Як вибрати манго?

Як правильно вибрати манго?
При виборі манго не потрібно робити упор на забарвлення або форму плоду, тому що сорти цього фрукта дуже різноманітні. Одні відрізняються круглою формою плоду, в інших плід - яйцевидної форми. З забарвленням все ще складніше, вона варіюється від зелено-жовтої до темно-червоної (майже чорного) з яскравими жовтими плямами. Так що якщо вам попався фрукт жовто-зеленого кольору, не варто думати, що він незрілий, можливо це просто такий сорт.
Так як же правильно вибрати стиглий плід манго? Для початку все-таки звернути увагу на шкірку, але не на її колір, а на стан. Шкірка стиглого і свіжого плоду буде блискучою. Ну і звичайно, на ній не повинно бути темних плям, подряпин і інших дефектів. Якщо шкірка погано натягнута, в'яла, то фрукт чекав вашого появи занадто довго, таке манго не порадує вас своїм смаком. Вибравши плід з рівною блискучою шкіркою, злегка натискаємо на неї пальцями. Якщо шкірка під вашими пальцями не приминається, то цей фрукт недозрел, його краще покласти на місце і продовжити вибір далі. Якщо шкірка при натисканні легко мнеться, але не поспішає відновлювати свій первинний вигляд, то цього фрукту теж не місце у вашому кошику, так як він перезрілий. А от коли ви побачите, що шкірка манго під вашими пальцями спружинила (примялась, але майже відразу ж повернулася у вихідне положення), то можете зітхнути з полегшенням - мета досягнута, ідеально стиглий фрукт обраний. Стигле манго можна відрізнити ще й по легкому в'яжучому запаху. Якщо ж запах віддає спиртом або кислий, то фрукт точно перестиглий - в ньому почався процес бродіння. А ось запаху скипидару, вихідного від фрукта лякатися не слід. Цей запах нормальний для всіх сортів манго, тільки виражений у всіх по-різному. Якісь сорти володіють яскраво вираженим запахом скипидару, а в яких-то (зазвичай це кращі культурні сорти) цей специфічний аромат ледве помітний. Щоб принюхатися було простіше, на плід треба злегка натиснути і піднести до носа місце, де була плодоніжка.
Як зберігати манго?
Манго добре зберігаються при кімнатній температурі. Так їх можна тримати до 5 діб. Якщо ж є необхідність зберегти фрукти на більш тривалий період, то їх потрібно помістити в прохолодне місце з температурою 10°С, наприклад в холодильник.

Що робити, якщо вам «пощастило» придбати недозрілий плід манго. Можна, звичайно, давитися, і є його таким, а можна трохи почекати і вжити в їжу стиглим. Вирішувати вам, але якщо ви вирішили все-таки ласувати стиглим фруктом, то його потрібно залишити на пару днів при кімнатній температурі на підвіконні або фруктової вазі. Деякі радять загортати манго в м'яку папір, але можна цього і не робити, фрукт все одно дозріє. Зазвичай стиглим манго стає через 2-3 дні перебування вдома, але може заспівати і довше. Як тільки плід стане м'яким, його можна буде їсти.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як вибрати стиглий ананас?
Шанувальниці всілякий дієт вже давно включили свіжий ананас в своє повсякденне меню. Ви ж не тільки його їсте нечасто, та й вибирати зовсім не

Як вибрати авокадо?
Авокадо нечасто зустрінеш на наших столах, хоча кулінарні книги та сайти рясніють рецептами страв з використанням цього екзотичного фрукта. Але що ж

Як їсти манго?
На сьогоднішній день на прилавках супермаркетів можна знайти безліч самих різних екзотичних фруктів і овочів. Тим не менше, наші співвітчизники

Як чистити манго?
У наших магазинах зараз можна придбати все що завгодно - і заморські фрукти не є винятком. Ну от у вас на столі лежить красиве манго і заклично

Як правильно їсти манго?
Манго - це смачний екзотичний фрукт, який часто використовують у приготуванні різноманітних страв-салатів, випічки, коктейлів, морозива. Багатьох

Сальса з манго
Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших