Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджове тісто без яєць

Дріжджове тісто без яєць

1-03-2016, 20:04
1 451
Дріжджове тісто без яєць
Якщо є необхідність приготування тіста без яєць, то запропоновані нижче рецепти допоможуть вам її реалізувати в кращому вигляді. Вироби з такого тіста вдаються нітрохи не гірше ніж з будь-якого іншого і відрізняються пишністю і легкістю.

Дріжджове тісто для пиріжків без яєць і молока - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 970 г;

  • олія соняшникова без запаху – 120 мл;

  • цукровий пісок – 85 м;

  • дріжджі пресовані – 55 г;

  • сіль – 2 щіпки;

  • очищена вода – 510 мл


  • Приготування
    Приготування дріжджового тіста без яєць починаємо з активації підйомної функції дріжджів. Для цього прогріваємо очищену воду до температури в межах від 38 до 40 градусів. Потім додаємо в неї дріжджі і перемішуємо до повного їх розчинення в рідині. Туди ж додаємо цукровий пісок, перемішуємо, щоб розчинилися всі солодкі кристали, додаємо зовсім небагато борошна і даємо постояти масі в теплі хвилин десять-п'ятнадцять. Можна помістити миску в ємність з гарячою водою або злегка прогрітий і вимкнену духовку.
    Далі додаємо рослинне масло без запаху, сіль, просіваємо в суміш решту борошна і починаємо процес замісу. Спочатку перемішуємо масу ложкою, а потім пускаємо в хід руки і продовжуємо місити до отримання гладкою, однорідною і не липкою текстури тіста. Коли мета буде досягнута, можна приступати до ліплення пиріжків. Додатковий підхід тіста при цьому не вимагається. Але відзначимо, що якщо ви плануєте сформовані вироби випікати в духовці, попередньо необхідно дати час піднятися і дозріти на деку в теплому місці. Для цього, залежно від температурних умов, може знадобитися від сорока до шістдесяти хвилин. Якщо ж пиріжки ви плануєте смажити у фритюрі, то дана вимога виконувати не обов'язково. Вироби відразу ж після формування можна опускати в розпечене масло і подрумянивать з двох сторін. Свою пишність вони придбають вже в процесі смаження.
    Даний варіант дріжджового тіста у вигляді відсутності скоромних компонентів чудово підійде для будь пісної випічки.

    Пишне дріжджове тісто на кефірі без яєць - рецепт


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 490-525 г;

  • кефір – 230 мл;

  • олія рослинна рафінована – 120 мл;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • дві чайних ложки сухих дріжджів;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    В даному випадку в якості рідкої основи ми будемо використовувати кефір. Завдяки цьому тісто вийде ще пишніше і ніжніше, не дивлячись на відсутність в рецептурі яєць. Отже, почнемо з підготовки всіх рідких компонентів. Змішаємо в мисочці кефір і рафіноване масло, додамо в суміш сіль і перемішати ретельно. Тепер масу необхідно трохи розігріти, щоб створити ідеальні умови для плідної роботи дріжджових грибків. Ідеальна температура для цього варіюється в межах 38-40 градусів. Тепер змішуємо в окремій мисочці сухі дріжджі і цукрові кристали і висипаємо суміш рідких компонентів. Розмішуємо все ретельно і розташовуємо в теплі на хвилин п'ятнадцять. За цей час маса повинна вспузыриться, це буде
    Дріжджове тісто без яєць
    свідченням того, що всі процеси протікають правильно. Далі просіюємо в миску борошно і добиваємося однорідною і не липнущей, але разом з тим м'якою і не тугий текстури тіста. Тепер слід помістити миску з ним в тепле і абсолютно захищене від протягів і зайвих шумів місце мінімум на тридцять-сорок хвилин. У результаті тісто має збільшитися в обсязі як мінімум в два рази.
    Будь-який із запропонованих рецептів приготування дріжджового тіста без яєць підійде для пиріжків і піци, для булочок і кулеб'як. З нього також можна приготувати різні відкриті пироги з найрізноманітнішою начинкою. Кількість цукрового піску в тісті можна регулювати залежно від того, десертна або несолодка випічка буде з нього приготовлена.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Швидке дріжджове тісто для піци
    Швидке дріжджове тісто для піци
    Якщо ви вирішили спекти піцу спонтанно, то у такій ситуації виручать прості рецепти швидкого тесту, адже в начинку, швидше за все, відправиться те,
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Дріжджове тісто на воді
    Дріжджове тісто на воді
    Дріжджове тісто на основі води може вийти не гірше звичного - на молоці або кефірі. Тому, вивчивши запропоновані далі рецепти, у вас вийде чудова,
    Дріжджове тісто для пиріжків на воді
    Дріжджове тісто для пиріжків на воді
    Є господині, які ще не знають, що з дріжджового тіста на воді можуть вийти чудово пишні і неодмінно смачні вироби. Далі розповімо кілька секретів
    Дріжджове тісто для пирога
    Дріжджове тісто для пирога
    З безлічі варіантів різноманітного дріжджового тіста, потрібно вибрати підходяще саме для пирогів. Далі запропонуємо кілька варіантів ідеальної
    Тісто для булочок з сухими дріжджами
    Тісто для булочок з сухими дріжджами
    Булочки, випечені з використанням сухих дріжджів, не поступаються за пишноти випічці, приготовленої з пресованих, так і рецепти на їх основі