Як приготувати вівсяний кисіль?
Кисіль – це споконвічно російська і донині гаряче улюблений продукт. Тільки от до сьогоднішнього дня рецепт киселя дійшов видозміненим, на основі крохмалю. А зараз ми познайомимо вас із традиційним і дуже корисним вівсяним напоєм.
Інгредієнти:
геркулес – 1 склянка;
вершки – 70 мл;
малина – 1 склянка;
мед – 1 ст. ложка.
Приготування
Геркулес поміщаємо в ємність об'ємом 1 літр, доливаємо до верху чистою холодною водою і залишимо мінімум на 3 години. По закінченні цього часу перебиваємо суміш блендером і проціджуємо. Таким чином, у нас вийшло вівсяне молоко, яке саме по собі вже можна вживати і це дуже корисно. Але ми додаємо в молоко малину, знову збиваємо блендером і знову проціджуємо, щоб кисіль не потрапили кісточки. Можна використовувати замість малини та інші ягоди, які ви любите. Для більш ніжного і вершкового смаку можна додати вершки і добре вимішати. Далі ще рідкий кисіль готуємо до кипіння на маленькому огоне, постійно заважаючи. Коли кисіль завариться, він буде по консистенції нагадувати заварний крем. Додаємо мед, добре вимішуємо, розливаємо по формах і залишаємо застигати.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці – 80 г;
вівсяне борошно – 50 р;
вода – 05 л;
цукор – 25 г;
лимон – 1/2 шт;
сіль – щіпка;
вершкове масло – 50 р.
Приготування
Якщо у вас не виявилося вівсяної муки, її можна зробити розмоловши геркулес в кавомолці. Щоб приготувати закваску для киселю з'єднуємо пластівці, борошно і воду, розмішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплі на ніч. Проціджуємо і отриману рідку закваску. Готуємо на маленькому вогні, перемішуючи додамо сіль і цукор. Не перестаючи заважати доведемо до густоти і прибираємо з вогню. Кип'ятити кисіль не обов'язково. Для смаку додамо сік половинки лимона, перемішати, а при подачі можна покласти зверху шматочок масла.
Інгредієнти:
геркулес – 750 г;
кефір – 1/3 склянки;
Приготування
Вівсяні пластівці злегка подрібнюємо в кавомолці або блендером, висипаємо в чистий трилітровий бутель, повинно вийти 1/3 бутлі. Додаємо кефір і доливаємо до верху теплою водою, вимішуємо дерев'яною ложкою, закриваємо кришкою і ставимо в тепло на 48 годин для бродіння і ферментації. По закінченні цього часу закваска розшаровується і з'являється кислий запах. У каструлю проціджуємо рідину і промиваємо, що залишилася, кашку ще двома літрами води. Всю отриману рідину зливаємо і залишаємо на 16 годин для відстоювання. За цей час закваска відшарується і потрібно буде обережно зцідити верхню прозору рідину, а внизу залишиться осад. Це і є закваска. Її можна зберігати в холодильнику і протягом тижня готувати свіжий кисіль. Для цього змішуємо 3 столові ложки закваски з 04 л води і на маленькому вогні заварюємо до густоти. Для смаку можна додати мед або олію, а також спеції і сіль.
Далі щоб приготувати нову закваску замість кефіру вже можна буде використовувати готову закваску в такій же кількості.
Як приготувати смачний вівсяний кисіль з геркулеса?
Інгредієнти:
Приготування
Геркулес поміщаємо в ємність об'ємом 1 літр, доливаємо до верху чистою холодною водою і залишимо мінімум на 3 години. По закінченні цього часу перебиваємо суміш блендером і проціджуємо. Таким чином, у нас вийшло вівсяне молоко, яке саме по собі вже можна вживати і це дуже корисно. Але ми додаємо в молоко малину, знову збиваємо блендером і знову проціджуємо, щоб кисіль не потрапили кісточки. Можна використовувати замість малини та інші ягоди, які ви любите. Для більш ніжного і вершкового смаку можна додати вершки і добре вимішати. Далі ще рідкий кисіль готуємо до кипіння на маленькому огоне, постійно заважаючи. Коли кисіль завариться, він буде по консистенції нагадувати заварний крем. Додаємо мед, добре вимішуємо, розливаємо по формах і залишаємо застигати.
Рецепт приготування киселю з вівсяних пластівців на воді
Інгредієнти:
Приготування
Якщо у вас не виявилося вівсяної муки, її можна зробити розмоловши геркулес в кавомолці. Щоб приготувати закваску для киселю з'єднуємо пластівці, борошно і воду, розмішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплі на ніч. Проціджуємо і отриману рідку закваску. Готуємо на маленькому вогні, перемішуючи додамо сіль і цукор. Не перестаючи заважати доведемо до густоти і прибираємо з вогню. Кип'ятити кисіль не обов'язково. Для смаку додамо сік половинки лимона, перемішати, а при подачі можна покласти зверху шматочок масла.
Як приготувати вівсяний кисіль на кефірі?
Інгредієнти:
Приготування
Вівсяні пластівці злегка подрібнюємо в кавомолці або блендером, висипаємо в чистий трилітровий бутель, повинно вийти 1/3 бутлі. Додаємо кефір і доливаємо до верху теплою водою, вимішуємо дерев'яною ложкою, закриваємо кришкою і ставимо в тепло на 48 годин для бродіння і ферментації. По закінченні цього часу закваска розшаровується і з'являється кислий запах. У каструлю проціджуємо рідину і промиваємо, що залишилася, кашку ще двома літрами води. Всю отриману рідину зливаємо і залишаємо на 16 годин для відстоювання. За цей час закваска відшарується і потрібно буде обережно зцідити верхню прозору рідину, а внизу залишиться осад. Це і є закваска. Її можна зберігати в холодильнику і протягом тижня готувати свіжий кисіль. Для цього змішуємо 3 столові ложки закваски з 04 л води і на маленькому вогні заварюємо до густоти. Для смаку можна додати мед або олію, а також спеції і сіль.
Далі щоб приготувати нову закваску замість кефіру вже можна буде використовувати готову закваску в такій же кількості.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вівсяний кисіль – рецепт
Користь вівсянки велика і відома кожному. І в цій статті ми запропонуємо незвичайний спосіб її приготування. Далі опишемо, як з вівсяних пластівців
Кисіль з вівсяних пластівців
Сам по собі кисіль з вівсяних пластівців не має смаку, але зате охоче приймає будь-які добавки з боку, від солі з цукром, до молока, масла, ягід і
Кисіль із заморожених ягід
Кисіль – це чудовий напій, здатний втамувати голод і послужити десертом одночасно. Влітку і восени ми готуємо киселі зі свіжих ягід. Але взимку і
Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
Кисіль в мультиварці
Кисіль - напій не просто смачний, але ще і ситний і корисний. Завдяки своїй в'язкої консистенції кисіль обволікає стінки шлунка, захищаючи його від