За такою романтичною назвою криється не менш романтичний десерт: тонка бісквітна прошарок, покрита білосніжним молочним желе з яскравими вкрапленнями свіжих фруктів. Дуже дієтичний, гарний і смачний десерт до того ж досить простий у приготуванні, давайте розбиратися в деталях рецептури разом.
Торт «Самоцвіти на снігу»
Нижче представлений рецепт вважається практично класичним, якщо такий термін, звичайно, можна застосувати до настільки «молодому» страви.
Інгредієнти: Для бісквітної основи:
яйця – 2 шт.; борошно – 100 г; цукор – 1/2 ст. Для желе:
сметана – 500 г; желатин – 1 упаковка (25 г); цукор – 1 ст.; свіжі ягоди – за смаком; ківі – за смаком; ананас – за смаком. Приготування Почнемо приготування «Самоцвітів» з бісквітної основи: яйця збиваємо з цукром до м'яких піків, акуратно додаємо просіяне борошно, як би загортаючи її в пишну білкову масу. Завершуємо приготування тіста збитим яєчним жовтком.
Форму для випічки (діаметр близько 20 см) змащуємо маслом і виливаємо туди бісквітну масу. Невеликий коржик для основи буде випікатися всього 10 хвилин при 200 градусах.
Готовий бісквітний корж необхідно повністю остудити і вирівняти, тобто зрізати верхівку.Желатин замочуємо в 120 мл води, ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо! Додаємо желейну масу до сметані, попередньо збитою з цукром.
Фрукти і ягоди нарізаємо довільно і додаємо до сметанною масою. Заливаємо сметанною сумішшю бісквітний корж і відправляємо торт застигати в холодильнику 2-3 години.
Чізкейк з самоцвітами
Інгредієнти: печиво – 500 г; сир «Філадельфія» - 300 г; сметана – 1 ст.; цукор – за смаком; вершкове масло – 100 г; желатин – 1 1/2 ч. ложки; консервовані фрукти за смаком. Приготування Печиво подрібнити в крихту і змішати з розтопленим вершковим маслом, щоб отримати достатньо щільну і нелипкую масу, яку потім необхідно буде розподілити по формі.
Желатин замочуємо у воді відповідно до інструкції на упаковці, потім ставимо суміш на вогонь і підігріваємо до повного розчинення желатину. Сир «Філадельфія» змішуємо зі сметаною, додаємо цукор за смаком, трохи ванільного екстракту і желе.
Консервовані фрукти нарізаємо великими шматочками і змішуємо зі сметанно-сирною масою. Заповнюємо отриманою начинкою корж з печива і залишаємо десерт в холодильник на пару годин.
Торт «Самоцвіти на снігу» з різнобарвним желе
Для тих, хто з особливим трепетом стежить за фігурою, або просто обожнює желе, ми пропонуємо випробувати рецепт самоцвітів з різнокольорових шматочків желатинового ласощі.
Інгредієнти: печиво – 120 г; вершкове масло – 70 г; сметана – 500 г; сир – 100 г; цукор – 1/2 ст.; желатин – 15 г; пакетоване фруктове желе – 2-3 пакетики. Приготування Насамперед слід приготувати готове кольорове желе, яке і стане тими самими самоцвітами в снігу. Готуємо желе у відповідності з інструкцією на упаковці, даємо йому повністю застигнути і ріжемо на невеликі шматочки різного розміру.
Печиво подрібнюємо в крихту з допомогою блендера, додаємо розтоплене вершкове масло, щоб зволожити суху масу, а потім
утрамбовуємо її на дно рознімної форми в єдиний корж.
Желатин заливаємо 100 мл прохолодної води, даємо розбухнути 10-12 хвилин, а після відправляємо підігріватися на плиту до повного розчинення.
Сметану збиваємо з цукром, додаємо перетертий сир і желатин. Виливаємо желейну масу поверх нашого коржа з печива, додаємо «самоцвіти» у вигляді різнокольорових шматочків желе і залишаємо десерт в холодильнику на 3 години, або до повного застигання.