Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Самоцвіти на снігу» - доречне страва до зимових свят

Торт «Самоцвіти на снігу» - доречне страва до зимових свят

5-07-2015, 22:49
614
Торт «Самоцвіти на снігу» - доречне страва до зимових свят
За такою романтичною назвою криється не менш романтичний десерт: тонка бісквітна прошарок, покрита білосніжним молочним желе з яскравими вкрапленнями свіжих фруктів. Дуже дієтичний, гарний і смачний десерт до того ж досить простий у приготуванні, давайте розбиратися в деталях рецептури разом.

Торт «Самоцвіти на снігу»


Нижче представлений рецепт вважається практично класичним, якщо такий термін, звичайно, можна застосувати до настільки «молодому» страви.
Інгредієнти:
Для бісквітної основи:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 100 г;

  • цукор – 1/2 ст.


  • Для желе:

  • сметана – 500 г;

  • желатин – 1 упаковка (25 г);

  • цукор – 1 ст.;

  • свіжі ягоди – за смаком;

  • ківі – за смаком;

  • ананас – за смаком.


  • Приготування
    Почнемо приготування «Самоцвітів» з бісквітної основи: яйця збиваємо з цукром до м'яких піків, акуратно додаємо просіяне борошно, як би загортаючи її в пишну білкову масу. Завершуємо приготування тіста збитим яєчним жовтком.
    Форму для випічки (діаметр близько 20 см) змащуємо маслом і виливаємо туди бісквітну масу. Невеликий коржик для основи буде випікатися всього 10 хвилин при 200 градусах.
    Готовий бісквітний корж необхідно повністю остудити і вирівняти, тобто зрізати верхівку.Желатин замочуємо в 120 мл води, ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо! Додаємо желейну масу до сметані, попередньо збитою з цукром.
    Фрукти і ягоди нарізаємо довільно і додаємо до сметанною масою. Заливаємо сметанною сумішшю бісквітний корж і відправляємо торт застигати в холодильнику 2-3 години.

    Чізкейк з самоцвітами


    Інгредієнти:

  • печиво – 500 г;

  • сир «Філадельфія» - 300 г;

  • сметана – 1 ст.;

  • цукор – за смаком;

  • вершкове масло – 100 г;

  • желатин – 1 1/2 ч. ложки;

  • консервовані фрукти за смаком.


  • Приготування
    Печиво подрібнити в крихту і змішати з розтопленим вершковим маслом, щоб отримати достатньо щільну і нелипкую масу, яку потім необхідно буде розподілити по формі.
    Желатин замочуємо у воді відповідно до інструкції на упаковці, потім ставимо суміш на вогонь і підігріваємо до повного розчинення желатину. Сир «Філадельфія» змішуємо зі сметаною, додаємо цукор за смаком, трохи ванільного екстракту і желе.
    Консервовані фрукти нарізаємо великими шматочками і змішуємо зі сметанно-сирною масою. Заповнюємо отриманою начинкою корж з печива і залишаємо десерт в холодильник на пару годин.

    Торт «Самоцвіти на снігу» з різнобарвним желе


    Для тих, хто з особливим трепетом стежить за фігурою, або просто обожнює желе, ми пропонуємо випробувати рецепт самоцвітів з різнокольорових шматочків желатинового ласощі.
    Інгредієнти:

  • печиво – 120 г;

  • вершкове масло – 70 г;

  • сметана – 500 г;

  • сир – 100 г;

  • цукор – 1/2 ст.;

  • желатин – 15 г;

  • пакетоване фруктове желе – 2-3 пакетики.


  • Приготування
    Насамперед слід приготувати готове кольорове желе, яке і стане тими самими самоцвітами в снігу. Готуємо желе у відповідності з інструкцією на упаковці, даємо йому повністю застигнути і ріжемо на невеликі шматочки різного розміру.
    Печиво подрібнюємо в крихту з допомогою блендера, додаємо розтоплене вершкове масло, щоб зволожити суху масу, а потім
    Торт «Самоцвіти на снігу» - доречне страва до зимових свят
    утрамбовуємо її на дно рознімної форми в єдиний корж.
    Желатин заливаємо 100 мл прохолодної води, даємо розбухнути 10-12 хвилин, а після відправляємо підігріватися на плиту до повного розчинення.
    Сметану збиваємо з цукром, додаємо перетертий сир і желатин. Виливаємо желейну масу поверх нашого коржа з печива, додаємо «самоцвіти» у вигляді різнокольорових шматочків желе і залишаємо десерт в холодильнику на 3 години, або до повного застигання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    «Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
    «Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
    Десерт «Уламки щастя» - це дивовижне ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Готувати його досить просто, а різнокольорові желе на білому
    Желе з фруктами
    Желе з фруктами
    Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
    Полуничний чізкейк - рецепт
    Полуничний чізкейк - рецепт
    Полуничний чізкейк - неймовірно легке і ніжне ласощі. Для його приготування вам не знадобиться духовка і багато часу - лише трішки продуктів і
    Торт з йогурту
    Торт з йогурту
    Торт на йогурті виходить легким на смак і досить освіжаючим в літню пору. І сьогодні ми розповімо, як його зробити без випічки, на основі печива, а
    Желейний торт без випічки
    Желейний торт без випічки
    Желейний торт без випічки - чудовий десерт до святкового столу, коли немає часу або бажання возитися з тестом. Розберемо кілька рецептиков цього
    Желейний торт зі сметаною
    Желейний торт зі сметаною
    Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його