Як зробити сметанний крем для торта густим?
Сметанний крем користується широкою популярністю для просочування бісквітів і приготування безлічі тортів. Його ніжна структура з трохи кислуватим присмаком чудово доповнює солодкі коржі, вигідно відтіняє їх смак, створюючи прекрасні кондитерські композиції.
Але дуже часто господині стикаються з проблемою занадто рідкої консистенції сметанного крему. В такому випадку він просто стікає з коржів на блюдо. І тоді виникає питання, як же зробити сметанний крем для торта густим? Насамперед, слід приділити особливу увагу вибору сметани. Її жирність має бути не менше 25%. Але навіть і в цьому випадку не завжди вдається домогтися бажаного результату. Тоді рекомендуємо скористатися старим перевіреним методом. Сметану необхідно помістити на складений вчетверо марлевий відріз, зв'язати протилежні його краю і підвісити в холодильнику на ніч. Можна просто укласти марлевий згорток у друшляк, помістити його над мискою і розмістити в прохолодному місці. Така процедура позбавить сметану від зайвої сироватки і зробить крем набагато густіше.
Але що ж робити, коли зовсім немає часу для відціджування сметани, як в такому випадку зробити сметанний крем гущі? Нижче ми пропонуємо рекомендації, за допомогою яких вдасться перетворити консистенцію крему і загущатися його набагато швидше.
Інгредієнти:
сметана жирністю більше 25% – 520 г;
пудра цукрова – 100 г;
крохмаль або борошно – 2-3 ч. ложки;
ванільна есенція – 1-2 краплі.
Приготування
Для приготування густого сметанного крему для торта вибираємо сметану з високим відсотком жирності, викладаємо її в глибоку ємність і збиваємо за допомогою міксера протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім невеликими порціями підсипаємо цукрову пудру, додати ванільну есенцію і збиваємо ще хвилин п'ять. В кінці процесу вводимо крохмаль, ще трохи збиваємо масу і ставимо мінімум на тридцять хвилин у холодильник.
Інгредієнти:
сметана жирністю більше 25% – 520 г;
пудра цукрова – 100 г або по смаку;
желатин – 15 г;
вода – 100 мл;
ванільна есенція – 1-2 краплі;
Приготування
Желатин замочуємо у воді на п'ятнадцять хвилин, а потім поміщаємо на вогонь і прогріваємо, помішуючи, до розчинення (не кип'ятити). Потім вимикаємо плиту і даємо суміші охолонути при кімнатній температурі. Тим часом збиваємо сметану за допомогою міксера протягом п'ятнадцяти хвилин на високій швидкості, а потім підсипаємо цукрову пудру, додати ванільну есенцію і збиваємо ще п'ять хвилин. Тепер тоненькою цівкою вливаємо охололу воду з желатином і збиваємо до однорідності. Поміщаємо крем на три години в холодильник, а потім застосовуємо за призначенням.
Але дуже часто господині стикаються з проблемою занадто рідкої консистенції сметанного крему. В такому випадку він просто стікає з коржів на блюдо. І тоді виникає питання, як же зробити сметанний крем для торта густим? Насамперед, слід приділити особливу увагу вибору сметани. Її жирність має бути не менше 25%. Але навіть і в цьому випадку не завжди вдається домогтися бажаного результату. Тоді рекомендуємо скористатися старим перевіреним методом. Сметану необхідно помістити на складений вчетверо марлевий відріз, зв'язати протилежні його краю і підвісити в холодильнику на ніч. Можна просто укласти марлевий згорток у друшляк, помістити його над мискою і розмістити в прохолодному місці. Така процедура позбавить сметану від зайвої сироватки і зробить крем набагато густіше.
Але що ж робити, коли зовсім немає часу для відціджування сметани, як в такому випадку зробити сметанний крем гущі? Нижче ми пропонуємо рекомендації, за допомогою яких вдасться перетворити консистенцію крему і загущатися його набагато швидше.
Як загустити сметанний крем крохмалем або борошном?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування густого сметанного крему для торта вибираємо сметану з високим відсотком жирності, викладаємо її в глибоку ємність і збиваємо за допомогою міксера протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім невеликими порціями підсипаємо цукрову пудру, додати ванільну есенцію і збиваємо ще хвилин п'ять. В кінці процесу вводимо крохмаль, ще трохи збиваємо масу і ставимо мінімум на тридцять хвилин у холодильник.
Як загустити сметанний крем желатином?
Інгредієнти:
Приготування
Желатин замочуємо у воді на п'ятнадцять хвилин, а потім поміщаємо на вогонь і прогріваємо, помішуючи, до розчинення (не кип'ятити). Потім вимикаємо плиту і даємо суміші охолонути при кімнатній температурі. Тим часом збиваємо сметану за допомогою міксера протягом п'ятнадцяти хвилин на високій швидкості, а потім підсипаємо цукрову пудру, додати ванільну есенцію і збиваємо ще п'ять хвилин. Тепер тоненькою цівкою вливаємо охололу воду з желатином і збиваємо до однорідності. Поміщаємо крем на три години в холодильник, а потім застосовуємо за призначенням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний крем для торта
Сметанний крем - це найкращий спосіб доповнити абсолютно будь торт. Десерт з ним вийде неймовірно смачним і ніжним. Адже він відмінно просочує коржі,
Сметанний крем з желатином для торта – рецепт
Часто, господині приготувати сметанний крем, залишаються незадоволені результатом. Тому рекомендуємо скористатися нашими рекомендаціями і у вас вийде
Як загустити сметанний крем для торта?
Багато облюбували сметанний крем з-за його доступності та особливої простоти в приготуванні. Тому його консистенцію намагаються зробити густий усіма
Сметанний крем для «Медовика»
Медовик зі сметанним кремом виходить дуже ніжним і смачним, трохи з кислинкою. Крем зі сметани дуже добре просочує коржі,завдяки чому торт виходить
Сметанний крем - рецепт
Щоб приготувати сметанний крем, який стане прикрасою будь-якого торта і додасть йому незвичайний смак, не потрібно бути професійним кондитером.
Сметанно-сирний крем
Сметанно-сирний крем чудова прошарок для тортів, тістечок, ватрушок. Він виходить ніжним і повітряним. Давайте розглянемо декілька простих і цікавих