Биточки манні – не тільки оригінальна заміна кашки на сніданок для дітей, але і простий десерт, який сподобається вашим близьким. Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачні биточки манні і ви, неодмінно насолодіться чудовим смаком цієї страви.
Рецепт манних биточків як у дитячому садку
Інгредієнти: молоко – 500 мл; манна крупа – 100 г; яйце – 1 шт.; мелені сухарі – 100 г; родзинки – 30 г; кунжут – 3 ст. ложки; масло вершкове – 20 р. Для киселю:
вода фільтрована – 750 мл; вишня, агрус – 150 г; крохмаль – 2 ст. ложки; цукор – 50 р. Приготування Тепер розповімо, як приготувати биточки манні нагадують за смаком десерт, як у дитячому садку. Молоко переливаємо в каструлю і ставимо на плиту, включивши невеликий вогонь. Як тільки воно почне закипати, зменшуємо полум'я і додаємо тонкою цівкою суху манну крупу. Помішуючи ложкою, додаємо за смаком сіль, цукор і гарненько перемішуємо. Проварюємо кашу при слабкому кипінні 2 хвилини, а потім знімаємо посуд з вогню і додаємо шматочок вершкового масла. Накриваємо каструлю кришкою, загортаємо в теплу ковдру і залишаємо настоюватися на 10 хвилин. А цим часом приготуємо кисіль: ягоди перебираємо, промиваємо, виймаємо при необхідності кісточки і складаємо в глибоку миску. У невелику ємність висипаємо картопляний крохмаль і заливаємо склянкою холодної води. Залишилася воду виливаємо в каструлю з ягодами і ставимо її на вогонь. Як тільки вона закипить, додаємо за смаком цукор і перемішуємо. Через хвилину вводимо тоненькою цівкою крохмальну рідину і варимо ягідний кисіль приблизно хвилину, до легкого загусання, постійно помішуючи. Потім акуратно знімаємо каструлю з вогню і залишаємо остигати. В охолоджену манну кашу, розбиваємо яйця, додаємо ізюм і ретельно все перемішуємо. Кунжут попередньо обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого відтінку і змішати з меленими сухарями. З манної маси формуємо невеликі коржі, обвалюємо їх у паніровці і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажуємо заготовки близько 3 хвилин з кожного боку до рум'яного відтінку. Потім перекладаємо биточки манні на блюдо, поливаємо ягідним киселем і подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді. Замість киселю можете полити їх заварним кремом, варенням, квітковим медом або згущеним молоком.
Пропонуємо ще один спосіб, як приготувати биточки з манної каші .
Биточки манні як у дитячому садку в духовці
Інгредієнти: манна крупа – 5 ст. ложок; молоко коров'яче – 150 мл; цукор – 1 ст. ложка; крохмаль – 1 ст. ложка; сухарі панірувальні – 200 р. Приготування Спочатку наливаємо в каструлю молоко, ставимо його на середній вогонь і доводимо до закипання. Потім, помішуючи ложкою, поступово всипаємо манну крупу і варимо 10 хвилин до досить густого стану. Після цього акуратно знімаємо її з вогню і залишаємо остигати, накривши кришкою. Готову набряклу кашу перекладаємо в глибоку

емальовану миску, розбиваємо яйце і ретельно перемішуємо міксером до отримання однорідної консистенції. Далі руки злегка змочуємо водою, беремо невелику кількість каші і ліпимо котлетки середніх розмірів. Тепер обвалюємо їх у мелених сухарях або пшеничного борошна. На сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла і відправляємо туди наші манні заготовки. Обсмажуємо їх під закритою кришкою на маленькому вогні. Коли з'явиться золотава скоринка, обережно перевертаємо і засікаємо ще 3 хвилинки. Після цього перекладаємо биточки манні у форму і запікаємо в духовці, полив сметаною і присипавши цукровою пудрою. Готову страву подаємо в будь-якому вигляді з гарячим чаєм або молоком.