День народження влітку дає куди більше простору для фантазії не тільки щодо розважальної програми заходу, але і щодо меню. Свіжі фрукти, овочі та ягоди завжди вітаються на столі, тому в рецептах нижче ми розповімо про те, як використовувати всі літній різноманітність в приготуванні салатів на День народження.
Рецепт літнього салату на День народження
Щасливчики народилися влітку не упустять шанс відзначити свято на природі. В рамках такої трапези найбільш доречними виявляться фуршетні способи подачі салату.
Інгредієнти: креветки - 500 г; манго - 1 шт.; огірок - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; лайм - 1 шт.; петрушка - 1 жменя; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; цикорій. Приготування У каструлі доводимо до кипіння підсолену воду і відварюємо в ній креветки протягом 1 хвилини. Готові креветки остуджуємо і ріжемо навпіл при необхідності. Червоний цибулю нарізаємо невеликими кубиками разом з огірком. Манго також ріжемо кубиками, але вже більшого розміру. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисці, поливаємо оливковою олією, соком лайма і приправляємо сіллю і перцем. У довершенні кладемо в салат подрібнену петрушку.
Головку цикорію розбираємо на окремі аркуші, ретельно промиваємо й обсушуємо їх. Викладаємо салат "цикориевые човники" і подаємо до столу. Замість цикорію можна використовувати пекінську капусту або салатні листя.
Як приготувати літній салат на День народження?
Використовувати річний асортимент ягід можна в легких солодких салатах. Чому б не подати таке ласощі до святкового пирога? Своїми соковитими кольорами такий салат приверне увагу всіх гостей.
Інгредієнти: полуниця - 500 г; малина - 500 г; чорниця - 500 г; персики - 2 шт.; диня - 1/2 шт.; м'ята - 4 гілочки; лимонний сік - 1 ст. ложка; мед - за смаком. Приготування Ягоди ретельно миємо й обсушуємо. Полуницю розрізаємо на четвертинки, а малину і чорницю залишаємо цілими. Персики очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. За допомогою ложки для морозива вирізаємо з дині кульки. Змішуємо ягоди і фрукти в салатнику.
Окремо готуємо заправку з подрібненого листя м'яти, лимонного соку та меду. Поливаємо готової фруктовий салат заправкою і ретельно перемішуємо.
Такий літній салат згодиться для подачі на Дні народженні дитини. Щоб страва виглядало привабливіше для дитячих очей, покладіть салат в чашу з кавунової шкірки.
Оригінальний салат на День народження
Яскравий салат з фореллю, поданий на красивому плоскому блюді, стане гідною і ситної заміною побитим майонезним закусок. Якщо вам пощастило відзначати свято на природі - не пропустіть можливість приготувати рибу для салату на багатті.
Інгредієнти: молода картопля - 500 г; фенхель - 1 шт. спаржа - 1 пучок; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; сік 1 лимона; оливкова олія; філе форелі - 500 г; зелень; сіль, перець - за смаком. Приготування Молода картопля невеликого розміру відварюємо в підсоленій воді до повної готовності.
Тим часом, озброївшись овочечисткою, нарізаємо фенхель і молоду спаржу найтоншими стрічками. Тендітні шматочки овочів кладемо
в миску з крижаною водою, щоб вони зберегли свій хрускіт.
Гірчицю змішуємо з лимонним соком, додаємо по дрібці солі і перцю. Розводимо соус оливковою олією, щоб його обсяг збільшився втричі.
Посипаємо філе форелі сіллю і перцем, змащуємо маслом і обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку.
На блюдо викладаємо подушку з хрусткого фенхелю і спаржі, додаємо трохи подрібненої зелені. Поверх розміщуємо скибочки риби і картоплю. Поливаємо салат гірчичним соусом.