо вам, як зробити пшоняні биточки. Навіть ті, хто не
    Як правильно варити манну кашу?
    Як правильно варити манну кашу?
    Щоб ваші близькі любили манну кашу, потрібно навчитися правильно її готувати, інакше можна надовго відбити охоту до цієї страви. Найголовніше в
    Биточки манні
    Биточки манні
    Не знаєте, що робити з манкою, яка залишилася від сніданку? Викинути шкода? Тоді приготуйте найніжніші биточки манні. Як це зробити, ми розповімо вам
    Картопляні биточки
    Картопляні биточки
    Любите смачні гарніри? Значить ви повинні знати таке чудове і просте блюдо як биточки з картоплі. Їх можна готувати на пару, на сковороді і навіть в
    Манні коржі
    Манні коржі
    З манної крупи найчастіше готують молочну кашу, але її можна використовувати і в створенні інших корисних страв. І сьогодні ми з вами поговоримо, як
    Манна каша на воді
    Манна каша на воді
    Манна каша, як відомо, це смачний і поживний сніданок з дитинства. Її можна приготувати як на молоці, так і на воді, в залежності від того, хто що