Як замаринувати імбир в домашніх умовах?

Корінь імбиру – коренеплід з вельми специфічним пряним ароматом та гострим смаком, один з традиційних продуктів в паназіатської кухні.
Маринований імбир, так само як і свіжий, володіє цілющими властивостями, зігріває в холодну погоду, благотворно впливає на весь організм людини при систематичному вживанні, чудово очищає смакові рецептори перед вживанням м'яса, риби і морепродуктів.
Можна замаринувати корінь імбиру і вдома, розповімо, як правильно і смачно можна робити це.
Як замаринувати імбир в рисовому або сливовому оцті?
Цей спосіб можна вважати класичним.
Інгредієнти:
Приготування
Коренеплоди миємо й обсушуємо серветкою, очищаємо від шкірки за допомогою овочечистки, шаткуємо так, щоб вийшли тонкі плоскі шматочки, як пелюстки. Трохи присаливаем імбир і ставимо кип'ятити воду в каструльці (шматочки імбиру нехай злегка просолятся за цей час). Проварюємо шматочки імбиру в киплячій воді протягом 1 хвилини і відкидаємо на друшляк.
Варимо маринад: змішати горілку, вино, оцет і цукор, доводимо до кипіння. Сливове вино або дороге Мартіні легко замінить відоме вино Букет Молдавії рожевий. Можна не кип'ятити суміш, а лише прогріти на водяній бані протягом 20 хвилин, так ми збережемо всі корисні властивості складових маринад інгредієнтів.
Закладаємо імбир в чисту скляну або керамічну ємність і заливаємо гарячим маринадом. Закриваємо кришкою і остуджуємо, після чого поміщаємо на полицю холодильника на 3 дні.
Колір готового імбиру може бути ближче до тих, чи інших відтінків рожевого або жовтого.
Зберігати імбир, замаринований за цим рецептом можна протягом 3 місяців в холодильнику в закритій тарі.
Як замаринувати імбир з звичайним оцтом?
Це дуже просто: замість рисового оцту використовуйте будь-натуральний фруктовий оцет. Використовувати столовий прозорий оцет можна, але буде несмачно (використовувати есенцію точно не слід). Також можна замінити рисову горілку звичайної (зрозуміло, зменшивши кількість в 2 рази).
Як замаринувати імбир в домашніх умовах – альтернативний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і обсушені коріння імбиру очищаємо з допомогою овочечистки і тонко нарізаємо (як би, пелюстками). Проварюємо шматочки імбиру в

Закладаємо тонкі пластинки імбиру в скляну або керамічну ємність.
Робимо холодний маринад: з'єднуємо сік лимона, сік лайма, соєвий соус, мед, ром і спеції. Можна додати в маринад води не більше 100 мл Заливаємо цією сумішшю імбир, закриваємо ємність і відправляємо в холодильник мінімум на добу.
Імбир, замаринований в домашніх умовах за таким рецептом хороший з стравами в'єтнамі, камбоджі, тайської, філіппінської і індонезійської кухні.
Рекомендуємо добрі рецепти

Імбир в цукрі рецепт
Імбир здавна відомий своїми корисними властивостями - зміцнює імунітет, добре тонізує, прискорює обмін речовин, знижує рівень холестерину в крові і

Напій з імбиру
Напій з імбиру просто чарівний, завдяки своєму смаку і надзвичайно корисним властивостям! Охолоджений імбирний напій з лимоном допоможе вам втамувати

Імбирний соус
Імбирний соус здатний додати будь звичного страви новий смак. У зв'язку з цим він і популярний. А ще у нього дуже багато варіацій приготування, тому

Маринад для креветок
Маринування - це відмінний спосіб отримати ніжне і тане в роті м'ясо морепродуктів. Витримані в маринаді вони більш корисні і поживні. Сьогодні ми

Як замаринувати імбир?
У цій статті ми розповімо вам про те, як замаринувати імбир різними способами, а також про його користь і властивості, завдяки яким його широко

Як правильно заварити імбир?
Імбир дуже часто і небезуспішно застосовують для приготування різних напоїв, що сприяє поліпшенню обміну речовин і подальшого схуднення.