Сметанний крем користується широкою популярністю для просочування бісквітів і приготування безлічі тортів. Його ніжна структура з трохи кислуватим присмаком чудово доповнює солодкі коржі, вигідно відтіняє їх смак, створюючи прекрасні кондитерські композиції.
Але дуже часто господині стикаються з проблемою занадто рідкої консистенції сметанного крему. В такому випадку він просто стікає з коржів на блюдо. І тоді виникає питання, як же зробити сметанний крем для торта густим? Насамперед, слід приділити особливу увагу вибору сметани. Її жирність має бути не менше 25%. Але навіть і в цьому випадку не завжди вдається домогтися бажаного результату. Тоді рекомендуємо скористатися старим перевіреним методом. Сметану необхідно помістити на складений вчетверо марлевий відріз, зв'язати протилежні його краю і підвісити в холодильнику на ніч. Можна просто укласти марлевий згорток у друшляк, помістити його над мискою і розмістити в прохолодному місці. Така процедура позбавить сметану від зайвої сироватки і зробить крем набагато густіше.
Але що ж робити, коли зовсім немає часу для відціджування сметани, як в такому випадку зробити сметанний крем гущі? Нижче ми пропонуємо рекомендації, за допомогою яких вдасться перетворити консистенцію крему і загущатися його набагато швидше.
Як загустити сметанний крем крохмалем або борошном?
Інгредієнти: сметана жирністю більше 25% – 520 г; пудра цукрова – 100 г; крохмаль або борошно – 2-3 ч. ложки; ванільна есенція – 1-2 краплі. Приготування Для приготування густого сметанного крему для торта вибираємо сметану з високим відсотком жирності, викладаємо її в глибоку ємність і збиваємо за допомогою міксера протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім невеликими порціями підсипаємо цукрову пудру, додати ванільну есенцію і збиваємо ще хвилин п'ять. В кінці процесу вводимо крохмаль, ще трохи збиваємо масу і ставимо мінімум на тридцять хвилин у холодильник.
Як загустити сметанний крем желатином?
Інгредієнти: сметана жирністю більше 25% – 520 г; пудра цукрова – 100 г або по смаку; желатин – 15 г; вода – 100 мл; ванільна есенція – 1-2 краплі; Приготування Желатин замочуємо у воді на п'ятнадцять хвилин, а потім поміщаємо на вогонь і прогріваємо, помішуючи, до розчинення (не кип'ятити). Потім вимикаємо плиту і даємо суміші охолонути при кімнатній температурі. Тим часом збиваємо сметану за допомогою міксера протягом п'ятнадцяти хвилин на високій швидкості, а потім підсипаємо цукрову пудру, додати ванільну есенцію і збиваємо ще п'ять хвилин. Тепер тоненькою цівкою вливаємо охололу воду з желатином і збиваємо до однорідності. Поміщаємо крем на три години в холодильник, а потім застосовуємо за призначенням.