Куркума - приправа
![Куркума - приправа Куркума - приправа](/uploads/posts/2015-07/kurkuma-priprava_861.jpeg)
Сьогодні куркума не є рідкістю як раніше, вона поступається по вартості того ж шафрану, а тому користується значно більшою популярністю до цих пір.
Приправа куркума - корисні властивості
У це складно повірити, але куркума надзвичайно багата вітамінами. Вітаміни групи В, К і С, укупі з мінерами сприятливо впливають на здоров'я будь-якого, хто доповнить нею свою їжу. В першу чергу ароматна спеція допоможе тим, хто страждає від проблем з травленням, вона стимулює апетит, має жовчогінну дію, бореться з холестерином і виводить шлаки.
Завдяки своєму пряного і пекучому смаку, вживати куркуму в чистому вигляді хоч і корисно, але не зовсім приємно. Особливо відважні персони, звичайно, можуть з'їдати половину чайної ложки яскравою спеції раз на день, запиваючи великою кількістю води, але куди смачніше куркума у складі повноцінних страв.
Приправа куркума: - застосування в кулінарії
Завдяки своїй порошкоподібної консистенції, куркума добре розчиняється у будь-яких рідинах, наповнюючи смаком соуси, супи і рагу. Прийшовши зі сходу, ця насичена смаком спеція прекрасно уживається в компанії традиційних східних інгредієнтів, тому в індійській кулінарії не рідко можна зустріти її в якості основного пряного інгредієнта. Так для яких страв можна застосувати приправку куркуму? Давайте розберемося з самими смачними рецептами.
Гострий рис із сочевицею і приправою куркумою
Каррі – складне і багатогранне за своїм смаковим якостям блюдо, яке нелегко повторити новачкові. Саме тому своє знайомство з куркумою ми почнемо з полегшеною версією класичного для індійців рисового гарніру з додаванням сочевиці.
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розтоплюємо масло і пасеруємо на ньому подрібнену цибулю з часником. Через 5 хвилин додаємо туди ж всі ароматні прянощі: надколотые зерна кардамону, гірчиці, пластівці сушеного чилі і куркуму – вони повинні пустити свій аромат. Через хвилину змішуємо спеції з рисом і заливаємо все бульйоном. Після закипання рідини зменшуємо вогонь і варимо рис у плині 10 хвилин. З'єднуємо відварений рис з сочевицею і подаємо до столу, посипати коріандром.
Запечена курка з приправою куркумою
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо маринад, розчинивши в підігрітому апельсиновому соку мед. Додаємо в суміш прянощів і масло, ретельно
![Куркума - приправа Куркума - приправа](/uploads/posts/2015-07/kurkuma-priprava_882.jpeg)
Після закінчення часу даємо стекти зайвому маринаду і смажимо курятину на грилі до готовності. Періодично можна змащувати куру залишками маринаду з допомогою кулінарної кисті, так мед зможе карамелізуватися і перетворитися в апетитну рум'яну скоринку.
Свіжий і легкий салат стане прекрасним доповненням до цього яскравого та простому страви з додаванням куркуми.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Самса з листкового тіста](/uploads/posts/2015-03/samsa-z-listkovogo-tsta_121.jpeg)
Самса з листкового тіста
Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але
![Приправа шафран](/uploads/posts/2015-03/priprava-shafran_721.jpeg)
Приправа шафран
Як багата наша планета різними пряними травами! Але мало хто знає як вони виглядають і куди їх можна використовувати. Ми вам розповімо про незамінний
![Спеції для курки](/uploads/posts/2015-03/specyi-dlya-kurki_181.jpeg)
Спеції для курки
Багато господинь користуються звичайним набором спецій, боячись застосовувати інші, так би язикати неперевірені приправи. А даремно. Адже з їх
![Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала](/uploads/posts/2015-01/shmatochok-ndyi-na-vashomu-stol-chken-masala_421.jpeg)
Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
Чікен масала - це курка, приготована в спеціальних індійських спеціях. Це пікантна і смачне блюдо, без сумніву, сподобається любителям гострої їжі. І
![Дивовижний індійський плов біріані](/uploads/posts/2015-01/divovizhniy-ndyskiy-plov-bran_581.jpeg)
Дивовижний індійський плов біріані
Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів
![Гостро-солодкий дхансак з креветками](/uploads/posts/2015-01/gostro-solodkiy-dhansak-z-krevetkami_771.jpeg)
Гостро-солодкий дхансак з креветками
Дхансак - це популярний індійське блюдо, в якому чудово поєднуються, як гострі, так і солодкі смакові нотки. І сьогодні ми розповімо вам як його