Різдвяна індичка

Як приготувати різдвяну індичку по-американськи, запечену в духовці цілком - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб різдвяна індичка вийшла соковитою, тушку птиці необхідно попередньо замочити в розсолі з овочами на дві-три доби. Для цього у двох літрах підігрітою до кипіння води розчиняємо сольові і цукрові кристали, додаємо горошини запашного перчика і коріандру, кидаємо паличку кориці, лаврушку і проварюємо хвилинку. Після цього додаємо попередньо очищений і нарізаний кільцями ріпчаста цибулю і моркву і заливаємо вимиту і покладену в підходящу за розміром ємність тушку індички. Доливаємо тепер стільки води, щоб розчин повністю покрив птицю. Як ми вже згадували, індичка повинна маринуватися два-три дні. Для цього необхідно помістити її в прохолодне місце.
Після закінчення відведеного для маринування часу дістаємо з розсолу, промиваємо й обсушуємо тушку індички, а потім натираємо птицю з усіх боків сумішшю м'якого вершкового масла, бажаних спецій та прянощів і меленого перчика. Після цього апельсини опускаємо в киплячу воду і витримуємо при помірному кипінні пару хвилин. Потім нашпиговываем плоди бутончиками гвоздики і укладаємо в черевце індички. Можна взяти один великий апельсин або кілька маленьких. Туди ж відправляємо головку часнику, попередньо промивши її і розрізаємо впоперек навпіл.
Далі укладаємо птицю на деко, попередньо вистеливши його відрізу фольги, прикриваємо птицю другим листом і запечатуємо, стуляючи краї нижнього і верхнього листа. Можна також скористатися рукавом для запікання, упакувавши в нього птицю і зробивши зверху безліч отворів для виходу пари.
Сам процес запікання складається з декількох етапів. Спочатку витримуємо птицю сорок хвилин при максимально можливій температурі, а потім знижуємо режим до 180 градусів і готуємо три з половиною години. Після цього підвищуємо температуру до 220 градусів, знімаємо верхній лист фольги або ж розрізаємо рукав і даємо птиці зарум'янитися протягом сорока хвилин, періодично поливаючи соками.
Фарширована різдвяна індичка - рецепт з яблуками
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Для маринаду очищений і видавлений через прес часник змішуємо з оливковим маслом, додаємо сіль і

Рекомендуємо добрі рецепти

Індичка з яблуками, запечена в духовці
Чудовим рішенням заповнити святковий стіл стане смачна індичка, яку можна запекти в компанії яблук. І далі ми запропонуємо кілька варіантів,

Маринад для індички
Не секрет, що основу приголомшливого смаку для будь-якого м'яса становить попереднє замочування і тут дуже важливо не помилитися з маринадом.

Як замаринувати качку для запікання в духовці?
Секрет чудово приготовленої качки - це маринад, рецепти якого детально описані далі. Розповімо, як ефективно підготувати цю птицю для запікання в

Індичка, запечена в духовці
Для того, щоб приготувати індичку, деяким господиням треба серйозно налаштуватися на процес, адже це досить клопітно і нешвидко, тому і готують її

Крила індички в духовці
Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А

Індичка з яблуками
Індичка, запечена з яблуками - прекрасне рішення для святкового столу. Таке нехитре, але в теж час популярне блюдо припаде до смаку вашим гостям і