Як зробити шоколадну глазур?
Глазур на шоколадній основі – мабуть, найпопулярніше покриття для десертів, ймовірно, саме тому рецептів її існує неймовірно багато і кожен з них має своє практичне значення. Який глазурі віддати перевагу можна визначити, спираючись на необхідні смак і консистенцію, а ми надамо вам деякі з основних рецептів та технік, які можуть стати в нагоді.
Шоколадна глазур по цьому рецепту виходить щільною і має матовий фініш, що робить її неймовірно схожою з чистим покриттям з розтопленого шоколаду, правда, крім самого шоколаду, в її основу включений міцно заварений кави, наділяє покриття чудовим ароматом.
Інгредієнти:
чорний шоколад - 290 г;
міцно заварений кави - 120 мл
Приготування
Технологія приготування даної глазурі дуже нагадує технологію приготування шоколадного ганаша . Тільки зварений і максимально гарячий кави виливають поверх раскрошенного чорного шоколаду і залишають все на 5 хвилин. За цей час жар від кави розтопить шоколадні шматочки і глазур можна буде легко перемішати. Після перемішування, переконайтеся в тому, що глазур вийшла однорідною, а при необхідності, якщо шматки не розтопленого шоколаду все ж будуть виявлені, розмістіть ємність над водяною банею.
Зрозуміло, торт і будь-яку габаритну випічку можна покрити шоколадною глазур'ю-ганашем, але для зручності роботи з великими виробами глазур повинна бути трохи більш густий, саме тому в її склад додають кукурудзяний сироп – класичний інгредієнт багатьох десертів, який легко знайти в магазинах для кондитерів.
Інгредієнти:
шоколадна крихта - 1/2 ст.;
вершки жирні (33%) - 120 мл;
кукурудзяний сироп - 30 мл
Приготування
Перелийте жирні вершки в каструлю або сотейник і поставте на вогонь. Щоб на поверхні не утворилася плівка, розігрівайте вершки до початку кипіння, безперервно перемішуючи. Залийте вершками шоколад і залиште майбутню глазур на пару хвилин. Все швидко перемішайте і влийте кукурудзяний сироп. Після повторного перемішування глазур слід остудити ще хвилин 10 і можна приступати до покриття торта.
Ця глазур хоч і є глазур'ю з технологічної точки зору, але все одно може бути використана для покриття виробів м'яким шаром шоколаду, який не буде застигати повністю навіть після витримування в холодильнику.
Інгредієнти:
какао-порошок - 40 г;
цукор - 25 г;
сметана - 60 г;
масло вершкове - 45 р.
Приготування
Змішавши в сотейнику какао зі сметаною і цукром, поставте суміш на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Швидко приберіть сметану з вогню і додайте вершкове масло. Дайте глазурі охолонути до теплого стану перед тим, як використовувати її за призначенням.
Секрет дзеркального фінішу шоколадної глазурі криється в додаванні желатину в склад стандартної суміші на основі какао. Перед тим, як приступати до роботи із цією глазур'ю, переконайтеся, що ваші вироби мають ідеально гладку поверхню й сильно охолоджені.
Інгредієнти:
желатин - 2 ч. ложки;
холодна вода - 90 мл;
жирні вершки - 90 мл;
цукор - 140 г;
какао-порошок - 50 р.
Приготування
Залийте желатин половиною холодної води і залиште на той час, що піде на підготовку решти інгредієнтів. Змішайте воду, що залишилася з вершками і цукром, поставте посуд з отриманою сумішшю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Приберіть ємність з вогню і розчиніть набряклий желатин. Після того, як желатин повністю розчиниться, додайте какао-порошок, ретельно все перемішайте і пропустіть через сито. Остудіть глазур до кімнатної температури і використовуйте.
Шоколадна глазур з шоколаду
Шоколадна глазур по цьому рецепту виходить щільною і має матовий фініш, що робить її неймовірно схожою з чистим покриттям з розтопленого шоколаду, правда, крім самого шоколаду, в її основу включений міцно заварений кави, наділяє покриття чудовим ароматом.
Інгредієнти:
Приготування
Технологія приготування даної глазурі дуже нагадує технологію приготування шоколадного ганаша . Тільки зварений і максимально гарячий кави виливають поверх раскрошенного чорного шоколаду і залишають все на 5 хвилин. За цей час жар від кави розтопить шоколадні шматочки і глазур можна буде легко перемішати. Після перемішування, переконайтеся в тому, що глазур вийшла однорідною, а при необхідності, якщо шматки не розтопленого шоколаду все ж будуть виявлені, розмістіть ємність над водяною банею.
Як приготувати шоколадну глазур для торта?
Зрозуміло, торт і будь-яку габаритну випічку можна покрити шоколадною глазур'ю-ганашем, але для зручності роботи з великими виробами глазур повинна бути трохи більш густий, саме тому в її склад додають кукурудзяний сироп – класичний інгредієнт багатьох десертів, який легко знайти в магазинах для кондитерів.
Інгредієнти:
Приготування
Перелийте жирні вершки в каструлю або сотейник і поставте на вогонь. Щоб на поверхні не утворилася плівка, розігрівайте вершки до початку кипіння, безперервно перемішуючи. Залийте вершками шоколад і залиште майбутню глазур на пару хвилин. Все швидко перемішайте і влийте кукурудзяний сироп. Після повторного перемішування глазур слід остудити ще хвилин 10 і можна приступати до покриття торта.
Як зробити шоколадну глазур зі сметани і какао?
Ця глазур хоч і є глазур'ю з технологічної точки зору, але все одно може бути використана для покриття виробів м'яким шаром шоколаду, який не буде застигати повністю навіть після витримування в холодильнику.
Інгредієнти:
Приготування
Змішавши в сотейнику какао зі сметаною і цукром, поставте суміш на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Швидко приберіть сметану з вогню і додайте вершкове масло. Дайте глазурі охолонути до теплого стану перед тим, як використовувати її за призначенням.
Дзеркальна шоколадна глазур
Секрет дзеркального фінішу шоколадної глазурі криється в додаванні желатину в склад стандартної суміші на основі какао. Перед тим, як приступати до роботи із цією глазур'ю, переконайтеся, що ваші вироби мають ідеально гладку поверхню й сильно охолоджені.
Інгредієнти:
Приготування
Залийте желатин половиною холодної води і залиште на той час, що піде на підготовку решти інгредієнтів. Змішайте воду, що залишилася з вершками і цукром, поставте посуд з отриманою сумішшю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Приберіть ємність з вогню і розчиніть набряклий желатин. Після того, як желатин повністю розчиниться, додайте какао-порошок, ретельно все перемішайте і пропустіть через сито. Остудіть глазур до кімнатної температури і використовуйте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадна глазур для торта
Торти і кекси часто прикрашають запашної і апетитною шоколадною глазур'ю, яку приготувати в домашніх умовах не складе великої праці. Вона робить
Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт
Будь-який кондитерський виріб виходить не тільки смачним, але і апетитніше виглядає, якщо покрити його або прикрасити глазур'ю. Шоколадна глазур,
Шоколадна глазур - рецепт
Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.
Молочна глазур - рецепт
Молочна глазур чудово прикрасить вашу домашню випічку і додасть їй незвичайний смак, оригінальність і естетичний зовнішній вигляд. Пропонуємо вашій
Глазур з сметани
Глазур, саму по собі, приготувати нескладно. Але щоб ще більше спростити процес її створення, достатньо взяти просту і всім доступну сметану.
Глазур для пончиків
Що робить звичайний пончик незвичайним і оригінальним? Звичайно ж - глазур! Вона може бути абсолютно будь-яка: шоколадна, мармеладная, молочна,