Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати імбир в домашніх умовах?

Як замаринувати імбир в домашніх умовах?

27-12-2015, 19:57
423
Як замаринувати імбир в домашніх умовах?
Останнім часом в РФ і на інших пострадянських територіях вельми популярна паназійська кухня (тобто, китайська, японська, в'єтнамська та інших країн Тихоокеанско-Азіатського регіону).
Корінь імбиру – коренеплід з вельми специфічним пряним ароматом та гострим смаком, один з традиційних продуктів в паназіатської кухні.
Маринований імбир, так само як і свіжий, володіє цілющими властивостями, зігріває в холодну погоду, благотворно впливає на весь організм людини при систематичному вживанні, чудово очищає смакові рецептори перед вживанням м'яса, риби і морепродуктів.
Можна замаринувати корінь імбиру і вдома, розповімо, як правильно і смачно можна робити це.

Як замаринувати імбир в рисовому або сливовому оцті?


Цей спосіб можна вважати класичним.
Інгредієнти:

  • корінь імбиру свіжий – 500 г;

  • оцет рисовий або сливовий – 25-5% - близько 200 мл;

  • цукор – 4 ст. ложки;

  • горілка рисова міцністю близько 20% (саке або шаосінське рисове вино, або мірін, тоді цукор не обов'язковий) – 5-8 ст. ложок;

  • сливове вино або вишневе, або Мартіні рожеве – 200 мл


  • Приготування
    Коренеплоди миємо й обсушуємо серветкою, очищаємо від шкірки за допомогою овочечистки, шаткуємо так, щоб вийшли тонкі плоскі шматочки, як пелюстки. Трохи присаливаем імбир і ставимо кип'ятити воду в каструльці (шматочки імбиру нехай злегка просолятся за цей час). Проварюємо шматочки імбиру в киплячій воді протягом 1 хвилини і відкидаємо на друшляк.
    Варимо маринад: змішати горілку, вино, оцет і цукор, доводимо до кипіння. Сливове вино або дороге Мартіні легко замінить відоме вино Букет Молдавії рожевий. Можна не кип'ятити суміш, а лише прогріти на водяній бані протягом 20 хвилин, так ми збережемо всі корисні властивості складових маринад інгредієнтів.
    Закладаємо імбир в чисту скляну або керамічну ємність і заливаємо гарячим маринадом. Закриваємо кришкою і остуджуємо, після чого поміщаємо на полицю холодильника на 3 дні.
    Колір готового імбиру може бути ближче до тих, чи інших відтінків рожевого або жовтого.
    Зберігати імбир, замаринований за цим рецептом можна протягом 3 місяців в холодильнику в закритій тарі.

    Як замаринувати імбир з звичайним оцтом?


    Це дуже просто: замість рисового оцту використовуйте будь-натуральний фруктовий оцет. Використовувати столовий прозорий оцет можна, але буде несмачно (використовувати есенцію точно не слід). Також можна замінити рисову горілку звичайної (зрозуміло, зменшивши кількість в 2 рази).

    Як замаринувати імбир в домашніх умовах – альтернативний рецепт


    Інгредієнти:

  • імбир свіжий (коренеплоди) – 300 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • лайм – 1 шт.;

  • перець пекучий червоний свіжий – 1 шт. (можна недозрілий, ще зелений);

  • часник – 5 зубчиків;

  • мед натуральний – 2 ст. ложки;

  • соєвий соус – 1 ст. ложка;

  • мелені спеції (коріандр, гвоздика);

  • ром світлий – 60 мл;

  • вода – 200 мл


  • Приготування
    Вимиті і обсушені коріння імбиру очищаємо з допомогою овочечистки і тонко нарізаємо (як би, пелюстками). Проварюємо шматочки імбиру в
    Як замаринувати імбир в домашніх умовах?
    окропі протягом 1 хвилини і відкидаємо на друшляк.
    Закладаємо тонкі пластинки імбиру в скляну або керамічну ємність.
    Робимо холодний маринад: з'єднуємо сік лимона, сік лайма, соєвий соус, мед, ром і спеції. Можна додати в маринад води не більше 100 мл Заливаємо цією сумішшю імбир, закриваємо ємність і відправляємо в холодильник мінімум на добу.
    Імбир, замаринований в домашніх умовах за таким рецептом хороший з стравами в'єтнамі, камбоджі, тайської, філіппінської і індонезійської кухні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Імбир в цукрі рецепт
    Імбир в цукрі рецепт
    Імбир здавна відомий своїми корисними властивостями - зміцнює імунітет, добре тонізує, прискорює обмін речовин, знижує рівень холестерину в крові і
    Напій з імбиру
    Напій з імбиру
    Напій з імбиру просто чарівний, завдяки своєму смаку і надзвичайно корисним властивостям! Охолоджений імбирний напій з лимоном допоможе вам втамувати
    Імбирний соус
    Імбирний соус
    Імбирний соус здатний додати будь звичного страви новий смак. У зв'язку з цим він і популярний. А ще у нього дуже багато варіацій приготування, тому
    Маринад для креветок
    Маринад для креветок
    Маринування - це відмінний спосіб отримати ніжне і тане в роті м'ясо морепродуктів. Витримані в маринаді вони більш корисні і поживні. Сьогодні ми
    Як замаринувати імбир?
    Як замаринувати імбир?
    У цій статті ми розповімо вам про те, як замаринувати імбир різними способами, а також про його користь і властивості, завдяки яким його широко
    Як правильно заварити імбир?
    Як правильно заварити імбир?
    Імбир дуже часто і небезуспішно застосовують для приготування різних напоїв, що сприяє поліпшенню обміну речовин і подальшого схуднення.