Вернуться назад Распечатать

Биточки манні як у дитячому садку

Биточки манні як у дитячому садку
Биточки манні – не тільки оригінальна заміна кашки на сніданок для дітей, але і простий десерт, який сподобається вашим близьким. Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачні биточки манні і ви, неодмінно насолодіться чудовим смаком цієї страви.

Рецепт манних биточків як у дитячому садку


Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;

  • манна крупа – 100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • мелені сухарі – 100 г;

  • родзинки – 30 г;

  • кунжут – 3 ст. ложки;

  • масло вершкове – 20 р.


  • Для киселю:

  • вода фільтрована – 750 мл;

  • вишня, агрус – 150 г;

  • крохмаль – 2 ст. ложки;

  • цукор – 50 р.


  • Приготування
    Тепер розповімо, як приготувати биточки манні нагадують за смаком десерт, як у дитячому садку. Молоко переливаємо в каструлю і ставимо на плиту, включивши невеликий вогонь. Як тільки воно почне закипати, зменшуємо полум'я і додаємо тонкою цівкою суху манну крупу. Помішуючи ложкою, додаємо за смаком сіль, цукор і гарненько перемішуємо. Проварюємо кашу при слабкому кипінні 2 хвилини, а потім знімаємо посуд з вогню і додаємо шматочок вершкового масла. Накриваємо каструлю кришкою, загортаємо в теплу ковдру і залишаємо настоюватися на 10 хвилин. А цим часом приготуємо кисіль: ягоди перебираємо, промиваємо, виймаємо при необхідності кісточки і складаємо в глибоку миску. У невелику ємність висипаємо картопляний крохмаль і заливаємо склянкою холодної води. Залишилася воду виливаємо в каструлю з ягодами і ставимо її на вогонь. Як тільки вона закипить, додаємо за смаком цукор і перемішуємо. Через хвилину вводимо тоненькою цівкою крохмальну рідину і варимо ягідний кисіль приблизно хвилину, до легкого загусання, постійно помішуючи. Потім акуратно знімаємо каструлю з вогню і залишаємо остигати. В охолоджену манну кашу, розбиваємо яйця, додаємо ізюм і ретельно все перемішуємо. Кунжут попередньо обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого відтінку і змішати з меленими сухарями. З манної маси формуємо невеликі коржі, обвалюємо їх у паніровці і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажуємо заготовки близько 3 хвилин з кожного боку до рум'яного відтінку. Потім перекладаємо биточки манні на блюдо, поливаємо ягідним киселем і подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді. Замість киселю можете полити їх заварним кремом, варенням, квітковим медом або згущеним молоком.
    Пропонуємо ще один спосіб, як приготувати биточки з манної каші .

    Биточки манні як у дитячому садку в духовці


    Інгредієнти:

  • манна крупа – 5 ст. ложок;

  • молоко коров'яче – 150 мл;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • крохмаль – 1 ст. ложка;

  • сухарі панірувальні – 200 р.


  • Приготування
    Спочатку наливаємо в каструлю молоко, ставимо його на середній вогонь і доводимо до закипання. Потім, помішуючи ложкою, поступово всипаємо манну крупу і варимо 10 хвилин до досить густого стану. Після цього акуратно знімаємо її з вогню і залишаємо остигати, накривши кришкою. Готову набряклу кашу перекладаємо в глибоку
    Биточки манні як у дитячому садку
    емальовану миску, розбиваємо яйце і ретельно перемішуємо міксером до отримання однорідної консистенції. Далі руки злегка змочуємо водою, беремо невелику кількість каші і ліпимо котлетки середніх розмірів. Тепер обвалюємо їх у мелених сухарях або пшеничного борошна. На сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла і відправляємо туди наші манні заготовки. Обсмажуємо їх під закритою кришкою на маленькому вогні. Коли з'явиться золотава скоринка, обережно перевертаємо і засікаємо ще 3 хвилинки. Після цього перекладаємо биточки манні у форму і запікаємо в духовці, полив сметаною і присипавши цукровою пудрою. Готову страву подаємо в будь-якому вигляді з гарячим чаєм або молоком.