Літні салати на День народження
День народження влітку дає куди більше простору для фантазії не тільки щодо розважальної програми заходу, але і щодо меню. Свіжі фрукти, овочі та ягоди завжди вітаються на столі, тому в рецептах нижче ми розповімо про те, як використовувати всі літній різноманітність в приготуванні салатів на День народження.
Щасливчики народилися влітку не упустять шанс відзначити свято на природі. В рамках такої трапези найбільш доречними виявляться фуршетні способи подачі салату.
Інгредієнти:
креветки - 500 г;
манго - 1 шт.;
огірок - 1 шт.;
червоний цибуля - 1 шт.;
лайм - 1 шт.;
петрушка - 1 жменя;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
цикорій.
Приготування
У каструлі доводимо до кипіння підсолену воду і відварюємо в ній креветки протягом 1 хвилини. Готові креветки остуджуємо і ріжемо навпіл при необхідності. Червоний цибулю нарізаємо невеликими кубиками разом з огірком. Манго також ріжемо кубиками, але вже більшого розміру. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисці, поливаємо оливковою олією, соком лайма і приправляємо сіллю і перцем. У довершенні кладемо в салат подрібнену петрушку.
Головку цикорію розбираємо на окремі аркуші, ретельно промиваємо й обсушуємо їх. Викладаємо салат "цикориевые човники" і подаємо до столу. Замість цикорію можна використовувати пекінську капусту або салатні листя.
Використовувати річний асортимент ягід можна в легких солодких салатах. Чому б не подати таке ласощі до святкового пирога? Своїми соковитими кольорами такий салат приверне увагу всіх гостей.
Інгредієнти:
полуниця - 500 г;
малина - 500 г;
чорниця - 500 г;
персики - 2 шт.;
диня - 1/2 шт.;
м'ята - 4 гілочки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
мед - за смаком.
Приготування
Ягоди ретельно миємо й обсушуємо. Полуницю розрізаємо на четвертинки, а малину і чорницю залишаємо цілими. Персики очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. За допомогою ложки для морозива вирізаємо з дині кульки. Змішуємо ягоди і фрукти в салатнику.
Окремо готуємо заправку з подрібненого листя м'яти, лимонного соку та меду. Поливаємо готової фруктовий салат заправкою і ретельно перемішуємо.
Такий літній салат згодиться для подачі на Дні народженні дитини. Щоб страва виглядало привабливіше для дитячих очей, покладіть салат в чашу з кавунової шкірки.
Яскравий салат з фореллю, поданий на красивому плоскому блюді, стане гідною і ситної заміною побитим майонезним закусок. Якщо вам пощастило відзначати свято на природі - не пропустіть можливість приготувати рибу для салату на багатті.
Інгредієнти:
молода картопля - 500 г;
фенхель - 1 шт.
спаржа - 1 пучок;
діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;
сік 1 лимона;
оливкова олія;
філе форелі - 500 г;
зелень;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Молода картопля невеликого розміру відварюємо в підсоленій воді до повної готовності.
Тим часом, озброївшись овочечисткою, нарізаємо фенхель і молоду спаржу найтоншими стрічками. Тендітні шматочки овочів кладемо в миску з крижаною водою, щоб вони зберегли свій хрускіт.
Гірчицю змішуємо з лимонним соком, додаємо по дрібці солі і перцю. Розводимо соус оливковою олією, щоб його обсяг збільшився втричі.
Посипаємо філе форелі сіллю і перцем, змащуємо маслом і обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку.
На блюдо викладаємо подушку з хрусткого фенхелю і спаржі, додаємо трохи подрібненої зелені. Поверх розміщуємо скибочки риби і картоплю. Поливаємо салат гірчичним соусом.
Рецепт літнього салату на День народження
Щасливчики народилися влітку не упустять шанс відзначити свято на природі. В рамках такої трапези найбільш доречними виявляться фуршетні способи подачі салату.
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі доводимо до кипіння підсолену воду і відварюємо в ній креветки протягом 1 хвилини. Готові креветки остуджуємо і ріжемо навпіл при необхідності. Червоний цибулю нарізаємо невеликими кубиками разом з огірком. Манго також ріжемо кубиками, але вже більшого розміру. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисці, поливаємо оливковою олією, соком лайма і приправляємо сіллю і перцем. У довершенні кладемо в салат подрібнену петрушку.
Головку цикорію розбираємо на окремі аркуші, ретельно промиваємо й обсушуємо їх. Викладаємо салат "цикориевые човники" і подаємо до столу. Замість цикорію можна використовувати пекінську капусту або салатні листя.
Як приготувати літній салат на День народження?
Використовувати річний асортимент ягід можна в легких солодких салатах. Чому б не подати таке ласощі до святкового пирога? Своїми соковитими кольорами такий салат приверне увагу всіх гостей.
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди ретельно миємо й обсушуємо. Полуницю розрізаємо на четвертинки, а малину і чорницю залишаємо цілими. Персики очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. За допомогою ложки для морозива вирізаємо з дині кульки. Змішуємо ягоди і фрукти в салатнику.
Окремо готуємо заправку з подрібненого листя м'яти, лимонного соку та меду. Поливаємо готової фруктовий салат заправкою і ретельно перемішуємо.
Такий літній салат згодиться для подачі на Дні народженні дитини. Щоб страва виглядало привабливіше для дитячих очей, покладіть салат в чашу з кавунової шкірки.
Оригінальний салат на День народження
Яскравий салат з фореллю, поданий на красивому плоскому блюді, стане гідною і ситної заміною побитим майонезним закусок. Якщо вам пощастило відзначати свято на природі - не пропустіть можливість приготувати рибу для салату на багатті.
Інгредієнти:
Приготування
Молода картопля невеликого розміру відварюємо в підсоленій воді до повної готовності.
Тим часом, озброївшись овочечисткою, нарізаємо фенхель і молоду спаржу найтоншими стрічками. Тендітні шматочки овочів кладемо в миску з крижаною водою, щоб вони зберегли свій хрускіт.
Гірчицю змішуємо з лимонним соком, додаємо по дрібці солі і перцю. Розводимо соус оливковою олією, щоб його обсяг збільшився втричі.
Посипаємо філе форелі сіллю і перцем, змащуємо маслом і обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку.
На блюдо викладаємо подушку з хрусткого фенхелю і спаржі, додаємо трохи подрібненої зелені. Поверх розміщуємо скибочки риби і картоплю. Поливаємо салат гірчичним соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з печерицями та огірком
Салат з печерицями та огірком - проста закуска на кожен день, але її можна подати і на святковий стіл при відповідному оформленні. Пропонуємо вашій
Літній салат з овочів - рецепт
У теплу пору на прилавках багато свіжих овочів і фруктів, з яких можна приготувати все, що душі завгодно. І сьогодні ми поговоримо про цікавих
Салати з соняшниковою олією
Якщо ви піклуєтеся не тільки про те, щоб ваше харчування було смачним і різноманітним, а ще й корисним, то наступні наші рецепти для вас. Овочеві
Рецепти закусок на день народження
Якщо вам набридли на День народження традиційні варіанти закусок - олів'є", «оселедець під шубою» та інші салати з майонезними заправками, тоді
Фруктовий салат з яблук
Фруктові салати - чудовий і легкий десерт в спекотний літній день. А приготувати таке ласощі можна за лічені хвилини. У нашій статті ми зібрали
Фруктовий салат з бананами
Фруктові салати - проста солодка закуска, яку можна подавати самостійно, або в компанії з йогуртом, пудингом, морозивом. Давайте розглянемо декілька