Рецепт дріжджового тіста
Більшість хазяєчок, задумавши спекти щось смачненьке або новеньке, відразу починають ламати собі голову над вибором тесту. І хоч багато знають і розуміють, що саме смачне, ніжне і повітряне тісто виходить на основі дріжджів, але чомусь навіть думок не допускають з ним зв'язатися, оскільки вважають цей процес є дуже складним і непереборним. Відкиньте ці домисли в сторону, тому як в приготуванні тіста на дріжджах абсолютно немає нічого складного. Спробуйте разом з нами приготувати хоча б один із наведених рецептів найкращого дріжджового тіста і тоді про соді ви будете згадувати тільки в рідкісних випадках.
Інгредієнти:
тепле молоко – 1 ст.;
сухі дріжджі – 2 ч. ложки;
цукровий пісок – 1 ч. ложка;
кухонна кухонна сіль – 1 щіпка;
куряче яйце – 1 шт.;
рослинне масло – 2 ст. ложки;
борошно пшеничне – 3 ст.
Приготування
У добре підігрітому, теплому молоці розчиняємо цукровий пісок, всипаємо сюди ж сухі дріжджі і даємо постояти всього близько 8 хвилин. Після закінчення заданого часу додаємо в цю миску дрібку солі, яйце, наливаємо трохи олії і добре розмішуємо все виделкою. Після просіваємо потрібну кількість борошна і починаємо перемішувати всі інгредієнти, поступово з'єднуючи їх в єдине ціле – тісто. Тісто вимішуємо, поки в мисці зовсім не залишиться борошна. Потім у цій же ємності прикриваємо чистим рушником і ставимо на півгодини в місце, де тепло.
Після обминаємо готове тісто і можемо використовувати для піци, несолодкого пирога і навіть для сосисок і котлеток в тісті .
Інгредієнти:
дріжджі – 100 г;
тепле кип'ячене молоко – 05 л;
пшеничне борошно – 15 кг;
цукор – 05 кг;
курячі яйця – 8 шт.;
сметана (20%) – 05 л;
вершкове масло – 200 г;
ваніль – 2 пакета.
Приготування
Свіжі дріжджі розводимо в досить теплому кип'яченому молоці з однією склянкою цукру, висипаємо сюди половину підготовленої до випічки борошна, а після перемішуємо і ставимо таку опару в тепло десь на годину. Потім вводимо в опару збиті яйця з цукром. Сметану розмішуємо з розтопленим маслом і також викладаємо в загальну ємність. Перемішуємо всі додані продукти з опарою і, не перестаючи вимішувати, поступово висипаємо решту борошна. Ємність з цим здобним тестом залишаємо в самому теплому, наявному у вас місці, де ще на годинку.
Візьміть обов'язково собі на замітку рецепт цього тесту, так як це просто знахідка для прийдешнього свята Великої Пасхи!
Інгредієнти:
кефір (кислий) – 450 мл;
куряче яйце – 1 шт.;
дріжджі – 50 г;
цукровий пісок – 1 десертна ложка;
сіль – 1 ч. ложка (без гірки);
рослинне масло – 3 ст. ложки;
маргарин для випічки – 80 г;
пшеничне борошно – 850-900 р.
Приготування
Підігріваємо на плиті кефір і відливаємо трохи в піалу. Розчиняємо в відлитому кефірі шматочок дріжджів і розмішуємо з ними цукор. Додаємо сіль, що залишився, кефір і вводимо в нього поєднане з розтопленим маргарином куряче яйце. Тепер в цю суміш виливаємо розчинені дріжджі і рівномірно все розмішуємо. Просіваємо Через сито борошно і перемішуємо її з усіма інгредієнтами. Отримане тісто розміщуємо на змащеній олією стільниці столу і домішують його на цьому маслі. Викладаємо його знову в миску і залишаємо на 40 хвилин для підйому.
З такого тіста вийде відмінна піца або смачні розтягаї .
Інгредієнти:
борошно – 650-700 г;
сіль – 1 ч. ложка;
вершковий маргарин – 150 г;
цукровий пісок – 25 ч. ложки;
дріжджі – 40 г;
тепла вода – 200 мл;
яйце – 1 шт.;
вершкове масло – 120 р.
Приготування
Борошно розтираємо з м'яким вершковим маргарином. Виливаємо в неї дріжджі, які попередньо розчиняємо з цукровим піском і сіллю в трохи теплій воді. Додаємо сире яйце і формуємо тісто, щоб воно вийшло щільним, але в теж час м'яким. Ділимо його на 4 частини, а потім кожну тонко розкачуємо і промазуємо м'яким маслом. Потім складаємо всі листи тесту стопкою і скручуємо їх.
Відправляємо на годину в морозильну камеру, загорнувши в плівку.
Насолоджуйтеся круасанами і слойки з цього чудового тесту!
Простий рецепт швидкого дріжджового тіста з сухими дріжджами
Інгредієнти:
Приготування
У добре підігрітому, теплому молоці розчиняємо цукровий пісок, всипаємо сюди ж сухі дріжджі і даємо постояти всього близько 8 хвилин. Після закінчення заданого часу додаємо в цю миску дрібку солі, яйце, наливаємо трохи олії і добре розмішуємо все виделкою. Після просіваємо потрібну кількість борошна і починаємо перемішувати всі інгредієнти, поступово з'єднуючи їх в єдине ціле – тісто. Тісто вимішуємо, поки в мисці зовсім не залишиться борошна. Потім у цій же ємності прикриваємо чистим рушником і ставимо на півгодини в місце, де тепло.
Після обминаємо готове тісто і можемо використовувати для піци, несолодкого пирога і навіть для сосисок і котлеток в тісті .
Рецепт здобного солодкого дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі дріжджі розводимо в досить теплому кип'яченому молоці з однією склянкою цукру, висипаємо сюди половину підготовленої до випічки борошна, а після перемішуємо і ставимо таку опару в тепло десь на годину. Потім вводимо в опару збиті яйця з цукром. Сметану розмішуємо з розтопленим маслом і також викладаємо в загальну ємність. Перемішуємо всі додані продукти з опарою і, не перестаючи вимішувати, поступово висипаємо решту борошна. Ємність з цим здобним тестом залишаємо в самому теплому, наявному у вас місці, де ще на годинку.
Візьміть обов'язково собі на замітку рецепт цього тесту, так як це просто знахідка для прийдешнього свята Великої Пасхи!
Рецепт дріжджового тесту на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо на плиті кефір і відливаємо трохи в піалу. Розчиняємо в відлитому кефірі шматочок дріжджів і розмішуємо з ними цукор. Додаємо сіль, що залишився, кефір і вводимо в нього поєднане з розтопленим маргарином куряче яйце. Тепер в цю суміш виливаємо розчинені дріжджі і рівномірно все розмішуємо. Просіваємо Через сито борошно і перемішуємо її з усіма інгредієнтами. Отримане тісто розміщуємо на змащеній олією стільниці столу і домішують його на цьому маслі. Викладаємо його знову в миску і залишаємо на 40 хвилин для підйому.
З такого тіста вийде відмінна піца або смачні розтягаї .
Рецепт приготування дріжджового листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Борошно розтираємо з м'яким вершковим маргарином. Виливаємо в неї дріжджі, які попередньо розчиняємо з цукровим піском і сіллю в трохи теплій воді. Додаємо сире яйце і формуємо тісто, щоб воно вийшло щільним, але в теж час м'яким. Ділимо його на 4 частини, а потім кожну тонко розкачуємо і промазуємо м'яким маслом. Потім складаємо всі листи тесту стопкою і скручуємо їх.
Відправляємо на годину в морозильну камеру, загорнувши в плівку.
Насолоджуйтеся круасанами і слойки з цього чудового тесту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджове тісто для пирога
З безлічі варіантів різноманітного дріжджового тіста, потрібно вибрати підходяще саме для пирогів. Далі запропонуємо кілька варіантів ідеальної
Тісто для булочок з сухими дріжджами
Булочки, випечені з використанням сухих дріжджів, не поступаються за пишноти випічці, приготовленої з пресованих, так і рецепти на їх основі
Тісто для осетинських пирогів
Дуже популярна на наших теренах стала осетинська випічка. І абсолютно виправдано! Ці чудові пироги, які виглядають досить просто, неймовірно смачні і
Здобне тісто для булочок
Мало хто може відмовитися від свіжої ароматною і повітряної здобної булочки. Але не багато вирішуються спекти такі булочки самостійно, найчастіше
Опару для тіста
Варіантів приготування тіста для різних видів випічки існує багато. У кожної господині, напевно, є свій перевірений. А сьогодні ми підкажемо вам
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.