Скільки варити пельмені?
Пельмені мають широку аудиторію шанувальників, причому у багатьох є улюбленою стравою, незважаючи на різноманіття і неабиякий асортимент здавалася б більш цікавих страв і за складом, і за виконанням. Є в пельменях якась особлива незбагненна магія і привабливість, змушує споживачів відмовлятися від іншої страви у їх користь. Але це, звичайно ж, за умови, що вони приготовані з дотриманням всіх необхідних вимог щодо перевіреної вдалою рецептурою і правильно відварені. На останньому аспекті ми сьогодні зупинимося більш докладно розповімо пельменним шанувальникам, скільки ж і як потрібно варити пельмені, щоб не тільки не зіпсувати їх смак, але ще й надати йому додаткової оригінальності.
Домашні пельмені, безперечно, завжди поза конкуренцією і значно виграють за всіма параметрами перед покупними. Але, не знаючи тонкощів і певних моментів, які необхідно враховувати при їх варінні, можна досить легко значно зіпсувати підсумковий результат. Пельмені можуть просто розвалитися, пристати до дна каструлі або ж втратити в смаку. Щоб цього не сталося, обов'язково вибираємо для варіння пельменів велику ємність і наливаємо води з розрахунку не менше чотирьох літрів на один кілограм пельменів. Сіль додаємо в такій кількості, щоб вода була трохи пересолена. Можна для додання пельменів додаткових смакових якостей ароматизувати її лавровим листом, горохи запашного і гіркого перцю або іншими прянощами.
Приступаючи до варінні, необхідно інтенсивно перешкодити киплячу воду в одному напрямку, створюючи свого роду вир, і тут же закладати пельмені. Продовжуємо підтримувати вир протягом перших двох хвилин перебування у воді. Цей прийом дозволить уникнути прилипання виробів до дна або один до одного. Вогонь при закипанні повинен бути сильним. Після того як пельмені спливуть на поверхню, проварюємо їх три хвилини і виловлюємо шумівкою на блюдо. Якщо ж в якості сировини для пельменів ви використовували заварне тісто , то для варіння вистачить і хвилини.
Зазначений час може трохи варіюватися від товщини тесту. Якщо при ліпленні пельменів, тісто погано раскатывалось і вийшло щільним, то час приготування після спливання слід збільшити до п'яти-семи хвилин.
Різниця між свіжими і замороженими пельменями відчутна при варінні тільки під час закипання до їх спливання. Заморожених пельменів буде потрібно додатковий час на відтавання у воді. При цьому підтримувати «вир», про який ми писали вище, необхідно довше приблизно вдвічі.
Якщо ви вирішили для приготування заморожених пельменів використовувати мікрохвильову піч, то для цього необхідно помістити продукт в підходящу ємність і залити підсоленою водою. Так само як і при стандартній варінні можна використовувати будь-які прянощі. Прикриту кришкою посуд з пельменями ставимо в мікрохвильовку і готуємо страву при потужності 800 Вт від восьми до десяти хвилин.
Перевага такого приготування в тому, що на виході ми отримаємо пельмені в насиченому бульйоні, який при бажанні можна також використовувати для трапези.
При наявності мультиварки можна скористатися альтернативним методом приготування пельменів, відваривши їх на пару. Перевага такого способу очевидно. Відсутній ризик того, що пельмені розваляться у воді чи пристануть до дна. Та й смак пельменів виходить більш насиченим. Достатньо лише налити в мультикастрюлю великий стакан крутого окропу, промазати щедро маслом ґрати для варіння на пару і викласти на неї пельмені одним шаром. Далі готуємо страву при закритій кришці протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин, вибравши режим «Варка на пару».
Скільки домашні пельмені варити після закипання?
Домашні пельмені, безперечно, завжди поза конкуренцією і значно виграють за всіма параметрами перед покупними. Але, не знаючи тонкощів і певних моментів, які необхідно враховувати при їх варінні, можна досить легко значно зіпсувати підсумковий результат. Пельмені можуть просто розвалитися, пристати до дна каструлі або ж втратити в смаку. Щоб цього не сталося, обов'язково вибираємо для варіння пельменів велику ємність і наливаємо води з розрахунку не менше чотирьох літрів на один кілограм пельменів. Сіль додаємо в такій кількості, щоб вода була трохи пересолена. Можна для додання пельменів додаткових смакових якостей ароматизувати її лавровим листом, горохи запашного і гіркого перцю або іншими прянощами.
Приступаючи до варінні, необхідно інтенсивно перешкодити киплячу воду в одному напрямку, створюючи свого роду вир, і тут же закладати пельмені. Продовжуємо підтримувати вир протягом перших двох хвилин перебування у воді. Цей прийом дозволить уникнути прилипання виробів до дна або один до одного. Вогонь при закипанні повинен бути сильним. Після того як пельмені спливуть на поверхню, проварюємо їх три хвилини і виловлюємо шумівкою на блюдо. Якщо ж в якості сировини для пельменів ви використовували заварне тісто , то для варіння вистачить і хвилини.
Зазначений час може трохи варіюватися від товщини тесту. Якщо при ліпленні пельменів, тісто погано раскатывалось і вийшло щільним, то час приготування після спливання слід збільшити до п'яти-семи хвилин.
Різниця між свіжими і замороженими пельменями відчутна при варінні тільки під час закипання до їх спливання. Заморожених пельменів буде потрібно додатковий час на відтавання у воді. При цьому підтримувати «вир», про який ми писали вище, необхідно довше приблизно вдвічі.
Скільки заморожені пельмені варити в мікрохвильовці?
Якщо ви вирішили для приготування заморожених пельменів використовувати мікрохвильову піч, то для цього необхідно помістити продукт в підходящу ємність і залити підсоленою водою. Так само як і при стандартній варінні можна використовувати будь-які прянощі. Прикриту кришкою посуд з пельменями ставимо в мікрохвильовку і готуємо страву при потужності 800 Вт від восьми до десяти хвилин.
Перевага такого приготування в тому, що на виході ми отримаємо пельмені в насиченому бульйоні, який при бажанні можна також використовувати для трапези.
Скільки варити пельмені на пару в мультиварці?
При наявності мультиварки можна скористатися альтернативним методом приготування пельменів, відваривши їх на пару. Перевага такого способу очевидно. Відсутній ризик того, що пельмені розваляться у воді чи пристануть до дна. Та й смак пельменів виходить більш насиченим. Достатньо лише налити в мультикастрюлю великий стакан крутого окропу, промазати щедро маслом ґрати для варіння на пару і викласти на неї пельмені одним шаром. Далі готуємо страву при закритій кришці протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин, вибравши режим «Варка на пару».
Рекомендуємо добрі рецепти
Пельмені в духовці
Сьогодні досить популярні швидкі рецепти. Це зовсім не означає, що страва вийде не досить ситним або несмачним. Навпаки, рецепт пельменів,
Пельмені в мультиварці
Приготувати пельмені звичайним способом, зваривши в каструлі може кожен, а от зробити з них що-небудь оригінальне і з новим смаком фантазії вистачить
Заварне тісто для пельменів
Для пельменів зазвичай готують саме просте тісто, на воді з борошном. Але якщо вже готувати пельмені самим, то й тісто бажано зробити найкраще, щоб
Як приготувати пельмені?
Пельмені - одне з найулюбленіших страв сучасних чоловіків. Звичайно, зараз їх можна купити в будь-якому супермаркеті, прийти додому, зварити і подати
Пельмені в горщиках - рецепт
Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про
Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як